Skocz do zawartości

Kołowrotek pod Slidery

WoW24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i ka?źdego z osobna :D

Mam do was pytanie odnośnie kołowrotka kt?łry będzie wsp?łłpracował z wędką:

- Wędka Cormoran Carb-O-Star XT Jerkbait 195/120g

Przynęty kt?łre będzie obsługiwał to Slidery, Jack itp.

Rozglądałem się trochę i chodzi mi po głowie penn slammer 360.

Dodam ze to będzie moje pierwsze spotkanie z Jerkowaniem …

Czekam na wasze propozycje odnośnie kręcioła kwotę jaką mogę przeznaczyć to kolo 450,00 pln

Pozdrawiam

Łukasz

Ja do średniego jerkowania ( od Slider?łw 10 cm do Sweeper?łw 97g ) do kija Robinson Diaflex 1,98 do 80g (1-częściowy) u?źywam Shimano TP 400 FC. Jest b.lekki ,chodzi lepiej od masełka , moc hamulca a?ź 11 kg. Ma świetny naw?łj - nigdy nie załapałem brody .

Polecam !

I jeden i drugi się nada. Jak bym to ja miał wybierać to zdecydowanie większego. Większa pojemność szpuli i szersza co sprawia, ?źe rzuty będą dalsze i mniejsze prawdopodobieństwo zrobienia się brody co w plecionkach szczeg?łlnie tych ni?źszej klasy się zdarza. No i pewnie większy ślimak co sprawi ?źe Ci dłu?źej wytrzyma.

Pozdrawiam

No i pewnie większy ślimak co sprawi ?źe Ci dłu?źej wytrzyma.

Pozdrawiam

I znowu wyjdzie, ?źe się czepiam, ale w slammerze nie ma ?źadnego ślimaka (nawet do posuwu szpuli - jest mimośr?łd). Body w 260 i 360 jest to samo i przekładnia hipoidalna te?ź jest ta sama. Notomiast co do reszty zgadzam się w pełni :D

Ja do średniego jerkowania ( od Slider?łw 10 cm do Sweeper?łw 97g ) do kija Robinson Diaflex 1,98 do 80g (1-częściowy) u?źywam Shimano TP 400 FC. Jest b.lekki ,chodzi lepiej od masełka , moc hamulca a?ź 11 kg. Ma świetny naw?łj - nigdy nie załapałem brody .

Polecam !

Hej, @Tommy54, a co to za magiczny młynek te masełko, podaj linka, chętnie popatrzę :lol: :lol: :lol: .

Pozdrawiam!