Skocz do zawartości

Pierwszy Sandacz!

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem chłopaki,

Pogoda nas nie rozpieszczała. Czwartek na Mietkowie to jakaś czerwcowa pomyłka. Wicher, deszcz i ziąb... Ludzi pełno i same króciaki. Nie słyszałem o niczymn większym niż wymiar.

My z Tomkiem po całym dniu walki mieliśmy dość wszystkiego. Tomek wytrolował ładnego garba, a poza tym oboje po kilka maluchów. NIE wiem gdzie one wszystkie się podziały. łowiliśmy i na głębszych spadach, i na płyciznach i w karczach... Wszsycy pływali i widać było, że nikt nie może ich znaleźć.

W piątek zrezygnowaliśmy z Mietkowa i pojechaliśmy zwiedzać nowy zbiornik na Nysie - Kozielno. Wyniki beznadziejne ale tn zbiornik ma szanse stać się prawdziwym eldorado. Całe lasy pozatapiane tylko potrzebuje jeszcze sporo czasu.

Ciekaw jestem jak sięudały zawaody na Mietkowie w sobotę i niedzielę...

post-43-1348913234,2427_thumb.jpg

post-43-1348913234,3119_thumb.jpg

post-43-1348913234,373_thumb.jpg

Fakt,

sobota była do bani, większość wędkarzy spływała z wody nawet bez jednego puknięcia, również miejscowi spece. Myślę że w sumie jest to trudny zbiornik, zwłaszcza dla kogoś kto jedzie pierwszy raz. My trochę połowiliśmy, ale to chyba kwestia szcześliwego splotu paru okoliczności przez pierwsze dwa dni. Trzeci dzień to była juz lekcja pokory.

Pozdrawiam

Też otworzyłem wczoraj sezon sandaczowy. :mellow: Niestety mimo pobudki o 3-ciej wyniki mizerne:dwa okołowymiary,kumpel trzy ,największy 53cm,kilka drobnych kaczodziobych i kilkanaście przyzwoitych okoni.Za to w sobotę koledzy połowili na sztuki mnóstwo ale rozmiarówka do 50 cm.Ja wybrałem wtedy czołganie po pasłęckich łąkach za kabankami :lol: :mellow:

@Tees, @Baloo, @Tomi i @Rocky,

gratuluję rozpoczęcia sandaczowego sezonu. :D

Ja jeszcze nie próbowałem pochodzić za sandaczem, nie starczyło czasu.

@Friko, @Gumo,

wam też należą się gratulacje za dobry początek sezonu i za złowienie przyzwoitych rybek na Turawie. Czekam na relację i zdjęcia. :D

Wyniki na Mietkowie w porównaniu do zeszłorocznych przerażają.

4 (słownie cztery)sandaczyki przez 2 dni na naprawdę dobrych wędkarzy .Wielu z nich nastawiło się i konsekwentnie szukało tylko sandaczy.Ja sam spłynąłem w sobotę i niedzielę z zerem.

Nie tylko ja nie mam pojecia co się dzieje z sandaczem na Mietkowie.A pogoda nie była aż taka zła :unsure: .

Jarkowal ma sandacza, Baloo ma sandacza , mam i JA ;)

Poniżej mój pierwszy liliput AnnoDomini 2006 (w ten dzień złowiłem jeszcze trzy maluchy), mam nadzieję iż sezon szybko się rozkręci bo narazie wszystkie złowione to czarne gniazdowce.

PZDR

Zanderix

post-117-1348913235,2964_thumb.jpg