Kuba Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jezeli uda sie pohamowac sieciarzy (tak jak dotad) i niech 50% wedkarzy zabiera po jednej rybie, to Turawa ma szanse sie odrodzic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Myślę że podobnie jak na j.nyskim i j.otmuchowskim zlikwidowali rybaczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Czołem chłopaki, Pogoda nas nie rozpieszczała. Czwartek na Mietkowie to jakaś czerwcowa pomyłka. Wicher, deszcz i ziąb... Ludzi pełno i same króciaki. Nie słyszałem o niczymn większym niż wymiar. My z Tomkiem po całym dniu walki mieliśmy dość wszystkiego. Tomek wytrolował ładnego garba, a poza tym oboje po kilka maluchów. NIE wiem gdzie one wszystkie się podziały. łowiliśmy i na głębszych spadach, i na płyciznach i w karczach... Wszsycy pływali i widać było, że nikt nie może ich znaleźć. W piątek zrezygnowaliśmy z Mietkowa i pojechaliśmy zwiedzać nowy zbiornik na Nysie - Kozielno. Wyniki beznadziejne ale tn zbiornik ma szanse stać się prawdziwym eldorado. Całe lasy pozatapiane tylko potrzebuje jeszcze sporo czasu. Ciekaw jestem jak sięudały zawaody na Mietkowie w sobotę i niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Mateusz, czyzbyś przestawił się na casting?Bardzo ładne zdjęcie okonia, wspaniały!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam sandaczomaniaków Dziś rano wybrałem się na Wisłe poniżej Goczałkowic pogumować za sandaczem ,efekt trzy sandaczyki od 52 do 56 .Wszystkie na białe kopyto mansa na 15 gr główce .Jak na początek to może być. Sezon sandaczowy uważam za otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No i niestety - sobota i niedziela na Turawie do bani. Zeby nie bylo zbyt rózowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Fakt,sobota była do bani, większość wędkarzy spływała z wody nawet bez jednego puknięcia, również miejscowi spece. Myślę że w sumie jest to trudny zbiornik, zwłaszcza dla kogoś kto jedzie pierwszy raz. My trochę połowiliśmy, ale to chyba kwestia szcześliwego splotu paru okoliczności przez pierwsze dwa dni. Trzeci dzień to była juz lekcja pokory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Tomi, Tess i Baloo ... pięknie, pięknie! Gratulacje ładnych ryb. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Panowie bardzo dziekuje za informacje z Mietkowa ... szkoda że połowy troche mizerne, ale coś ten nasz Mietków podupada okropnie. Fotki bardzo fajne. Czy ktoś zna wyniki zawodów na Mietkowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nieoficjalne wyniki z Mietkowa:).Startowało 136 zawodników. 43 miało ryby.Padły tylko 4 sandacze, 5 boleni, 1 szczupak, 1 jaź, reszta zawodników spływała z okoniami. Kicha!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Też otworzyłem wczoraj sezon sandaczowy. Niestety mimo pobudki o 3-ciej wyniki mizerne:dwa okołowymiary,kumpel trzy ,największy 53cm,kilka drobnych kaczodziobych i kilkanaście przyzwoitych okoni.Za to w sobotę koledzy połowili na sztuki mnóstwo ale rozmiarówka do 50 cm.Ja wybrałem wtedy czołganie po pasłęckich łąkach za kabankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nieoficjalne wyniki z Mietkowa:).Startowało 136 zawodników. 43 miało ryby.Padły tylko 4 sandacze, 5 boleni, 1 szczupak, 1 jaź, reszta zawodników spływała z okoniami. Kicha!!!! Pogoda była okropna, ale nie myślałem, że aż tak źle będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 @Tees, @Baloo, @Tomi i @Rocky, gratuluję rozpoczęcia sandaczowego sezonu. Ja jeszcze nie próbowałem pochodzić za sandaczem, nie starczyło czasu. @Friko, @Gumo, wam też należą się gratulacje za dobry początek sezonu i za złowienie przyzwoitych rybek na Turawie. Czekam na relację i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Na Mietkowie padł też jeden sum w niedziele, ale został wypuszczony (okres ochronny).P.s Witam wszystkich - fajnie się tu urządziliście będe częściej zaglądał. Pozdrawiam wszystkich Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wyniki na Mietkowie w porównaniu do zeszłorocznych przerażają.4 (słownie cztery)sandaczyki przez 2 dni na naprawdę dobrych wędkarzy .Wielu z nich nastawiło się i konsekwentnie szukało tylko sandaczy.Ja sam spłynąłem w sobotę i niedzielę z zerem.Nie tylko ja nie mam pojecia co się dzieje z sandaczem na Mietkowie.A pogoda nie była aż taka zła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Cześć Wojtku,Witam serdecznie! Czekałem kiedy się odezwiesz by Ciebie powitać co niniejszym czynię. Zapraszamy częściej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 @Wojtek, witaj na naszym forum. Zapraszam do wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jarkowal ma sandacza, Baloo ma sandacza , mam i JA Poniżej mój pierwszy liliput AnnoDomini 2006 (w ten dzień złowiłem jeszcze trzy maluchy), mam nadzieję iż sezon szybko się rozkręci bo narazie wszystkie złowione to czarne gniazdowce. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witaj Wojtku. Życze miłego korzystani az forum i aktywnego udziału w jego życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 @Zanderix gratuluję również, świetna fotka.Co to są czarne gniazdowce ? Nie spotkałem wcześniej takiego określenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 @Jarokowal czarne gniazdowce - samce które pilnują gniazda po tarle lub są jeszcze w trakcie miłosnych uniesień, na moich wodach charakteryzują się czarnym nalotem który później zanika. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Dzięki za miłe przyjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Arek - to z MArtwej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 @KubaTak z Martwej PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Morda moja , ryba juz niestety nie Ale w tytule jest Pierwszy Sandacz! - no to jest (tyle że nie mój <_< ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi