Baars Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam!Jak w temacie poszukuję nowej echosondy w cenie 800-1000złotych.Interesuje mnie sprzęt firmy Lowrance lub innej dobrej firmy!Łowię w zbiornikach zaporowych ale chciałbym użyć echa również w rzece, konkretnie Odrze.Jakie konkretne modele polecacie i czy lepiej kupować w Polsce czy próbować ściągać z USA bądź Kanady!?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Witam.Planuje nabyć moją pierwszą echosondę. Chcę na ten cel przeznaczyć do 1000zł max (1000 na samą echosondę), jednak im mniej tym lepiej. Wiem, że można całkiem przyzwoity model kupić już za 600-700zł, jednak do tego 1000 będę w stanie dołożyć, więcej już nie.Rozważam kilka opcji:1. Humminbird 561X Fishfinder2. Humminbird 561X DI Fishfinder3. Humminbird 718X Fishfinder3. Garmin Echo 200 (tańsza alternatywa, zmieszczę się w 1000zł z całym zestawem) Echo będzie używane głównie na łowiskach o głebokości do 10-12m, myślę, że max do 25m, nie głębiej. Stąd tez kilka moich pytań:1. co daje funkcja DI w modelu 561 i czy wartą za ta funkcję dopłacić 250zł?2. co daje funkcja "zamrożenia" obrazu w modelu 718 i czy warto takie coś posiadać?3. czy jest sens "wykładania" 1000zł na pierwsze echo, czy lepiej kupić coś tańszego (np X-4 albo Piranha 170?) Jaką jeszcze echosondę możecie polecić do 1000zł max? Z góry zaznaczam, że 1000zł to cena max i prosiłbym nie dopisywać propozycji "dołóż jeszcze 500 i kup to i to", bo za chwilę wyjdzie, że wystarczy, że dołoże 1500 i mam Elite 5 Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 7 Października 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nie napisałeś gdzie będziesz łowił i czego oczekujesz po echosondzie a to jest podstawa przy wyborze echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Tak jak poniżej: Echo będzie używane głównie na łowiskach o głebokości do 10-12m, myślę, że max do 25m, nie głębiej.Jeśli ma to być dokładnie podane miejsce to głównie okolice mostu wantowego Martwej Wisły i "pontonów" w Sobieszewie oraz jez. Głębokie Czego oczekuję od echo? Przede wszystkim pokazania dokładnego odwzorowania dna i jego struktury, znalezienia spadków i górek podwodnych. Interesują mnie tez dobrze widoczne pojedyncze ślady ryb (sandacz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Mogę takie coś zaproponować http://jerkbait.pl/topic/29950-s-eagle-fish-mark-480/ , sprawdzone echo o dobrych parametrach.Przy jej pomocy poznasz dobrze łowisko , sprzęt na lata. Edytowane 7 Października 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Od kilku dni czytam i czytam o różnych modelach w cenie do 1000zł i mój wybór na chwilę obecną najbardziej przybliżony jest do Lowrance Mark 5-x. Moge ją miec nową z polską gwarancją za 900zł. Używa jej ktoś? Będzie to dobry wybór na pierwsze echo w życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Miałem Mark-5x. To porządne echo za dobre pieniądze. Osobiście polecam, nie miałem z nim żadnych problemów. Jedyny mankament to czarno biały wyświetlacz. Z kolorowym łatwiej jest rozróżniać twardość dna i moc echa obiektów pod wodą. Gdybym miał kupić pierwsze cho padłoby właśnie na Marka. Wszystkie podstawowe funkcje w solidnym wykonaniu i co ważne 5" wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Mam i używam mark 5x około 2 sezony nie miałem nigdy z nim problemu zawsze dobrze działa i nic złego się z nim nie działo, osobiście nie przeszkadza mi że jest czrno białe można się nauczyć rozróżnić dno i bez kolorów kwestia wprawy, ja na początku też nie bardzo się orientowalem kiedy jest twardo a kiedy miękko dopóki nie sprawdziłem ciężarkiem opókując dno gapiąc się w ekran. Tak jak kolega napisał wyżej duży plus dla sondy za wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 A orientujecie się czym sie różni wersja Mark 5x od Mark 5x Pro? Tą co mogę kupić to wersja bez "Pro". Jakie sa różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Polecam z czystym sumieniem Mark 5x Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wersja Mark 5X PRO używa dwóch częstotliwości 83/200 kHz a tym samym posiada dwa różne stożki 120/60 stopni to jedyna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wersja bez pro jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Wersja bez pro jest wystarczająca. Dokładnie jak kolega napisał. W moim HDS tylko raz odpaliłem dwa stożki z czystej ciekawości i braku bań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Mark 5 Pro ma chyba większą moc wyjściową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Rozważ także elit 4, ekran mniejszy ale jednak kolorowy co zdecydowanie ułatwia interpretacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Podlacze sie pod temat Na dniach chce podjac decyzje co do kupna echosondy. W zasadzie to zdecydowany jestem na spelniajaca moje oczekiwania lowrance mark 5x pro. Wedkowanie glownie na Narwi, Wisle i sporadycznie jakies plytkie jeziora. Ale moze jest jakas ciekawa alternatywa? Moze mozna tak samo dobrze, ale taniej? A moze tak samo tanio, ale lepiej ? Inwestycja na kilka latek, wiec chcialbym miec pewnosc ze kupilem max na co mozna bylo wybrac na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Albo Mark 5XPro albo Elite 4x. W tej cenie nie ma wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszannopol13 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Odkopię temat.Mam okazję kupić nowego Humminbirda 561di z gwarancją za 160€. Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Nie będę więcej płacił za sondę bo po prostu to jest max. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Poszukaj czegoś podobnego ale z kolorowym ekranem, nawet gdyby to miała być jakaś zadbana używka. Jak na echo bez GPS i koloru to cena nie zwala z nóg. I pewnie jest to wersja Domestic a nie International. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 W tej cenie jest jeszcze Garmin Striker 4 / 4DV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Szukam tak do 1000zł takiej bez GPS. Ale naprawdę sprawdzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 W tej kasie jest jeszcze w zestawie Garmin Fishfinder 350C, kolega używa i nawet chwali sobie, ja też się zastanawiam nad nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domeldoom Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 A Lowrance Hook 3x?Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 iNSaNeMaN Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Hook 3 prezentuje się fajnie ale w wersji DSI i w tysiaczku że wszystkim da się zmieścić , minus to mniejszy ekran ... Żbiku mówisz o głębokim w Borkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czanklas22 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Jeśli nie zależy ci na czasie i upatrzyłbyś jakąś promocje to proponuje humminbird helix 5 sonar, sam taką nową kupiłem za 1050 zł, co prawda bez zestawu ale na początek uchwyt do łodzi zrobiłem sam, akumulator za grosze można kupić. Co do echo jestem bardzo zadowolony, na początku rozważałem Garmin Fishfinder 350C, nawet pożyczyłem od kolegi aby ją przetestować, jednak znalazłem tego helixa. Z różnic to na pewno rozdzielczość wyświetlacza, nie ma takiej pikselozy jak na garminie, dobrze pokazuje łuki ryb, ławice, widać także przyklejone ryby do dna, gdzie na zachwalanej mark 5 pro ciężko wychwycić takie ryby. Z ciekawych opcji ma tryby dual gdzie nakłada na siebie odczyty z dwóch czestotliwości-osobiście korzystam z tego trybu. Edytowane 21 Listopada 2016 przez czanklas22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ODSWIEZE TEMAT .co mozna kupic do 1000 zł , co jest warte uwagi ( tylko nowe na gwarancji - uzywki odpadaja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Baars
Witam!
Jak w temacie poszukuję nowej echosondy w cenie 800-1000złotych.
Interesuje mnie sprzęt firmy Lowrance lub innej dobrej firmy!
Łowię w zbiornikach zaporowych ale chciałbym użyć echa również w rzece, konkretnie Odrze.
Jakie konkretne modele polecacie i czy lepiej kupować w Polsce czy próbować ściągać z USA bądź Kanady!?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi!
Top użytkownicy dla tego pytania
15
9
7
5
Popularne dni
31 Gru
17
18 Lut
11
7 Paź
11
28 Gru
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Baars 15 odpowiedzi
WhiteWillow 9 odpowiedzi
Gumofilc 7 odpowiedzi
mifek 5 odpowiedzi
Popularne dni
31 Gru 2010
17 odpowiedzi
18 Lut 2011
11 odpowiedzi
7 Paź 2013
11 odpowiedzi
28 Gru 2010
11 odpowiedzi
Popularne posty
WhiteWillow
Użytkuję takie echo od kilku lat. Proste w obsłudze i bezawaryjne, pozbawione jednak zaawansowanych funkcji. Nie wiem, jaką ma rozdzielczość ale na dobrą sprawę można by było policzyć Stożek - chyba
MichuA
Mam tego Garmina i nie narzekam, pokazuje to co potrzeba. Przewagą do Lowranca są dwie częstotliwości. Ja akurat nie potrzebuję GPS bo u mnie po każdym sztormie zmienia się układ dna przy brzegu a w d
88 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi