Baars Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam!Jak w temacie poszukuję nowej echosondy w cenie 800-1000złotych.Interesuje mnie sprzęt firmy Lowrance lub innej dobrej firmy!Łowię w zbiornikach zaporowych ale chciałbym użyć echa również w rzece, konkretnie Odrze.Jakie konkretne modele polecacie i czy lepiej kupować w Polsce czy próbować ściągać z USA bądź Kanady!?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 A zajrzałeś do tematu: Echo do 1000zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 O faktycznie ... ktoś nowy temat założył. Idę się edukować w tamtym wątku . Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domeldoom Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Hook 3 prezentuje się fajnie ale w wersji DSI i w tysiaczku że wszystkim da się zmieścić ,A nie DSI nie warto brać?Na razie am to być pierwsze echo i nie wiem czy i czego mi będzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gruu Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Witam,Odświeże temat.Co polecacie do ok. 1000zl?Przeglądałem i znalazłemDeeper pro plusGarmin fishfinder 350cGarmin striker 4cvCoś z podanych wyżej jest ok czy polecacie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amade Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Witam chciałbym zakupić sobie pierwszą echosondę, chciałbym na to przeznaczyć do około 1000 złotych (ew trochę więcej ale to naprawdę minimalnie). Łowić będę zarówno na spławik jak i na spinning czy trolling z pontonu kolibri km 330pp. Czego wymagam od echa? -Precyzyjnego pomiaru głębokości (chyba nic wymyślnego), -Pokazywania rzeczywistego obrazu dna, -Chciałbym widzieć wszelkie podwodne przeszkody, roślinność etc, -Dobrze by było gdyby także pokazywało ryby lub w przypadku spinningu przynętę (w skrócie, chce żeby dobrze oddawała to co dzieje się pod wodą) Kilka osób polecało mi deepera jednak jakoś nie chce mi się wierzyć, że taka bezprzewodowa kulka może dorównywać prawdziwej echosondzie. Czy ta echosonda faktycznie się sprawdza i jest skuteczna? Pokaże mi dokładne ukształtowanie dna, ryby czy przeszkody? Faktycznie nie ustępuje innym echo w tym przedziale cenowym? Niewątpliwie ogromnym jej plusem są małe rozmiary i mobliność ale jakoś w nią nie wierze (może ktoś jest w stanie wyzbyć się we mnie tego dziwnego przeczucia ) Czym różni się deeper pro od deepera pro+? I drugi, że tak powiem wątek; Czy silnik elektryczny Haswing OSAPIAN 55 MAXIMIZER (1350zł) oraz akumulator żelowy TOYAMA 100Ah 12V ŻEL(880zł) oraz Ładowarka impulsowa Schumacher 6A 6/12V ŻEL AGM (160zł) (razem: 2390zł) to dobry zestaw na ponton kolibri km 330pp do częstego pływania po jeziorach na spinning/trolling/stacjonarne łowienie czy może dałoby się to jakoś odchudzić pod względem cenowym ale jednocześnie nie tracić na jakości? Edytowane 17 Maja 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 jerkbait.pl-jaki-silnik-do-pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amade Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 No tak, czytałem te tematy tylko, że jeżeli chodzi o echo to jest to bardzo stary temat i jak myślę, sporo się zmieniło pod względem technologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) No pacz pan, technika się zmienia, a pytanie cały czas aktualne Np. w wątku poniżej jest dużo informacji. jerkbait.pl%2Ftopic%2F31646-wybór-echosondy Edytowane 17 Maja 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Witam Planuje zakup pierwszego echa więc bez bajerów na początek wystarczy.Ma obsługiwać podstawowe parametry potrzebne do analizy dna i toni wodnej. Budżet ok 1000 pln. aczkolwiek mogę pare pln dołożyćBędę pływał po jeziorach o głębokości 5 m, sporadycznie do 20. Dobrze jak by miało GPS zastanawiam się nad zakupem zestawu z GPS Lowrance Hook2 4x https://allegro.pl/echosonda-z-gps-lowrance-hook2-4x-super-zestaw-i7212098066.html jak z dokładnością GPS w tym Hook 2 ? czy któryś z kolegów używa, jak się sprawuje to echo w grę wchodzi jeszcze https://allegro.pl/echosonda-garmin-fishfinder-350c-super-zestaw-i6941028711.htmltylko nie posiada GPS ;/może ktoś ma coś ciekawego w podobnych pieniądzach na sprzedaż...będę wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam. Edytowane 4 Lipca 2018 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichuA Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Mam tego Garmina i nie narzekam, pokazuje to co potrzeba. Przewagą do Lowranca są dwie częstotliwości. Ja akurat nie potrzebuję GPS bo u mnie po każdym sztormie zmienia się układ dna przy brzegu a w dalsze rejony pontonem nie wypływam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Dobra uwaga, dzięki za opinię Edytowane 5 Lipca 2018 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Ja mam Garmina striker 4plus nowego wyrwałem z olx i powiem ze dla mnie do wertilkala superrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marian-56 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam Planuje zakup pierwszego echa więc bez bajerów na początek wystarczy.Ma obsługiwać podstawowe parametry potrzebne do analizy dna i toni wodnej. Budżet ok 1000 pln. aczkolwiek mogę pare pln dołożyćBędę pływał po jeziorach o głębokości 5 m, sporadycznie do 20. Dobrze jak by miało GPS zastanawiam się nad zakupem zestawu z GPS Lowrance Hook2 4x https://allegro.pl/echosonda-z-gps-lowrance-hook2-4x-super-zestaw-i7212098066.html jak z dokładnością GPS w tym Hook 2 ? czy któryś z kolegów używa, jak się sprawuje to echo w grę wchodzi jeszcze https://allegro.pl/echosonda-garmin-fishfinder-350c-super-zestaw-i6941028711.htmltylko nie posiada GPS ;/może ktoś ma coś ciekawego w podobnych pieniądzach na sprzedaż...będę wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam.Witam.Wysłałem wiadomość na priv.Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Baars
Witam!
Jak w temacie poszukuję nowej echosondy w cenie 800-1000złotych.
Interesuje mnie sprzęt firmy Lowrance lub innej dobrej firmy!
Łowię w zbiornikach zaporowych ale chciałbym użyć echa również w rzece, konkretnie Odrze.
Jakie konkretne modele polecacie i czy lepiej kupować w Polsce czy próbować ściągać z USA bądź Kanady!?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi!
Top użytkownicy dla tego pytania
15
9
7
5
Popularne dni
31 Gru
17
18 Lut
11
7 Paź
11
28 Gru
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Baars 15 odpowiedzi
WhiteWillow 9 odpowiedzi
Gumofilc 7 odpowiedzi
mifek 5 odpowiedzi
Popularne dni
31 Gru 2010
17 odpowiedzi
18 Lut 2011
11 odpowiedzi
7 Paź 2013
11 odpowiedzi
28 Gru 2010
11 odpowiedzi
Popularne posty
WhiteWillow
Użytkuję takie echo od kilku lat. Proste w obsłudze i bezawaryjne, pozbawione jednak zaawansowanych funkcji. Nie wiem, jaką ma rozdzielczość ale na dobrą sprawę można by było policzyć Stożek - chyba
MichuA
Mam tego Garmina i nie narzekam, pokazuje to co potrzeba. Przewagą do Lowranca są dwie częstotliwości. Ja akurat nie potrzebuję GPS bo u mnie po każdym sztormie zmienia się układ dna przy brzegu a w d
88 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi