Skocz do zawartości

wędka sparowana z daiwa t3 sv do łowienia głównie na woblery w zakresie 10-25gram

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

witam 

co moglibyście polecić do łowienia boleni/sandaczy (ciężko ale z autopsji wiem że da sie pogodzić) na woblery w przedziale 10-25gram ale nie nie wykluczone że będą też z tego latać gumy wiec czułość blanku mile widziana, długość do max 210cm( raczej łowienie z wody) cena nie wygórowana :)

wędka ma być sparowana z daiwa t3sv

dzięki za podpowiedzi 

pozdrawiam

ps: albo może inaczej czy ma ktoś do sprzedania 

ST. CROIX LEGEND TOURNAMENT LTBC68MXF

Edytowane przez Gobio Gobio

...BOB może ;)

Stosowałem na sandacza na wodzie stojącej do ciężkiego opadu i podbicia przynęty. Koguty i gumy 35g. Lub na szczupaki-ogarnia Slidery 10 F i S. 

Pomimo skrócenia w szczycie dostał mocy i choć szczytówka nie jest już tak delikatna to blank ładnie przenosi drgania. W dole gada już od 12g. :)

fajnie ale to kij bardzo wysoko budżetowy- jakbyś narzekał to znaczyło by że jesteś rozpieszczonym gówniarzem.

Cena nie czyni kija wspaniałym - raczej chodzi o to że szukałem tego specjalnie modelu ze względu na jego parametry a nie z powodu ceny....  A cena żeby być dokładnym ciut wyżej niż tego co szukasz.

Tak jak pisze @wojciiech - sg finezka powinna Ci pasować jeżeli lubisz szybkie szczytowe kije :) 

• Like 1

ja mam finezkę do 18 gram i używałem jej do nauki a złamać mi się nie udało, a jak wiadomo przy nauce casta wszystko zdarzyć się może więc to łamanie to chyba nie jakaś popularna "wada".... fakt, że nie popularny kijek w drugim obiegu (nie było chętnych na moją używkę)

• Like 1