datoos Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Szanowni koledzyOd jakiegoś czasu przymierzam się do wykonania profesjonalnych i full funkcjonalnych sanek wędkarskich do wędkowania podlodowego.Z racji tego, że produkuję pewną grupę wyrobów w branży drzewnej, posiadam przez to możliwości do wyprodukowania takiego cacka.Pewnie niewielu z Was tu goszczących uprawia tą formę wędkowania, ale ja uprawiam i chętnie posłuchał bym rad innych wędkarzy co by chcieli w takich saneczkach mieć i co usprawniło by im taka formę spędzania wolnego czasu.Tak jak w przypadku pychówki drewnianej którą zrobiłem dla kolegi wędkującego na Bugu tak i w tym potrzebuję informacji od samych zainteresowanych.Do tej pory udało się mi zebrać na tyle dużo szkiców, planów, zdjęć, i innych informacji, że pozostaje jeszcze jedno - najważniejsze..........!!!! zapytać przyszłych użytkowników na forum.Proszę się nie rozpisywać na tematy związane z konstrukcją tzn. że wysokość taka długość taka a szerokość taka, ponieważ to wszystko zależy od tego co Wy wędkarze chcielibyście pomieścić w takim cudeńku.Pod uwagę brane są już rady kolegów zarówno z Polski, Rosji i Skandynawii-miejsce na świder (zwykły i spalinowy), lub i pierzchnię-miejsce na wędki i inne akcesoria-miejsce na termos-miejsce na zanęty, przynęty-miejsce na złowione ryby,-miejsce na parawan chroniący przed wiatrem (Chowany jednym ruchem),-miejsce na echosondę (akumulator w komorze ocieplanej)-miejsce na linę asekuracyjną,-miejsce na namiot-specjalna półeczka do postawienia na niej stóp celem odizolowania od lodu-składana-płozy najlepiej składane na czas transportu,Proszę o więcej rad, spostrzeżeń i wszelkich uwag.Poniżej przedstawiam kilka fotek, spośród blisko 180 które udało mi się zdobyć w różny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 jeszcze kilka fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 fajne sa w cableasie http://www.cabelas.com/product/Fishing/Ice-Fishing/Shelters- Sleds%7C/pc/104793480/c/104735880/sc/104561280/Strike-Master -Ice-Augers-Glide-Lite-Sled/1091045.uts?destination=%2Fcatal og%2Fbrowse%2Ffishing-ice-fishing-shelters-sleds%2F_%2FN-110 0505%2FNs-CATEGORY_SEQ_104561280%3FWTz_l%3DSBC%3BBRprd109105 3%3Bcat104735880&WTz_l=SBC;BRprd1091053;cat104735880;cat104561280 Kupiłbym , ale moga przyjśc juz po seozonie W Polsze nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Fakt saneczki są fajne ale czy funkcjonalne??? Z tego co widzę, bardzo sportowe, ograniczające się do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ostatnio wykonałem takie sanki-skrzynię.Zostaną jeszcze wykonane płozy z nart, uchwyt na świder. Może jeszcze jakieś uchwyty.Wymiary podam później.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa3db8712a9e8635.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df81b1abd65d66b9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Lodówka turystyczna np. taka: http://allegro.pl/lodowka-turystyczna-gio-style-28l-na-wklad y-termos-i2010691347.html Mam podobną i śmiało można na niej siadać. A poza tym ochotka dłużej sobie pożyje. Do tego jakieś płozy ze starych sanek lub nart. W lodówce można łatwo umieścić jakieś przegrody, a z boku uchwyty na świder/pierzchnię. Nie znam się , ale może to jest pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dygac Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Chciałbym poznać Wasze sposoby na optymalne zagospodarowanie sanek na podlodowe wyprawy. Miło byłoby popatrzeć na zdjęcia konkretnych przykładów mocowań skrzynek, siedzisk, świdra etc.Zapraszam do udziału w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 wpisz w google ice fishing sledge lub sweden ice fishing sledge i wybierz grafikę, trochę będzie tych rozwiązań, co oczywiście nie umniejsza pomysłowości kolegów z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 A jakimi sankami dysponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dygac Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 mam dokładnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Wczoraj kupiłem głębsze-220 mm.Ja łowię jedynie na mormyszki i blaszki,więc nie mam dużo maneli.Najczęściej świder,siedisko i ew.echosonda leżały bez dodatkowych zabezpieczeń.Czasami spinałem takimi gumami z haczykami do mocowania na bagażnik do rowera.I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 A te wasze sanki to jakieś speszal wędkarskie czy zwykłe dziecinne, gdzie je można kupić bo szukam po alledrogo i nie mogę takich znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Słabo szukałeś http://www.google.pl/search?q=sanki+w%C4%99dkarskie&tbm=isch&oq=sanki+we&gs_l=mobile-heirloom-serp.1.0.0l2.4985.7241.0.8725.12.10.0.0.0.2.204.1639.1j6j3.10.0....0...1c.1.34.mobile-heirloom-serp..5.7.1130.jxSyM3vsFs4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Słabo szukałeś http://www.google.pl/search?q=sanki+w%C4%99dkarskie&tbm=isch&oq=sanki+we&gs_l=mobile-heirloom-serp.1.0.0l2.4985.7241.0.8725.12.10.0.0.0.2.204.1639.1j6j3.10.0....0...1c.1.34.mobile-heirloom-serp..5.7.1130.jxSyM3vsFs4 Kolega pisał "gdzie je można kupić"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Kolega pisał "gdzie je można kupić"...Wiem co pisał kolega.Wystarczy kliknąć np. w drugi obrazek i trafiasz do sklepu który ma w ofercie takie sanki.Na alledrogo, wbrew temu co pisał aroaro , też są : http://allegro.pl/wedkarstwo-121722?string=sanki&bmatch=base-relevance-floki-5-spo-1-5-1020&order=p Edytowane 16 Grudnia 2016 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Niebo was zesłało, stokrotne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dobry temat .Podpinam sie pod prosbe założyciela watku ,mnie interesuja rozwiazania mocowania echosondy ,jakie macie praktyczne patenty na optymalne zamocowanie monitora,akumulatora , przetwornika tak by było praktycznie i trwale ,Echosonda 7 cali .Będę budoweal skrzynke ze sklejki na starych nartach bo jakos te sanie czarne do mnie nie przemawiają ,wydaje mi sie ze gdy sie posadzi swoje 4 litery ,a pomiedzy lodem a spodem sanek bedzie zmarznięta gruda lodu to może cos pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dygac Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 wydaje mi sie ze gdy sie posadzi swoje 4 litery ,a pomiedzy lodem a spodem sanek bedzie zmarznięta gruda lodu to może cos pęknąć ja zabieram przetestowany już przeze mnie taborecik, niewiele waży, a po złożeniu zajmuje niewiele miejsca, tak więc na sankach ma zagwarantowane miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dobry temat .Podpinam sie pod prosbe założyciela watku ,mnie interesuja rozwiazania mocowania echosondy ,jakie macie praktyczne patenty na optymalne zamocowanie monitora,akumulatora , przetwornika tak by było praktycznie i trwale ,Echosonda 7 cali .Będę budoweal skrzynke ze sklejki na starych nartach bo jakos te sanie czarne do mnie nie przemawiają ,wydaje mi sie ze gdy sie posadzi swoje 4 litery ,a pomiedzy lodem a spodem sanek bedzie zmarznięta gruda lodu to może cos pęknąćNie polecam trwałych montaży echa na sankach. Torba -cover jest lepsza, nie musisz za każdym razem hałasować obławiając dziury - sanki wbrew pozorom hałasują na bezśnieżnym lodzie.Sanki niezbyt służą do siedzenia, zwykły stołek X wystarczy, byle wysoki. Zabiera mało miejsca po złożeniu i łatwo go przenieść. Sam używam czegoś zupełnie innego, bloku stryropianowego okręconego folią stretch, przytroczonego do pasa linką ok. 120cm. Ciepłe to i lekkie, masz wolną rękę na świder i w druga wędkę. .Poza tym w razie W nie utoniesz. Jedyna wada to gabaryt w bagażniku no i głupawe uśmiechy ludzi nie wiedzących o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam,poszukuję wytwórców lub producenta sanek na płozach wraz z przymocowanym pudłem na asortyment pełniącym równocześnie funkcje siedziska. Widziałem parę razy coś takiego u innych osób ale nie mogę czegoś takiego znaleźć a uważam, że to super sprawa. Sam mam sanki zwykłe jednak siedzenie muszę osobno nosić itd. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Nie polecam trwałych montaży echa na sankach. Torba -cover jest lepsza, nie musisz za każdym razem hałasować obławiając dziury - sanki wbrew pozorom hałasują na bezśnieżnym lodzie.Sanki niezbyt służą do siedzenia, zwykły stołek X wystarczy, byle wysoki. Zabiera mało miejsca po złożeniu i łatwo go przenieść. Sam używam czegoś zupełnie innego, bloku stryropianowego okręconego folią stretch, przytroczonego do pasa linką ok. 120cm. Ciepłe to i lekkie, masz wolną rękę na świder i w druga wędkę. .Poza tym w razie W nie utoniesz. Jedyna wada to gabaryt w bagażniku no i głupawe uśmiechy ludzi nie wiedzących o co chodzi. Ja na zeszły weekend miałem podobny patent. 2 arkusze styropianu połączone taśmą, podwyższenie instalujemy koło dziurki, na tym krzesełko i przyjemne ciepełko podczas łowienia od styropianu. Niebo a ziemia w porównaniu z siedzeniem bezpośrednio na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi