Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Tego nie trzeba miec, naprawde. Po co miec kile? Wole miec landcruisera, to na pewno zdrowsze :mellow: Lexusem w teren nie radze, oj nie radze...nie ma reduktora, mechanizmu róznicowego tez nie wylaczysz.

A powaznie, jest to suvik i to nie pierwszej klasy ani nawet drugiej. Duzo wiecej w terenie potrafi rajona tu potwornie Vitara.

Zeby tylko tym defem dalo sie normalnie jezdzic, to tematu by nie bylo.

A coś takiego:

Jeep Cherokee 2.8 CRD

?

Daniel - tak jak koledzy pisali powyżej - JeePa w dieslu to szeeeeeeerokim łukiem

choc przyznam szczerze, że mnie zastanawiało czy te nowsze dieselki też bo - jakos i mi ta wersja pasi :D szczegolnie nowa buda cheeroke

Kuba ja trochę szukam na stronach LR defenderów z benzynowym silnikiem i słabo mi idzie.to jest jeszcze do kupienia? jeśli tak to czy są to konstrukcje gaźnikowe czy jakieś nowocześniejsze? da radę do tego LPG zainstalować? jechałem raz takim defenderem długim i jak by to trochę wyciszyć matami w profesjonalnym zakładzie audiofilskim to spoko da się tym smigać na co dzień z oponami AT,ale myślę o benzynowym silniku trochę, ogólnie mam zboczenie na kanciaste auta,stare volvo czy meś G,tak więc mnie się defek podoba

sorki hlehle za prywatę w tym watku

• 3 tygodnie później...

Muscle cary to nie moja bajka, ale robi wrażenie, a kwadratowe wnęki na zegary są fajne.

Co do defa, miałem przyjemność zjechać bardzo hardcorową wersją tego modelu do kopalni. Jeśli wyobrażacie sobie, że po prostu jechałem serpentyną do dużej dziury w ziemi, to nie było tak. Zjeżdżaliśmy autem z powierzchni, do pokładów rud znajdujących się 200m pod ziemią, jadąc w wydrążonej skale, przecinając chodniki, którymi płynęły wysoko zmineralizowane rzeczki <_< Guide mówił, że wiele lat temu zrezygnowali z innych aut. O czymś to świadczy, ale defa kupiłbym jako drugie, albo trzecie auto, zdecydowanie. A teraz to chociaż Nivę bym sobie kupił, albo Samuraia... :unsure:

Pozdrawiam

Grzesiek