tpe Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Duster chyba naprawde robi niezle zamieszanie na rynku, bo pelno ich na drogach :-) Jeżeli uda mu się na tą drogę z parkingu bez pomocy wyjechać Szwagra Duster, wypasiony 1.6 4x4, średnio co dwa miesiące, podróżuje do ASO na lawecie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeżeli uda mu się na tą drogę z parkingu bez pomocy wyjechać Szwagra Duster, wypasiony 1.6 4x4, średnio co dwa miesiące, podróżuje do ASO na lawecie ...To ma chłop pecha moja rumunka nakręciła 10 tysięcy i żadnych problemów. Jak na razie koszt przejechania 100 km.wynosi 20,7 pln. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Ja od kilku lat "choruję" na Hiluxa ale żaden lekarz nie chce wystawić recepty z zniżką . Pewnie że na ryby ale generalnie mi się podoba, do pracy bym pewnie nie jeździł bo mam blisko ale fajne autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 To po przejechaniu paru km miśkiem l 200,mogę się wypowiedzieć na temat spalania. Dystans 4174 km spalone 419,6 l średnio 9,94 litra na 100 km . Trasa miasto 50/50 ,swoje robią opony at 265 i moja raczej nie geriatryczna jazda . Na pusto koni nie brakuje,ale z przyczepą i ładunkiem ze 40 kucy i 100 niutów więcej by się przydało ,plan na wiosnę obejmuje nową mapę. Wodowanie i wyciąganie łodzi bez prawie żadnych ograniczeń, właśnie dotarła płyta pod wyciągarkę i myślę że znikną wszelkie ograniczenia związane z oponami. Muszę na pewno zmienić osłonę silnika i mostu ,fabryczna jest trochę licha. Upierdliwa jest częstotliwość zmiany oleju co 7500 ale do przeżycia. Ogólnie jestem zaskoczony na plus autem,i jest jednak łyżka dziegciu ,pakiet startowy rozrząd, oleje,płyny,filtry,tarcze klocki przód ,drugi komplet felg i opony zimowe . Można by mały samochód kupić ???? . Generalnie polecam jako auto do pracy,na co dzień i do rekreacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) W Hiluxie mam cały czas załozone te opony. Ganiam na nich od Norwegii po leśne kałuże małe i duże. Zakopanego w lesie po osie cwianiaczka wyciągnołem bez jego udziału.Bałem się jedynie czy autko nieszczęśnika nie rozerwie się na części podczas wyciąganiaJedyna wada to wychylanie się przy gwałtownych manerwach (lewo zaraz potem w prawo) połączonych z większymi prędkościami i dużym obciążeniem.Pamiętaj, ze w Hiluxie nie ma mechanizmów roznicowych w kołach, przez to przy zakrętach, koła zewnętrzne i wewnętrzne obracają sie z ta sama prędkością, co moze przy większych prędkościach i ostrzejszych zakrętach na asfalcie spowodować ukręcenie sie półosi. Takiego mechanizmu nie ma rownież Navara. Z pickupow ma go jedynie Misiek L200. Edytowane 26 Października 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) To po przejechaniu paru km miśkiem l 200,mogę się wypowiedzieć na temat spalania. Dystans 4174 km spalone 419,6 l średnio 9,94 litra na 100 km . Trasa miasto 50/50 ,swoje robią opony at 265 i moja raczej nie geriatryczna jazda . Na pusto koni nie brakuje,ale z przyczepą i ładunkiem ze 40 kucy i 100 niutów więcej by się przydało ,plan na wiosnę obejmuje nową mapę. Wodowanie i wyciąganie łodzi bez prawie żadnych ograniczeń, właśnie dotarła płyta pod wyciągarkę i myślę że znikną wszelkie ograniczenia związane z oponami. Muszę na pewno zmienić osłonę silnika i mostu ,fabryczna jest trochę licha. Upierdliwa jest częstotliwość zmiany oleju co 7500 ale do przeżycia. Ogólnie jestem zaskoczony na plus autem,i jest jednak łyżka dziegciu ,pakiet startowy rozrząd, oleje,płyny,filtry,tarcze klocki przód ,drugi komplet felg i opony zimowe . Można by mały samochód kupić . Generalnie polecam jako auto do pracy,na co dzień i do rekreacji.To się pogubiłem. Miała być Rumunka a jest misiek L200?Jaki motor? 177 KM ? Edytowane 26 Października 2015 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Każdy samochód ma mechanizm różnicowy na osiach. To oczym piszesz to blokada międzyosiowego mechanizmu i ma go prawie każdy samochód z dołączanym napędem lub reduktorem. Edytowane 26 Października 2015 przez Wookash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) To się pogubiłem. Miała być Rumunka a jest misiek L200?Jaki motor? 177 KM ?Rumunka jest już mojej pani ,okazała się dla mnie za mała. Na urodziny kupiłem dla siebie Elkę ,motor w podstawowej wersji 136 kucy. Edytowane 26 Października 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Rumunka jest już mojej pani ,okazała się dla mnie za mała. Na urodziny kupiłem dla siebie Elkę ,motor w podstawowej wersji 136 kucy.A to rozumiem. Niezły awans .Też nad takim myślę. Tylko nie wiem do końca czy niezbędny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Tylko nie wiem do końca czy niezbędny jest. Ja co prawda o Hiluxie ale myślę podobnie a jeszcze żona zasiała ziarno wątpliwości ; "chcesz to sobie kup ale powietrze będziesz woził? zawsze miałeś kombi to może weź kombi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ja co prawda o Hiluxie ale myślę podobnie a jeszcze żona zasiała ziarno wątpliwości ; "chcesz to sobie kup ale powietrze będziesz woził? zawsze miałeś kombi to może weź kombi"?Zawsze możesz odpowiedzieć twierdząco tak świeże powietrze z lasu , z gór znad morza i milion innych możliwości.A poważnie to bardzo praktyczne samochody,możliwości przewozowe na domowe potrzeby rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Może któryś kolega zamierza wymienić swoje wzięło na rybki,właśnie jestem na etapie poszukiwania czegoś do przewożenia kijów i belly zakładany budżet to 9000-10000zł Myślałem nad pierwszą generacją cr-v może Freelander ale również Almerą samochód ma być porostu prosty i niezawodny i najlepiej oszczędny ofert w internecie sporo jednak łatwo się naciąć na super okazję a może ktoś wymienia sprawdzone wozidło na nowsze i chce oddać w dobre ręce stary pojazd.Oferty proszę kierować na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) ze swej strony mogę polecić octavie w dieslu , w tym budżecie spokojnie się zmieścisz , masz także wersje 4x4 lub podnosisz zawieche i śmigasz po bezdrożach , ja w mojej podniosłem tylko przód i autko daje spokojnie radę po warcianych bezdrożach Edytowane 23 Listopada 2015 przez robas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Myślałem właśnie o octavi 4x4 i pasacie 4motion tylko z dislem to różnie jest chyba wolałbym benzyne mniej problematyczna a aż tak dużych przebiegów na ryby nie robie żeby disel miał sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ze swej strony mogę polecić octavie w dieslu , w tym budżecie spokojnie się zmieścisz , masz także wersje 4x4 lub podnosisz zawieche i śmigasz po bezdrożach , ja w mojej podniosłem tylko przód i autko daje spokojnie radę po warcianych bezdrożach Octavia diesel 4motion za 10tys? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 4 motion to VW a skoda to 4x4 chociaż technicznie to to samo http://otomoto.pl/osobowe/skoda/octavia/?search[filter_float_price%3Ato]=15000&search[filter_enum_transmission][0]=all-wheel-auto&search[filter_enum_transmission][1]=all-wheel-lock&search[filter_enum_transmission][2]=all-wheel-permanent tutaj pare jest w podobnej kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Może ktoś miał miska pajero III z 3.2 litrowym dislem i mógł napisać co nieco o nim. w sieci opinie bardzo pochlebne a jak w rzeczywistości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 4 motion to VW a skoda to 4x4 chociaż technicznie to to samo http://otomoto.pl/osobowe/skoda/octavia/?search[filter_float_price%3Ato]=15000&search[filter_enum_transmission][0]=all-wheel-auto&search[filter_enum_transmission][1]=all-wheel-lock&search[filter_enum_transmission][2]=all-wheel-permanent tutaj pare jest w podobnej kasie Tylko wez pod uwage stan techniczny, znalezc dobrego 1,9 tdi to sztuka a z napedem 4x4 to juz graniczy z cudem. Wiekszosc tych po 10tys pewnie malowane w kolo albo na start dwumas,pompki do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Wiem o tym doskonale bo mam jedną skodę 1.9tdi tylko w sedanie znam bolączki dlatego bardziej w stronę benzyny zerkam bo szkoda mi jej po krzakach ciągać i szukam czegoś co może wyglądu nie mieć ale mechanicznie musi być bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Suzuki Samurai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Czy ktoś z forumowiczów użytkuje Audi a6allroad-a z silnikiem diesla 2,7 lub 3,0 litry? Zaczynam rozglądać się za jakimś trochę nowszym wozidłem i coś takiego mi chodzi po głowie (4x4). Ewentualnie jeszcze Volvo XC70. Tylko tu jest gorzej z servisem, najbliższy, sensowny i niezależny to ok.120km w Poznaniu. Potrzebuję większy środek do wożenia także gratów spławikowychJakby ktoś, coś napisał to z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Może ktoś miał miska pajero III z 3.2 litrowym dislem i mógł napisać co nieco o nim. w sieci opinie bardzo pochlebne a jak w rzeczywistości ? Priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 4 motion to VW a skoda to 4x4 chociaż technicznie to to samo http://otomoto.pl/osobowe/skoda/octavia/?search[filter_float_price%3Ato]=15000&search[filter_enum_transmission][0]=all-wheel-auto&search[filter_enum_transmission][1]=all-wheel-lock&search[filter_enum_transmission][2]=all-wheel-permanent tutaj pare jest w podobnej kasieBzdury!! Skoda Octavia I 4x4 to haldex - tak samo jak Gold IV 4 motion czy Audi A3 Quattro. VW Passat B5 4motion to torsen tak samo jak quattro w Audi A4 B5 czy A6 C5. Jakie są różnice? Zasadnicze ! Google nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ogolnie przy silnikach ustawionych poprzecznie audi a3,golf iv,leon,octavia,bora jest haldex. Przy ustawionych wzdluznie passat, pozostale audi jest torsen tak jak napisal Marcys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ja mimo wszystko polecę octavie w dieslu, z silnikiem 90 lub 110 km , w niekoniecznie 4x4 ,od rocznika 2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi