welpa1809 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) 2,5 i 2,8 td lub 3,0 benzyna. Bena świetnie współpracuje z podtlenkiem elpidżi.2,5 jest troszkę słaby, 2,8 ma koło 150 kucy i fajnie pcha to auto. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Honda Hrv 4x4 koles odemnie z bloku ma i sobie chwali mowi ze to kon pociagowy tylko ma jakis duzy silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Hrv mialy tylko 1.6 silniki (dwa typy). No chyba ze jakis swap.Wez po uwage subaru forester, w tej kasie tylko pierwsza generacja. Coraz trudniej o dobry egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Biorę też pod uwagę właśnie forestera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Na szkole jazdy jak siedzieliśmy na tylnym siedzeniu o foresterze to się sprzeczalismy czy jest odpalony, tak cicho i bezwibracyjnie pracował(motor 2,5)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Forestera też mogę polecić kumpel ma i chwali ma silnik 2.0 +LPG dawało rade w zimie, jednak zwisy robią swoje i w "cięższy" teren tym nie pojedziesz ale jakieś lekkie błotko bez problemu ogarnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomi1-83 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 a może ktoś się wypowie na temat vw t5 czy warto w go inwestować czy lepiej t4 szukam czegoś osobowego czyli wchodzi w grę caravella mam już jedną t4 i już mam zdanie o nich wyrobione tylko ze znajomych nikt nie posiada t5 więc brak opinii więc co o nie sądzicie ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 to ja pokaże moje auto na ryby , teraz przeszło mały remoncik zawieszeń i podskoczyło wyraźnie do góry , szkoda że tylko z napędem na jedna oś - silnik tdi 110km mam pytanko , czy po zmianie zawieszenia przedniego i zrobieniu zbieżności , teraz gdy zrobiłem również tył muszę od nowa ustawiać zbieżność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Panowie a Land Rover freelander I, powiedzmy 2006r 2.0diesel ? Użytkuje ktoś może ? Auto miało by być użytkowane na codzień + na ryby, w "lekki teren" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jak lekki teren to ok... ja tluke się landkiem od 2 lat chyba... ponton ze wszystkimi rzeczami wchodzi idealnie ... pali mało bo około 7 litrów... wygodne i ciche... jazda nie jest męcząca .... blachy super... nic nie rdzewieje.... silnik to prosty i niezawodny diesel .. naprawdę w tej cenie dobre auto do takich zastosowań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Aha ja założyłem tylko opony A/T jest ok... ale na teren to auto się nie nadaje .... I wkurzające jest to ze nie da się rozpiac napędu. Cały czas na 4 łapy drze... trzeba dbać o wał bo jak jest zużyty lub źle zamontowany huczy niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Na temat frelka czytaj to http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=88842 , kopalnia wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Sześć lat ujeżdżam wersje Td4. Silnik genialny, bezobsługowy, dynamiczny i dośc ekonomiczny przy tej wadze. Jak każde ma swoje słabości, ale jest wysokie i nawet na szosówce daleko wjeżdza. WIsco z czasem się zaciera ale regeneracja to koszt 600pln nim padnie kątowa czy IRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam,chcę kupić hondę crv tylko mam dylemat czy wybrać pierwszą generację czy drugą.Pierwsza bardziej mi się podoba ,druga troche brzydsza i taka mało Japońska .Wygląd to nie wszystko ,niestety nic nie wiem o różnicach w mechanice i prowadzeniu tych dwóch samochodów.Może ktoś posiadał obydwa modele i przybliży różnice pomiędzy tymi samochodami?Warto wybrać 2 gen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Gen. II zdecydowanie większa, 2 x większy bagażnik, bardziej komfortowa, znosna prędkosć podróżowania to max 130 i drastycznie wzrasta zużycie paliwa , powyżej robi się już głosno.Gen I pomijając gabaryty, znaleźć egzemplarz bez korozji na podwoziu graniczy już niemalże z cudem. trochę mniejsze zużycie paliwa. Głosno powyżej 110.Napęd w obu wystarcza do pokonywania nazwijmy to srednich niedogodnosci, nie zdarzyło mi się jeszcze zakopać. Pomijając fakt, że dbać trzeba to wyjątkowo należy pilnować wymiany oleju w moscie. Silniki wytrzymałe, proste. W gen I na pasku rozrządu w gen II na łańcuchu. W mojej opinii za słabe wszystkie jednostki za wyjątkiem diesla w dwójce. Plastiki w hondach rysują się już od paznokcia, to nie mercedes Brałbym gen II. Można znaleźć na prawdę cukierka choć ostatnio sprzedałem znajomemu gen I z 99' z przebiegiem 128 tys km., o ile nadwozie było w stanie wzorowym bo jeszcze całe w oryginalnym lakierze to na podwoziu były oznaki korozji i trzeba było konserwować. Tak czy inaczej polecam konserwację także w gen II, nawet jesli nie widać oznak rudego. Z małych i srednich suv - ów według mnie nie ma konkurencji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Wielkie dzięki kolego,chyba rozwiałeś moje wątpliwości co do wyboru generacji Crv-ki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Może użytkuje/użytkował ktoś Opla Fronterę B i może się wypowiedzieć ? dość tani "suv", mam na myśli benzynę +lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dupowozik do ciągania łódeczki ...Wrażenia całkiem pozytywne, motorek 2,2 c-dti 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Świetny silnik w równie świetnym aucie Tylko ceny na naszym rynku na poziome Audi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Czy ktoś z kolegów śmiga subaru xv ? Jak się sprawuje w terenie ( oczywiście nie ekstremalnym ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Wszystkie te wyżej wymienione auta nie nadają się na ryby, sensownym rozwiązaniem jest zakup drugiego auta, które będzie dawało radę w terenie i nie będzie bólu jak się coś urwie czy porysuje, najlepiej w tą formułę wpisuje się tytułowa Vitara czy coś podobnego; oczywiście to tylko moje zdanie, jak ktoś się uprze i go stać to może jeździć w teren nawet tym; i jeszcze jedno, taka Vitara kosztuje tyle co cztery Stelle Edytowane 23 Lipca 2016 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Świetny silnik w równie świetnym aucie Tylko ceny na naszym rynku na poziome Audi Którego Audi ???? Gabaryty to mniej więcej Q5. Honda jest pewnie nawet większa i wyraźnie tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Fakt, nie sprecyzowałem. Dzięki, że zwróciłeś uwagę. Po prostu Hondy są u nas bardzo cenione. I auta typu Accord kosztują nie mniej niż np Audi A4. EDIT. Choć w zasadzie taką CRvkę można do C5 Allroada porównać. Edytowane 23 Lipca 2016 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Popieram zdanie pana Janusza odnośnie Vitarki...Choć w swojej nie mam zrobionego tak zawiasu ani gum jak na fotce, a założone A/T i uniesiona jakieś 4cm - to i tak wlezie praktycznie wszędzie.Nieraz już rżnąłem podmokłą łąke czy przeprawiałem się przez zalane piaszczyste drogi z myślą, że po traktor trza iść z 5km;-) Passata B5 zagrzebanego po silnik z plażowego piasku wyciąga na włoka.Mimo, że miejsca nie jest za wiele, to da się pare nocy przekimać jak codzień dojeżdża się na łowisko.Kijek,śpiochy, dodatkowe ubrania, żarcie, śpiwór i ja się mieszczą bez problema.Odpukać- zrobiłem nią ok 30tys i nic poważnego nie walnęło.Jakiś uszczelniacz w reduktorze czy półosi, krzyżak wału się posypał...Ale na rocznik '89 to trzma się fest!;-) Silnik 1,6 8V to żaden ścigacz, ekonom spalania też z niego lichy.Ale to autko do jazdy w terenie i tam nie patrzy się na prędkość czy zapotrzebowanie na Pb- ma dojechać do celu i to w moim przypadku robi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Vitarka fajne auto tylko cena kosmos.Sąsiad miał do sprzedania, przecierałem oczy ze zdumienia,rok 88 za 8.5 tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi