bodzio83 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Do hi tower .Kupiłem Santa Fe starej generacji w maju tego roku .Silnik .2,o dizla .Muł straszny ,lecz wybierałem mniejsze zło .Poprzednio miałem Citroena C5 .Podnosił się do poziomów co normalna osobówka nawet nie ogarniała .Lecz przedni napęd nie wszędzie da radę .Teraz po deszczu gdzie jednonapędówki w glinie nie dają rady ,ja daję radę .Mam napęd stały 4x4 .Pali ok 8-9 litrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Panowie,Jakby któryś szukał pewnej CRV - II w perfekcyjnym stanie to zapraszam na priv Ehhh... gdybym dopiero co nie zasilił grona bezrobotnych, to chętnie bym zamienił mojego forestera na hondę tak z ciekawości ? benzyna czy diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja dzisiaj pojeździłem i zachorowałem , może to już kryzys wieku średniego ???? . Mam już o czym myśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Diesel.Miałem taką benzynę i już nie chcę.Forester to dobry wóz, co się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Konkretnie w moim egzemplarzu jest co robić, trochę pośpieszyłem się z jego zakupem. Najbardziej nie podoba mi się gwałtownie postępująca korozja. Mam też już zmęczony napęd, skrzynia i wiskoza prosi się o rewizję. A tak poza tym to dobre auto do celów wędkarskich, 4x4 i reduktor sprawdza się kiedy trzeba. Fajnie się prowadzii, nawet z przyczepą. We własnym zakresie trochę trudniejsze i droższe w serwisie (wymiana świec ostatnio zajęła mi 2h) A takie smaczki jak drzwi bez ramek w kilkunastoletnim aucie to jedynie źródło problemów, szumy, przeciekanie, porysowane szyby... No ale taka charakterystyka tego modelu, to bardziej moja nieprzemyślana decyzja niż wady subaru. Szukałem crv I gen. ale w okolicy nic nie było do obejrzenia nawet (wiem że z korozją nie było by lepiej). A hondy lubię i chętnie wrócę. Edytowane 8 Października 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Marcin, a jaki masz rocznik tego Forestera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Jak drzwi bez ramek to pewnie II gen.Crv I znaleźć igiełke to jak trafić lotto. Niestety korozja już robi swoje, poza tym II gen lepsza. Cichsza, większa, bardziej komfortowa, no i jest diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Mój forester to 2000r. pierwszy rocznik poliftingowy. I to też ostatnio nastręcza mi problemów. Nie mogę kupić cewki zapłonowej (jest nietypowa), nie ma zamienników. Tylko aso (1263zł) lub używany oem.Nie chciałbym jakiejś antyreklamy zrobić forkowi bo to bardzo porządne auta. Drugą generacją z dwulitrowym wolnossakiem bym nie pogardził :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A może ktoś coś o Foresterze III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Znajomy ma z 11' 2,5 wolnossaka z przebiegiem 50tyś mil. Olej wciąga około 600 ml na 1000 km co niestety już jest normą w większości silników Pb. Automat to jakiś żart ( 4 biegi do przodu ) .Poza tym jest ok, przyjemnie się prowadzi, jest cichy, zawieszenie fajnie wybiera.Awaryjność póki co zerowa, no ale przy tym przebiegu za wcześnie jeszcze na jakieś niespodzianki.Odradzam subaru diesel boxer - porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Krążą opinie, że diesel boxer to dobry motor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Krążą opinie, że diesel boxer to dobry motor. Ale nie w wydaniu subaru , niestety z tym motorem firma zaliczyła wpadkę. Szeroko to było opisane na forach motoryzacyjnych. W pewnym momencie na portalach aukcujnych diesle były tańsze od benzyn. Notorycznie pada dwumasa, osiadają tuleje ,problemy z uszczelkami pod głowicami,układem wtryskowym co ciekawe pierwsze awarie zdarzały się przy przebiegach już 50-70 tyś km. Polscy użytkownicy mieli duży problem z egzekwowaniem napraw gwarancyjnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A w których rocznikach były te problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Pierwsze trzy lata produkcji od 2011 jest już poprawiony , nie mniej w razie awarii i korzystania z aso można podwoić wartość auta. Ale jak mawia mój mechanik "jest ryzyko jest zabawa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Paweł, a wg. Ciebie który diesel w Subaru III jest godny uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Żaden , benzyna 2,0 lub 2,5 bez turbo. 2,5 turbo często są lub były traktowane jak rajdówki. Często kończy się to uszkodzeniem tłoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Tylko te benzyny trochę mają apetyt na PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Ale za to jak jeżdżą a tu test diesla; http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/test-100-tys-km-subaru-xv-z-dieslem-i-gora-problemow/381jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 I świetnie znoszą podtlenek elpidżi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 To jednak trzeba będzie zbierać na Volvo XC70 II. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A ja polecam X5 e53 3l diesel,mam od czterech lat i bez problemów (jeden z lepszych jak nie najlepszy diesel,łańcuch rozrządu żadne paski i silnik sześciocylindrowy rzędowy,choć bez reduktora napędy dają radę,korozji brak,sporo podróżuję z łodzią (komplet łódz,silnik,przyczepa około 500kg)z wyprzedzeniem nie mam żadnych problemów(500niutonów robi swoje) .W czerwcu byliśmy w Szwecji w aucie komplet 5osób,przyczepa,łódz,silnik i w łódce z 500kg gratów(piwa 50kg ) aż resory wyprostowało jazda 90-110km i spalanie wyszło 9L/100km, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 To jednak trzeba będzie zbierać na Volvo XC70 II.Zajebiste auto gdyby nie automat... w manualu zdecydowanie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A ja polecam X5 e53 3l diesel,mam od czterech lat i bez problemów (jeden z lepszych jak nie najlepszy diesel,łańcuch rozrządu żadne paski i silnik sześciocylindrowy rzędowy,choć bez reduktora napędy dają radę,korozji brak,sporo podróżuję z łodzią (komplet łódz,silnik,przyczepa około 500kg)z wyprzedzeniem nie mam żadnych problemów(500niutonów robi swoje) .W czerwcu byliśmy w Szwecji w aucie komplet 5osób,przyczepa,łódz,silnik i w łódce z 500kg gratów(piwa 50kg ) aż resory wyprostowało jazda 90-110km i spalanie wyszło 9L/100km, Również fajna furka. Na trasie może i 9l ale w mieście 14-15 No i warto mieć zaprzyjaźnionego elektronika. Nie to, żeby się psuło, ale dobrze, żeby ktoś pilnował tego jednak skomplikowanego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Również fajna furka. Na trasie może i 9l ale w mieście 14-15 No i warto mieć zaprzyjaźnionego elektronika. Nie to, żeby się psuło, ale dobrze, żeby ktoś pilnował tego jednak skomplikowanego auta. Miasto 10-11L,z elektroniki zepsuło mi się wzmacniacz cd(kupiony drugi na allegro za 250zł i śmiga),spalił się jakiś przetwornik przy kierownicy i zginął cały prąd(320zł bodajże) i pierdykła pompka paliwa która jest w baku koszt 500zł przez cztery lata!z mechaniki rozrusznik odmówił posłuszeństwa(koszt naprawy 250zł) co do silnika oprócz wymiany oleju i filtrów BEZAWARYJNY auto ma przejechane (tyle autentycznie) 288tyś km,co do zawieszenia to przez cztery lata wymieniony łącznik stabilizatora z lewej strony reszta nie ruszana i puki co nic nie stuka,skrzynia automatyczna sześciobiegowa pracuje bez problemów.NIE SPRZEDAJE :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Miasto 10-11L,Hmm. Inaczej. W Trójmieście 14-15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi