majatony Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Miasto 10-11L,z elektroniki zepsuło mi się wzmacniacz cd(kupiony drugi na allegro za 250zł i śmiga),spalił się jakiś przetwornik przy kierownicy i zginął cały prąd(320zł bodajże) i pierdykła pompka paliwa która jest w baku koszt 500zł przez cztery lata!z mechaniki rozrusznik odmówił posłuszeństwa(koszt naprawy 250zł) co do silnika oprócz wymiany oleju i filtrów BEZAWARYJNY auto ma przejechane (tyle autentycznie) 288tyś km,co do zawieszenia to przez cztery lata wymieniony łącznik stabilizatora z lewej strony reszta nie ruszana i puki co nic nie stuka,skrzynia automatyczna sześciobiegowa pracuje bez problemów.NIE SPRZEDAJE :D Zapomniałeś jeszcze dodać że Niemiec płakał jak sprzedawał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Ja to na rybki mam auto wartości dwóch nowych Stellek i jak narazie jeszcze nikt nie musiał mnie wyciągać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A może ktoś coś o Foresterze III ?Mam Forka z 2011 2.0 benzyna automat (silnik na łańcuszku). Wcześniej 3 lata śmigałem II generacją z 2 litrową benzyną MT z LPG. Co chcesz widzieć o III generacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Zapomniałeś jeszcze dodać że Niemiec płakał jak sprzedawał Auto kupione w Polskim salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Im bardziej terenowe auto tym dalej trzeba będzie po traktor iść. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Im bardziej terenowe auto tym dalej trzeba będzie po traktor iść.Niekoniecznie . Oczywiście umiejętności kiermana też są ważne . To jest odpowiedni 4x4 dla wędkarza a najlepsze jest mniej więcej od trzeciej minuty Swego czasu próbowałem tak nivą i niestety poległa w bagnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 https://m.youtube.com/watch?v=MEzVtRiBsIs Ja mam tylko offroad dla ubogich. Wersja standard. Bo butów rano zapomniałem... Z reguły dojeżdżam pryszczem w większość miejsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Słuchając rad coraz bardziej zacząłem przekonywać sie do forestera, wydaje się być ideałem. Z wiązku z tym pytanie, ma ktoś porównanie z drugiej generacji między 2.0 a 2.5 doładowanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Słuchając rad coraz bardziej zacząłem przekonywać sie do forestera, wydaje się być ideałem. Z wiązku z tym pytanie, ma ktoś porównanie z drugiej generacji między 2.0 a 2.5 doładowanymi?polecam 2.0 125 koni MT z reduktorem ( silnik SOHC), szukaj wersji ze wzmocnionymi gniazdami zaworowymi i LPG ładuj + osłona pod silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Nie za słabe? Pozostałe mody do mocniejszych wersji też będą ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Na autostradę stanowczo za słabe - aerodynamika lodówki robi swoje. Od roku jeżdżę forkiem z 2005 roku 2.0 125 kucy w manualu na pojedynczym wałku rozrządu (SOHC - łatwy dostęp do regulacji luzów zaworowych) z podtlenkiem lpg Prins'a. Jak na razie auto bezproblemowe, taki "osiołek" do codziennego kręcenia się po mieście i wypadów na ryby. W "terenie" reduktor niweluje brak mocy silnika. Oczywiście w miarę lekkim terenie, bo blokady mechanizmów różnicowych nie ma. Przeniesienie napędu AWD wręcz genialne, żadnej elektroniki. Może i nie jest najładniejszym autem na świecie , ale jest praktyczny i prosty aż do bólu. Mam wrażenie, że tego forka projektowali jeszcze inżynierowie, a nie księgowi i dizajnerzy. Nie odważyłem się zakupić wersji z wiatrakiem ze względu na większe koszty potencjalnych napraw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Ja mam dwa forki z piecami 2.0 158KM i to są odpowiednie jednostki na polskie warunki. Silniki 125 i 138 są za słabe do jazdy po trasie. Moja flota https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/13350406_1383461465003163_6406408330607612073_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9 Edyta - nie ma nic takiego jak wersje ze wzmocnionymi gniazdami zaworów, ecomatic to naklejka, która otrzymują auta z Holandii w momencie instalowania fabrycznego elpidżi. Mam wersje z Holandii, Włoch i Szwajcarii, każda z fabrycznym gazem i chociaż najlepszy jest coltec z holly to gniazda są wszędzie identyczne. Edytowane 18 Października 2016 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 A co oznacza wersja xt lub mw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kiedyś kolega pomylił go z poldżerem . W sumie trochę podobny .Przed zakupem pierwszego wyższego auta z napędem brałem go pod uwagę ale przestrzeń bagażowa i komfort w CRV wygrały. Dziś nie zamieniłbym hondy choć subaru ma lepszy napęd. No i dla mnie najważniejsze, forek nie ma diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kiedyś kolega pomylił go z poldżerem . W sumie trochę podobny .Przed zakupem pierwszego wyższego auta z napędem brałem go pod uwagę ale przestrzeń bagażowa i komfort w CRV wygrały. Dziś nie zamieniłbym hondy choć subaru ma lepszy napęd. No i dla mnie najważniejsze, forek nie ma diesla.Moja CRV z 2007, diesel, ma dobrze ponad 350.000 km (autentyczny, bo od nowości w PL, dojazdy do pracy) i z większych rzeczy tylko regeneracja turbiny (w tym roku, po przekroczeniu 320.000) i wymiana szyby przedniej - kamyk na drodze, terenówka to nie jest, ale b. pojemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kupiliście w gazie czy zakładaliście z powodu wysokiego spalania? Nie miałem nigdy styczności z LPG i trochę się tego obawiam, nie wiem czy słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Tylko dobry gazownik. Wtedy nie masz się czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Na gazie pracują lepiej niż na benzynie oba trzy. Spalanie motorów bez turbo jest niskie. Forki są z dieslami 2.0 boxer diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Miałem dwie Hondy i mile wspominam ale wolę motory, które rwą mocniej w dolnym zakresie bo do auta na ryby nie pasuje pałowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Kupiłem z lpg. Poza regeneracją reduktora (zrobiłem sam na ori zestawie Prins) eksploatacja bezproblemowa. Instalacja lpg w sekwencji to nie automatyka do rakiety kosmicznej. Ogarnięty gazownik + dobrze dobrane elementy instalacji gwarantują powodzenie przedsięwzięcia. U mnie na Pb jednak czuć więcej mocy w wyższym zakresie obrotów. Edytowane 18 Października 2016 przez Mariusz Gulbiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Tylko dobry gazownik. Wtedy nie masz się czego bać.Jak takiego rozpoznać? U mnie ich sporo i troche mętlik w ©łowie jest, może kierować się marką instalacji? Stag, BRC, Lovato? Tak poza tym jest jeszcze problem z garażami podziemnymi, u siebie w bloku moge wjechac ale co z marketowymi/galeryjnymi? Wjeżdżacie i tak mimo zakazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ja mam dwa forki z piecami 2.0 158KM i to są odpowiednie jednostki na polskie warunki. Silniki 125 i 138 są za słabe do jazdy po trasie. Moja flota https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/13350406_1383461465003163_6406408330607612073_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9 Edyta - nie ma nic takiego jak wersje ze wzmocnionymi gniazdami zaworów, ecomatic to naklejka, która otrzymują auta z Holandii w momencie instalowania fabrycznego elpidżi. Mam wersje z Holandii, Włoch i Szwajcarii, każda z fabrycznym gazem i chociaż najlepszy jest coltec z holly to gniazda są wszędzie identyczne.Silnik w Foresterze przystosowany do LPG (wzmocnione gniazda zaworowe) jest z oznaczeniem EJ20F (na forach o Subaru jest mnóstwo informacji na te temat)Moim zdaniem silnik 125 koni spokojnie wystarczy do jazdy w każdych warunkach (160 km/h spokojnie pojedzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 A co oznacza wersja xt lub mw?XT oznacza wersje z turbina w przypadku forestera 2.0 X ma 158KM a 2.0 XT ma 177KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 XT oznacza wersje z turbina w przypadku forestera 2.0 X ma 158KM a 2.0 XT ma 177KMPrzedliftowe sg oznaczone x mają 125 koników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Chyba 2.0 177 230km a 2.5 230km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi