Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Forki są z dieslami 2.0 boxer diesel

Tego nie brałem pod uwagę bo jest pomyłką ;)

Miałem dwie Hondy i mile wspominam ale wolę motory, które rwą mocniej w dolnym zakresie bo do auta na ryby nie pasuje pałowanie.

Dlatego przesiadłem się z CRV 2.0 lpg na 2.2 diesel. 

Myślałem o foresterze z turbo ale po założeniu gazu nie ma już prawie miejsca w bagażniku, a jak jeździ się często nawet w trójkę na ryby to jest to nieodzowne.

• 4 tygodnie później...

Na rybki polecam mitsubishi pinin.

A ja jako mitsumaniak nie polecę , nowego się u nas nie kupi (używane są skorodowane,wersja z reduktorem ma problematyczny silnik GDI ) . Zamienników prawie brak ,pozostaje kombinacja z dopasowywaniem z innych samochodów. Oryginalne części do tanich nie należą, do gdi gazu nie założysz. Pozostaje ewentualnie sprowadzenie z południa Włoch, można trafić nie skorodowany egzemplarz, ale trzeba szukać wersji z motorem mpi. Tu masz opisane przygody z pianinkami http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=191&sid=00b1f1dd3bee87af39ced5fdebba727f . Edytowane przez welpa1809

Ja już swoje wozidełko rybkowe posiadam:-D

I na nic innego nie zamienie!

Pytam bo kolega się napalił na takowe autko...

Osobiście polecałem mu autko jak moje- Vitare I przed lub poliftową.

Gdzieś coś tam słyszałem o Pininie.

Wyznaje jednak zasadę- nie wypowiadam się na tematy których nie znam.

Dlatego potrzebuje dodatkowych rzetelnych informacji od użytkowników tego modelu.

Problem taki, że jeden dba o samochód, nie czeka z naprawami, nie żałuje na dobre części, trafił mu się w świetnym stanie egzemplarz i będzie go chwalił.
Drugi kupi złoma, czekał ze wszystkim aż przestanie jeździć, mechanik go skubie na kase i będzie wieszał psy na marce.
A mowa o tym samym modelu, chcesz dobrych informacji pogadaj z serwisem mitsubishi. Od właściciela nie dowiesz się niczego wartościowego.

• Like 2

Muszę przyznać, że jakoś umknął mi ten forester ale widzę, że wypada całkiem przyzwoicie, ceny też przystępne. A jak sprawa ma się z blacharką w tych autach ? mam tutaj na myśli nieco starsze forestery z '99 albo 2000r ?

Typowo japońska blacha z tamtych lat. Jak ktoś kiedyś zadbał, kilka razy w ciągu jego żywota zakonserwował to jest ok. Jeśli tematu nikt nie podejmował to może być słabo, szczególnie jeśli auto miało kontakt z zimową solą.

Standardowo zaczyna się od tylnych nadkoli, końcówek progów. Sprawdzić trzeba też kielichy z tyłu.

Edytowane przez thug

Typowo japońska blacha z tamtych lat. Jak ktoś kiedyś zadbał, kilka razy w ciągu jego żywota zakonserwował to jest ok. Jeśli tematu nikt nie podejmował to może być słabo, szczególnie jeśli auto miało kontakt z zimową solą.

Standardowo zaczyna się od tylnych nadkoli, końcówek progów. Sprawdzić trzeba też kielichy z tyłu.

Obecnie tłukę się hondą civic z 96r i szczerze powiedziawszy nie chciałbym jeszcze raz przechodzić tego samego z następnym autem jeżeli chodzi o blacharkę(kto kojarzy te hondy na pewno wie o czym mówię, lubią bardzo wychodzić ze skóry:)

Zastanawiam się jeszcze nad Land Roverem freelanderem I ale opinie użytkowników są 50/50 i trochę taka loteria z tym autem, na + na pewno będą w nim blachy bo na prawde dobrze się trzymają