kotwitz Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Forki są z dieslami 2.0 boxer dieselTego nie brałem pod uwagę bo jest pomyłką Miałem dwie Hondy i mile wspominam ale wolę motory, które rwą mocniej w dolnym zakresie bo do auta na ryby nie pasuje pałowanie.Dlatego przesiadłem się z CRV 2.0 lpg na 2.2 diesel. Myślałem o foresterze z turbo ale po założeniu gazu nie ma już prawie miejsca w bagażniku, a jak jeździ się często nawet w trójkę na ryby to jest to nieodzowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ja mam lpg i nie zauważyłem zmniejszenia pojemności bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Jak pomyśleć to da się zbiornik gazu tak zamontować, że do bagażnika nie "wchodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ja mam lpg i nie zauważyłem zmniejszenia pojemności bagażnika.A co z kołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Zamiast koła mam puszkę 250ml i od lat nie targam balastów bo nie widzę sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Ja jednak wolę mieć koło, choć odpukać jeszcze się nie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jak pomyśleć to da się zbiornik gazu tak zamontować, że do bagażnika nie "wchodzi" IMG_0021.JPGXJ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 A cóż by innego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Tyż mam taki 4.0+LPG:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbio Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dwa lata temu sprzedałem XJta i muszę stwierdzić że to był błąd w 2017 wracam do Jeepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Zamiast koła mam puszkę 250ml i od lat nie targam balastów bo nie widzę sensu.Jaki specyfik konkretnie ze sobą wozisz ? Testowałeś już w sytuacji awaryjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dwa lata temu sprzedałem XJta i muszę stwierdzić że to był błąd w 2017 wracam do Jeepa Bardzo słusznie, "kioski" są niezniszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Na rybki polecam mitsubishi pinin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 I jak ten Pinin się sprawuje?Długo już go użytkujesz, jak z dostępnością zamienników i ich cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Na rybki polecam mitsubishi pinin. A ja jako mitsumaniak nie polecę , nowego się u nas nie kupi (używane są skorodowane,wersja z reduktorem ma problematyczny silnik GDI ) . Zamienników prawie brak ,pozostaje kombinacja z dopasowywaniem z innych samochodów. Oryginalne części do tanich nie należą, do gdi gazu nie założysz. Pozostaje ewentualnie sprowadzenie z południa Włoch, można trafić nie skorodowany egzemplarz, ale trzeba szukać wersji z motorem mpi. Tu masz opisane przygody z pianinkami http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=191&sid=00b1f1dd3bee87af39ced5fdebba727f . Edytowane 13 Listopada 2016 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Ja już swoje wozidełko rybkowe posiadam:-D I na nic innego nie zamienie!Pytam bo kolega się napalił na takowe autko...Osobiście polecałem mu autko jak moje- Vitare I przed lub poliftową.Gdzieś coś tam słyszałem o Pininie.Wyznaje jednak zasadę- nie wypowiadam się na tematy których nie znam.Dlatego potrzebuje dodatkowych rzetelnych informacji od użytkowników tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Problem taki, że jeden dba o samochód, nie czeka z naprawami, nie żałuje na dobre części, trafił mu się w świetnym stanie egzemplarz i będzie go chwalił.Drugi kupi złoma, czekał ze wszystkim aż przestanie jeździć, mechanik go skubie na kase i będzie wieszał psy na marce.A mowa o tym samym modelu, chcesz dobrych informacji pogadaj z serwisem mitsubishi. Od właściciela nie dowiesz się niczego wartościowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Na rybki polecam mitsubishi pinin.Już kilka stron wcześniej napisałem Ci o tym "czymś" czym Mitshubishi sobie honor splamiło....i dalej to polecasz? Miałeś z tym wogóle do czynienia? Edytowane 17 Listopada 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 I jak ten Pinin się sprawuje?Długo już go użytkujesz, jak z dostępnością zamienników i ich cen?Części do tego wynalazku brak, a jeśli juz co znajdziesz to mimo stanu agonalnego cena zabija :-)Od Pajero nic nie pasuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Muszę przyznać, że jakoś umknął mi ten forester ale widzę, że wypada całkiem przyzwoicie, ceny też przystępne. A jak sprawa ma się z blacharką w tych autach ? mam tutaj na myśli nieco starsze forestery z '99 albo 2000r ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 5.2 V8 Radość nie do opisania;) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Fajny ZJ ,podtlenek LPG jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Przez niecały rok miałem takiego "nainera" wersja 5,9 W tym aucie, aby mieć banana na twarzy, nie trzeba wcale jechać, wystarczy odpalić i delikatnie oprzeć stopę na pedale (tfu) gazu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Muszę przyznać, że jakoś umknął mi ten forester ale widzę, że wypada całkiem przyzwoicie, ceny też przystępne. A jak sprawa ma się z blacharką w tych autach ? mam tutaj na myśli nieco starsze forestery z '99 albo 2000r ?Typowo japońska blacha z tamtych lat. Jak ktoś kiedyś zadbał, kilka razy w ciągu jego żywota zakonserwował to jest ok. Jeśli tematu nikt nie podejmował to może być słabo, szczególnie jeśli auto miało kontakt z zimową solą.Standardowo zaczyna się od tylnych nadkoli, końcówek progów. Sprawdzić trzeba też kielichy z tyłu. Edytowane 20 Listopada 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Typowo japońska blacha z tamtych lat. Jak ktoś kiedyś zadbał, kilka razy w ciągu jego żywota zakonserwował to jest ok. Jeśli tematu nikt nie podejmował to może być słabo, szczególnie jeśli auto miało kontakt z zimową solą.Standardowo zaczyna się od tylnych nadkoli, końcówek progów. Sprawdzić trzeba też kielichy z tyłu.Obecnie tłukę się hondą civic z 96r i szczerze powiedziawszy nie chciałbym jeszcze raz przechodzić tego samego z następnym autem jeżeli chodzi o blacharkę(kto kojarzy te hondy na pewno wie o czym mówię, lubią bardzo wychodzić ze skóry:)Zastanawiam się jeszcze nad Land Roverem freelanderem I ale opinie użytkowników są 50/50 i trochę taka loteria z tym autem, na + na pewno będą w nim blachy bo na prawde dobrze się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi