thug Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Blachy to chyba jedyny plus freelanderow, przynajmniej tych przedliftowych ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Monster.Jeżeli Forek nie miał większych przejść nie masz się czego obawiać.Ich zaleta do dobre zabezpieczenie antykorozyjne.Mój Forek z rocznika 99 nie ma grama rdzy, dodam, że nie był malowany ani żadne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Od kilku miesięcy mam dylemat jeśli chodzi o auto . To jest temat o aucie na ryby ale czym na co dzień jeździcie? Do pracy mam .........4,5km więc diesel będzie miał problemy z filtrem cząstek, olej się nie zdąży nagrzać jak będę w robocie. No ale mniej pali niż benzyniak.Benzyna będzie paliła więcej ale nie ma kłopotu z kołem dwumasowym i filtrem cząstek.Po mieście zrobię rocznie ....... 3,5 tys może ciut więcej. Po trasie pewnie z 7-8tys.Czy nastawić się na kłopoty z kołem i filtrem i płacić mniej za paliwo czy nie mieć kłopotów i płacić więcej za benzynę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przy takich przelotach i odległościach tylko benzyna.No i jak używaną masz zamiar kupić to będzie miała mniejszy przebieg pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Dokładnie. Ewentualnie jak planujesz kilka lat pojeździć zamontuj LPG. W mieście na benie a w trasie na LPG. Nie napisałeś nic o wielkości/klasie/i kasie... ale ogólnie raczej PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Od kilku miesięcy mam dylemat jeśli chodzi o auto . To jest temat o aucie na ryby ale czym na co dzień jeździcie? Do pracy mam .........4,5km więc diesel będzie miał problemy z filtrem cząstek, olej się nie zdąży nagrzać jak będę w robocie. No ale mniej pali niż benzyniak.Benzyna będzie paliła więcej ale nie ma kłopotu z kołem dwumasowym i filtrem cząstek.Po mieście zrobię rocznie ....... 3,5 tys może ciut więcej. Po trasie pewnie z 7-8tys.Czy nastawić się na kłopoty z kołem i filtrem i płacić mniej za paliwo czy nie mieć kłopotów i płacić więcej za benzynę ? Kurde to ja robie rocznie 35-40 tys i juz wiem ze następne auto to na pewno bedzie benzyna i to pewnie cos około 3 litrów, nowoczesne diesle w ogóle nie przemawiają do mnie - za dużo jest części które mogą sie popsuć. Chyba poprostu wychodzę z założenia ze wole płacić na stacji benzynowej niż być bez samochodu i płacić dla mechaników 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Kurde to ja robie rocznie 35-40 tys i juz wiem ze następne auto to na pewno bedzie benzyna i to pewnie cos około 3 litrów, nowoczesne diesle w ogóle nie przemawiają do mnie - za dużo jest części które mogą sie popsuć. Chyba poprostu wychodzę z założenia ze wole płacić na stacji benzynowej niż być bez samochodu i płacić dla mechaników Jest na to rozwiązanie .Silnik BMW 3.0D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 @sacha, benzyna+lpg wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Do pracy może nie zdarzy się nagrzać ale trasy będziesz miał ekonomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jest na to rozwiązanie .Silnik BMW 3.0DNo niby tak ale dalej zostaje turbina masa i wtryski, a kupić zadbane BMW z tym silnikiem to chyba trudniej niż Zadbanego passata z 1.9 tdi. Jak miałbym brać BMW to tak 3.0 ale "i" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Nie napisałeś nic o wielkości/klasie/i kasie... ale ogólnie raczej PB. Jedynie słuszna marka którą jeżdżę od 20 lat. I rozważam czy 2l benzyna czy 2l diesel zamontowany w RAV 4.No i jeszcze pod uwagę biorę Aurisa kombi z hybrydą. I nie nówka sztuka bo zawsze kupuję 3-4 letnie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 To ja chyba trafiłem. Turbina,wtryski jak wyjechały z fabryki jeszcze nie ruszane. Dwumasy brak ,automat. Przebiegu i spalania nie będę podawał bo wiele osób nie uwierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Kurde to ja robie rocznie 35-40 tys i juz wiem ze następne auto to na pewno bedzie benzyna i to pewnie cos około 3 litrów,Mam w pracy Siennę z 3,5 litrowym motorkiem , bajka nie auto. W ub. tygodniu byłem pod Opolem i niespecjalnie przekraczając +10 do 20km/h spaliła 11,2l/100km. Po mieście do 18 dochodzi. Prywatnie bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Mam w pracy Siennę z 3,5 litrowym motorkiem , bajka nie auto. W ub. tygodniu byłem pod Opolem i niespecjalnie przekraczając +10 do 20km/h spaliła 11,2l/100km. Po mieście do 18 dochodzi. Prywatnie bym nie kupił.No tak ale duże i ciężkie auto Np segment który ja celuje jest mniejszy i 15/100 w zupełności mnie zadowoli - a w mieście już dawno zdjąłem nogę z gazu i zajmuje prawy pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jest na to rozwiązanie .Silnik BMW 3.0DKolega posiada ten ozłocony silnik w X5 jak przelecę za nim 30km to muszę na myjnie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Silnik M57 zdobywał wiele nagród w swojej klasie między innymi za spalanie.Ja osiągnąłem wynik 5,2 litra na sto km. przy prędkości 120 km/h na odcinku 760 kilometrów.Na tym samym odcinku przy prędkości około 200 km/h silnik spala poniżej 9 litrów na setkę.Informację posiadam z doświadczenia ,nie z katalogu czy z wyliczeń komputera auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Kurde to ja robie rocznie 35-40 tys Powyżej 40tys to ja robiłem 20 lat temu jak byłem "złotówą" i 2-3x w miesiącu jeździłem na ryby na Mazury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 widzisz jak sie czasy pozmieniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Powyżej 40tys to ja robiłem 20 lat temu jak byłem "złotówą" i 2-3x w miesiącu jeździłem na ryby na Mazury.Złotówą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 @Alaryk tu masz definicje złotówy: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Taks%C3%B3wkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Powyżej 40tys to ja robiłem 20 lat temu jak byłem "złotówą" i 2-3x w miesiącu jeździłem na ryby na Mazury.Darek,20 lat temu robiłem setkę na rok. Woziłem towar po całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 @Alaryk tu masz definicje złotówy: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Taks%C3%B3wkarzPrzeczytałem definicję . Bywają też inni. Chociaż kiedyś wiozłem Japończyka z Okęcia i zdziwił się że był w Victorii w 15 czy 20minut a kilka miesięcy wcześniej przejeżdżał przez 4 mosty do tego samego hotelu. No i zapłacił kilka razy mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Trakcja poprawiona , po próbach jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Też śmigam na Cooperach Discoverer tylko ,że M+S .Dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Potrzebuje bardziej agresywnego bieżnika, po lekturach forów z za wielkiej wody i kraju torbaczy padło na te opony. I to jest maksymalny rozmiar bez liftu,na wykrzyżach nic nie obciera. W sobotę jazda do dużej piaskownicy , zimowy zlot militarny w Bornym Sulinowie. Edytowane 2 Lutego 2017 przez welpa1809 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Jaki rozmiar opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi