welpa1809 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 265 / 70 / 17 na oryginalnej feldze ,bałem się że może wystawać poza obrys,ale jest ????. Na szybko poleciałem na stary poligon i tor motocrosowy, daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 To już kawał koła. Ja mam 245/75/16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Kawał koła to w Tajlandii chłopaki pchają do miśków. Sam koszt zestawy do liftu to 7 do 8 k $ plus przesyłka i robota. Terenówki to nie uczyni , Tajowie mają swój styl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Potrzebuje bardziej agresywnego bieżnika, po lekturach forów z za wielkiej wody i kraju torbaczy padło na te opony. I to jest maksymalny rozmiar bez liftu,na wykrzyżach nic nie obciera. W sobotę jazda do dużej piaskownicy , zimowy zlot militarny w Bornym Sulinowie.Wykrzyże, obcieranie...A jak z przełożeniami?Napęd nie ucierpi przy takich oponach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jeszcze bezpiecznie, to nie jest 35' albo 37' to tylko 32' . Jak kierownik rozsądny to nic się nie wydarzy. Z minusów to jest zauważalny spadek dynamiki i większe zużycie paliwa ale bez tragedii. Licznik przekłamuje na plus i trzeba sobie zapamiętać o jaką wartość. Znajomi już z piąty rok jeżdżą na 33' mt i przejeździli jakieś 250 tyś km na wyprawach ,mają kapsułę kempingową na pace ,wyciągarkę ,zderzak stalowy ,lift zawiasu i kupę szpeju. Więc auto zapakowane i akurat z mechanizmami przeniesienia napędu nic się nie dzieje. Wiadomo jak pójdziesz w hardcor extreme to coś połamiesz ,tylko misiek się do tego średnio nadaje. Na wyjeby to jimiaka przerabiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) A to mój ulubieniec mam go pięć lat i jeszcze nigdy nie zawiódł raz tylko zadymiło się spod deski bo potencjometr się zapalił ,ale jest to tak zawansowana technologia że nastąpiło samo ugaszenie :-)Wszystko co musiałem zrobić to tylko opuścić pojazd i czekać ,wywietrzyć i pojechać dalej.A i jest to wersja wędkarska Orwis w sam raz dla mnie v8 pięknie brzmi i oczywiście posiada LPG.:-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Lutego 2017 przez brig 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Na ryby i do pracy mecze subaru forestera, pierwszy wypust po lifcie. 2.0 125km,manual, wystarcza i na asfalt i dojazdy nad wode. Byle kola dotykaly podloza. W 10l da rade sie zmiescic, ceny napraw znosne, wazne zeby mechanik mial troche pojecia. Z czesciami roznie, sa troche drozsze od sredniej. Ogolnie auto wytrzymale i twarde, do moich potrzeb w sam raz. Moze kiedys xt w drugiej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 A to mój ulubieniec mam go pięć lat i jeszcze nigdy nie zawiódł raz tylko zadymiło się spod deski bo potencjometr się zapalił ,ale jest to tak zawansowana technologia że nastąpiło samo ugaszenie :-)Wszystko co musiałem zrobić to tylko opuścić pojazd i czekać ,wywietrzyć i pojechać dalej.A i jest to wersja wędkarska Orwis w sam raz dla mnie v8 pięknie brzmi i oczywiście posiada LPG.:-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu TapatalkaI właśnie bad tym myślę :-) Chyba sprzedam jednak Rav 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Panowie ja stoję przed wyborem auta dla rodziny na normalne wyjazdy czasem gdzieś w teren ale to bez potrzeb terenowych, wybór padł na suv i teraz mam dylemat jakiego warto? Ostatnio moim faworytem jest Hyundai ix 35 lub Tucson 2 może ktoś się wypowie na temat tych aut ,ewentualnie podpowie która jednostka napędowa jest najlepsza w tych autach za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 To i ja pozwolę sobie przedstawić mego KOJOTA Jeep Liberty 4x4 z podtlenkiem LPG, którego spala ok 15l po mieście . Bardzo dobre rodzinne idealna prędkość to ok 90km/h no i najważniejsze posiada skóry więc wożęnie psa i sprzątanie jego kłaków to prawdziwa przyjemność . Wędkarsko ponton 3m razem z podłogą bez problemu wchodzi do bagażnika razem z torbami niestety wędki na siedzenia ale jest sporo miejsca więc nie ma problemu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Bardzo fajny następca XJ-ta, szczególnie wersja KJ bo KK kompletnie mi się nie podoba, delikatnie mówiąc. KJ w wersji limited 3,7l czyli full wypas, no i blenda na zapas bardzo klimatyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Dziękuję za miłe słowo i nieskromnie powiem, że sam złowiłem na Drwęcy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Było?https://www.youtube.com/watch?v=XJvbar5_nBo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jeden z moich ulubionych, chłopaki stawiają furki na mostach od laplandera i 42 calach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 W poszukiwaniu oznak przedwiośnia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Pierwsze żurawie znalezione ,niestety padła bateria w aparacie . Cztery sztuki czyli coraz bliżej wiosny, resztki lodu na rzece zgineły, ogólnie fajny dzionek oprócz wizyty na myjni godzina w plecy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 http://www.off-road.pl/ryby-bentley-bentayga-flaying-fish/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) http://www.off-road.pl/ryby-bentley-bentayga-flaying-fish/Widzę Paweł że Ci luxus nie przeszkadza Edytowane 24 Lutego 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Poszło w górę , ale z umiarem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Przeczytałem cały wątek i o ile przed przeczytaniem coś tam mi się tliło we łbie to teraz mam jeden wielki mętlik.Ale od początku.Sytuacja jest taka, że w zasadzie auto będzie niepotrzebne głównie na weekendowe wypady na ryby i ew na działkę (120 km w jedna stronę) i raz w tygodniu po mieście do odebrania syna ze szkoły (10-15km). No pewnie czasem przy kiepskiej pogodzie to i na jakieś spotkanie tez będę musiał pojechać ale musu nie ma. Wymyśliłem sobie wiec że może warto połączyć przyjemne z pożytecznym i zamiast kupować pierdzidelka dla żony, jej zostawię galaxy a sam kupię sobie coś terenowego.Nie mam ochoty wywalać kupy kasy i przeglądając różne portale wyszło mi, że za jakieś 18-25 tys jestem w stanie coś sensownego kupić. (Taki budżet wyznaczyłem). Wiek jakoś specjalnie mnie nie martwi.Pytanie czy taki powiedzmy 15-17 letni grand szeroki z przebiegiem 300tys pojeździ jeszcze kilka lat czy nie sypnie się za chwilę.No i oczywiście podstawowe pytanie które auto będzie, przynajmniej teoretycznie, najlepsze z tych roczników? Wysraptalkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) . Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Edytowane 10 Marca 2017 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Może dlatego, że "grand szeroki" jakoś nie do końca mi pasuje, szukałbym czegoś w Nissanach Terrano/Fordach Maverickach i Suzuki Vitarach. Znam ludzi którzy nawet poniżej tego budżetu znaleźli takie samochody do jazdy, nie naprawy - wybierałbyś w tych najbardziej zadbanych i byłaby szansa na znalezienie czegoś w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Pytanie czy taki powiedzmy 15-17 letni grand szeroki z przebiegiem 300tys pojeździ jeszcze kilka lat czy nie sypnie się za chwilę.No i oczywiście podstawowe pytanie które auto będzie, przynajmniej teoretycznie, najlepsze z tych roczników?Przyjacielu zapraszam cię do grupy na FB 4x4 Są tam ludzie zakochani w tej marce i wszystkiego się dowiesz ))) Wysraptalkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Przyjacielu zapraszam cię do grupy na FB 4x4 Są tam ludzie zakochani w tej marce i wszystkiego się dowiesz )))]Pędzę lecę Wysraptalkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Może dlatego, że "grand szeroki" jakoś nie do końca mi pasuje...Z jakiegoś konkretnego powodu? Wysraptalkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi