wyjec Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 a brał ktoś pod uwagę taki wynalazek jak Daihatsu Terios ?Ja brałem pod uwagę.wąski wszędzie wjedzie nawet wygodny. Niestety po obejrzeniu kilku sztuk mocno się zniechęciłem bo każdy pognity ramy spawane cxyli można stwierdzić, że ludzie sprzedają jak złom się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Ja brałem pod uwagę.wąski wszędzie wjedzie nawet wygodny. Niestety po obejrzeniu kilku sztuk mocno się zniechęciłem bo każdy pognity ramy spawane cxyli można stwierdzić, że ludzie sprzedają jak złom się robi.aha no moze ja osobiście nie mam tego tak tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć i czołem Mam prośbę, czy mógł by ktoś zorientowany podpowiedzieć mi w temacie rejestrowania aut osobowych na homologacji M1? Jestem zainteresowany zakupem auta osobowego i przerejestrowaniem go, lub zakupem auta które uzyskało homologację zagraniczną (Niemcy, Szwajcaria), która ważna była by również w Polsce. Stąd pytanie, czy wystarczy zakup odpowiednio sklasyfikowanego auta osobowego, zgłoszenie się na badanie i z uzyskanymi papierami rejestracja w urzędzie? / zakup auta zagranicznego z homologacją i przedstawienie przetłumaczonych dokumentów w urzędzie? Ile trwa i kosztuje taka impreza?Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Może w tym linku znajdziesz odpowiedzi http://www.its.waw.pl/9865,pl,Homologacja-pojazdow-kategorii-M-i-N-pojazdy-silnikowe.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dzięki Janusz, chyba wszystko stało się jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Wystąpiła rozbieżność interesów i mam problem, co prawda nie samochód na ryby ale do użytku codziennego i czasami na ryby, na 2 samochody mnie nie stać.Ktoś robi 11-12 tys/km/rok z czego ok. 4tys po mieście a reszta po trasie ale bez autostrady, zwykłe drogi krajowe. I teraz tak : diesel do roboty gdzie jest 4,5km nawet się nie rozgrzeje więc hybryda. Ale jaki pożytek z hybrydy na trasie? Żaden, z silnikiem benzynowym 2,5l będzie palił zbyt dużo. I jak to rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ja rozwiązałem ten fakt zakupem samochodu jaki mi się marzył w benzynie i założyłem dobrą instalację gazową. Obecnie za 40zeta jeżdżę Sorento 3,5 po mieście a na rybki wychodzi jeszcze taniej a dodatkowym atutem jest fakt że wszędzie wjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ile ci gazu to pali bo ja mam diesla i 10l niżej się nie da 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Wystąpiła rozbieżność interesów i mam problem, co prawda nie samochód na ryby ale do użytku codziennego i czasami na ryby, na 2 samochody mnie nie stać.Ktoś robi 11-12 tys/km/rok z czego ok. 4tys po mieście a reszta po trasie ale bez autostrady, zwykłe drogi krajowe. I teraz tak : diesel do roboty gdzie jest 4,5km nawet się nie rozgrzeje więc hybryda. Ale jaki pożytek z hybrydy na trasie? Żaden, z silnikiem benzynowym 2,5l będzie palił zbyt dużo. I jak to rozwiązać ?Musisz koniecznie jeździć samochodem z 2,5 litrowym benzyniakiem, jeśli zależy Ci na ekonomii? To musi swoje spalić.Jeśli wchodziłyby w rachubę np 2 auta, to w teren (ryby) Suzuki Grand Vitara ->2000r w dobrym stanie. I np Skoda Octavia z małą benzyną w miasto.Jeśli jedno na wszystko, to może być np Skoda Octavia Scout, albo np jakieś Volvo XC.Jeżdżę obecnie Volvo XC 70 i to daje radę, ekonomiczny i nieawaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Musisz koniecznie jeździć samochodem z 2,5 litrowym benzyniakiem, jeśli zależy Ci na ekonomii? To musi swoje spalić.Niby nie muszę ale wyboru nie ma, tylko takie wkładają do RAV-4 hybryda. Chyba że skończy się na Aurisie kombi, ten ma 1,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Niby nie muszę ale wyboru nie ma, tylko takie wkładają do RAV-4 hybryda. Chyba że skończy się na Aurisie kombi, ten ma 1,8.Właśnie na tym polega dylemat : RAV w dieslu czy w hybrydzie ? Innych marek niż Toyota nie biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Właśnie na tym polega dylemat : RAV w dieslu czy w hybrydzie ? Innych marek niż Toyota nie biorę pod uwagę.Czy będziesz ciągał przyczepę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Czy będziesz ciągał przyczepę ?Nie, żadnych przyczep czy łódek. Co prawda moje marzenie czyli Hilux z silnikiem 2,5l diesel było brane pod uwagę ale żona zadała pytanie :-Będziemy powietrze wozili ? no i ma kobieta rację bo tak by było. Diesel zresztą na miasto? 4,5km do pracy, 6 na zakupy - na zimnym silniku cały czas a to chyba mało zdrowe dla auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja mam Lancie Phedrę:Coby namiotu nie targać- koncepcyjnie opracowuję przeróbkę na mini domek na kołach Docelowo ma być coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Pomysł jak najbardziej trafny Tu masz ciekawe projekty do zabudowy tylko cena może być zaporowa. Myślę ,że można to też samemu ogarnąć. https://www.reimo.com/katalog/Reimo-Ausbau-Profi_2016-2017.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jak dojazd dobry to koncepcja godna uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Właśnie na tym polega dylemat : RAV w dieslu czy w hybrydzie ? Innych marek niż Toyota nie biorę pod uwagę. A Verso 1.8 benzyna? Niedoceniane autko, wygodne i z wielkim bagażnikiem. Trochę żałuję, że go nie kupiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 A Verso 1.8 benzyna? Niedoceniane autko, wygodne i z wielkim bagażnikiem. Trochę żałuję, że go nie kupiłem... A Verso 1.8 benzyna? Niedoceniane autko, wygodne i z wielkim bagażnikiem. Trochę żałuję, że go nie kupiłem...Corolla Verso ma .....mniejszy bagażnik niż Auris kombi , tak twierdzą w Toyocie. Chyba że myślałeś o Avensisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja mam Lancie Phedrę: Coby namiotu nie targać- koncepcyjnie opracowuję przeróbkę na mini domek na kołach Docelowo ma być coś w tym stylu: A gdzie miejsce na sprzęt? Wodery w błocie, mokre ubranie, wędki itd, itp włożysz do tej skrzyni pokrytej gąbkami i pluszem ?Chyba że przyczepa do tego, ale o tym nie było mowy. Zabudowa auta powyżej komfortowa, ale to tak raczej na wyprawę we doje, niekoniecznie z kolegą-wędkarzem .Na spinningowych wyprawach, sprzęt ładuję na przednie siedzenia, rozkładam fotele+materac i śpiwór i śpię prawie jak w łóżku. Długie kombi, idealnie się na to nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Corolla Verso ma .....mniejszy bagażnik niż Auris kombi , tak twierdzą w Toyocie. Chyba że myślałeś o Avensisie.Teraz jest tylko jedno Verso. Waży prawie 1.5 t. Mnie zniechecily do tego auta centralnie umieszczone zegary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 A gdzie miejsce na sprzęt? Wodery w błocie, mokre ubranie, wędki itd, itp włożysz do tej skrzyni pokrytej gąbkami i pluszem ?.................Przykładowa fotka może nie fortunna faktycznie- za domowo na niej."Szafka kuchenna" oraz skrzynia na spanie to będzie na sprzęt właśnie- a nie na zapasy jedzenia Obydwie zrobione tak, że sam jestem w stanie je wkładać i wyjmować, robiąc konstrukcję z alu plus lekkie ścianki.Daje (jeszcze) radę pontonowi 40kg to i im dam radę.Webasto mam analogowe więc dojdzie pompka wody plus nagrzewnica od Żuka/Nyski i będzie nawet ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Przykładowa fotka może nie fortunna faktycznie- za domowo na niej."Szafka kuchenna" oraz skrzynia na spanie to będzie na sprzęt właśnie- a nie na zapasy jedzenia Obydwie zrobione tak, że sam jestem w stanie je wkładać i wyjmować, robiąc konstrukcję z alu plus lekkie ścianki.Daje (jeszcze) radę pontonowi 40kg to i im dam radę.Webasto mam analogowe więc dojdzie pompka wody plus nagrzewnica od Żuka/Nyski i będzie nawet ciepełko Jeśli to poglądowa fotka to ok.Idea słuszna i godna realizacji. Tylko dostosować zabudowę do wymagań wędkarza i luksus nad wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Panowie szukam kogoś kto pracuje w Hyundai lub Kia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam planuje zakup auta Mitsubishi Pajero 3 .Pewnie znajdzie się ktoś na forum kto takowy użytkuje prosił bym o opinię o aucie oraz na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupieinteresuje mnie rocznik 2001-2004 silnik 3,2 d ,longJeśli pisze w nie odpowiednim dziale proszę o przeniesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Pompa wtryskowa ZEXEL, bardzo awaryjna i bardzo droga w naprawie. Ma apetyt na paliwo i nie bardzo jest czym jechać.Pracuje jak stary traktor. Jeśli ktoś nie dbał o napędy to również mogą sprawiać problem, wystarczą jakieś drobne wycieki oleju i kłopoty. Automat także średniej jakości.generalnie nie polecam. Tym bardziej 15-letnie auto to już skarbonka chyba że mamy pewność, że już ktoś go solidnie doinwestował ale to jak los na loterii. Z tego typu samochodów wolałbym zdecydowanie Landka 3.0 D4D. Lepszy niemal pod każdym względem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi