Dano-G Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czasem wydaje mi się, że lepiej mieć "bardziej cywilne " auto, ale konkretną łajbę i jak się da - przepłynąć te kilka km. Frajda jakby też dochodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ale pamiętaj jak już wydoisz TOTKA ....To bierz tego:https://www.ramtrucks.com/en/power-wagon/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 No i 'francuza' tez juz nie kupie - http://m.interia.pl/biznes/news,2545727,1852 Jak wojna to wojna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witajcie.Czy są wśród nas użytkownicy takich aut jak Hyundai Galloper 2,5 TD, rok produkcji 1998-2003 lub Mitsubishi Pajero 2,5 TD 1995-2000.Oba z nadwoziem 3 drzwiowym.Zastanawiam się nad jednym z tych modeli.Wszelkie informacje, porady, sugestie mile widziane i z góry za nie dziękuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Łódkę ciągam Jeep'em Cherokee XJ z najbardziej znienawidzonym silnikiem 2.5 TD VM. Waga blisko 1600 kg a więc lekki, do Odry wjeżdżam śmiało, aż z wydechu bulgocze. Auto już pełnoletnie ale jak to mówią że Jeep XJ to stan umysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witajcie.Czy są wśród nas użytkownicy takich aut jak Hyundai Galloper 2,5 TD, rok produkcji 1998-2003 lub Mitsubishi Pajero 2,5 TD 1995-2000.Oba z nadwoziem 3 drzwiowym.Zastanawiam się nad jednym z tych modeli.Wszelkie informacje, porady, sugestie mile widziane i z góry za nie dziękuje. Oba auta mają jedną wadę, po tych kilkunastu latach ruda je gryzie. Sprawdź dokładnie stan ramy i podwozia. Blachy mogą mieć pęcherzyki, zwykle mało pracochłonne. Poza tym twarde, sztywne klekoty. Zimy nie lubią, jak większość starych diesli, ale jak zadbasz, to będą odpalać nawet przy minus 30.Przed zakupem sprawdź stan napędu, jeśli auto było mocno katowane w terenie, to mechanizmy różnicowe i blokady mogą być wyrąbane, podobnie jak sprzęgło i skrzynia. Trzeba się koniecznie przejechać, najlepiej na śniegu albo błocie. Zapiąć blokady i popróbować, bez reduktora. Potem sam reduktor, na koniec wszystko razem i zobaczyć, czy nic nie stuka, nie ślizga się, nie szarpie. Jeli nie jeździłeś terenówkami, weź kogoś, kto trochę ma pojęcia. Remonty napędów to kosztowna zabawa.Gdybym miał wybierać, to Pajero, tylko nie Pinin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Miałem kiedyś Patrola Y60, maszyna do orania w trudnym terenie. Sporo pracy i hajsu kosztowało aby doprowadzić furmankę do stanu używalności ale później nigdy nie zawiódł. Jedno z lepszych aut jakie miałem. Potem był 4Runner i bez porównania do Y60. Dobrze że szybko znalazłem kupca Edytowane 2 Grudnia 2017 przez bociekgc8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Mam w patrolu opony "na przeglad" AT 31/10.5/15 Mięsa nówka wiek ok 9 lat. Zakładam je tylko na stacje diagnostyczna. W tym roku z pewnych powodów jeździłem na nich 2 tygodnie. Masakra, slisko niepewnie, słabe hamowanie. Wróciłem do MT 34/11.5/16 i wsio wróciło do normy.Nie warto pchać się w zimę w stara gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=6cFrkr8zHxAautko dla wędkarza Edytowane 6 Grudnia 2017 przez bogdan333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jest Impreza co prawda nie wiem czy łapię się na auto dla wędkarza ale młodsi koledzy lubią szybkie 4x4 i żeby jeszcze warczało. Hatchback z 2008 , srebrna /przebieg 126 400 / 1,9 benzyna / ręczna skrzynia / tempomat / klima / grzane siedzenia / cena 28 tys pewnie do negocji.Kontakt 536 290 472 albo yoriko.terada@mofa.go.jp auto z Japonii i właściciel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jest Impreza co prawda nie wiem czy łapię się na auto dla wędkarza ale młodsi koledzy lubią szybkie 4x4 i żeby jeszcze warczało. Hatchback z 2008 , srebrna /przebieg 126 400 / 1,9 benzyna / ręczna skrzynia / tempomat / klima / grzane siedzenia / cena 28 tys pewnie do negocji.Kontakt 536 290 472 albo yoriko.terada@mofa.go.jp auto z Japonii i właściciel też. O widze ze Japonczyk pracuje w ambasadzie Az dziwne ze chlopak nie podal prywatnego maila tylko ministerstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) O widze ze Japonczyk pracuje w ambasadzie Az dziwne ze chlopak nie podal prywatnego maila tylko ministerstwa Będę zgadywał że w japońskiej szczególnie że ma niebieskie blachy i znaczek "CD". A chłopak to chyba nie do końca bo ma damskie imię . Chociaż u nas też np. Jan Maria było. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Będę zgadywał że w japońskiej szczególnie że ma niebieskie blachy i znaczek "CD". A chłopak to chyba nie do końca bo ma damskie imię . Chociaż u nas też np. Jan Maria było. Ja tam do tej pory czasami nie rozrozniam czy chlopak czy dziewczyna po ich imionach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Witajcie.Czy są wśród nas użytkownicy takich aut jak Hyundai Galloper 2,5 TD, rok produkcji 1998-2003 lub Mitsubishi Pajero 2,5 TD 1995-2000.Oba z nadwoziem 3 drzwiowym.Zastanawiam się nad jednym z tych modeli.Wszelkie informacje, porady, sugestie mile widziane i z góry za nie dziękuje.Arek pomyśl o dacii Duster 1,6 w benzynie. Prędzej się wygrzebie z błota jak pajero 2,5l bo jest lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Ale ma mniejszy prześwit, dacia do progów 210 mm zaś Pajero do dyfra 215 mm to do płyty podwozia zapewne wyjdzie ze 400 mm.I jeśli chodzi o błoto to zapewne nie jest to samochód do błota, na minus brak ramy. Zapewne jeśli auto na czarne i do ciągania przyczepy z łódką (nie łodzią) do dobry wybór.Sam się na Dacia zastanawiam. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki Józku za propozycję...Po głębszych przemyśleniach stwierdziłem, że zostaje przy swojej starej, niezawodnej Vitarze.Dołożyłem do niej nowy kpl sprzęgłowy, opony i pospawana została rama.Konserwacja jej w środku, na zewnątrz.Drugie, zdrowe drzwi zamontuje na wiosnę.Odpukać- śmiga jak potrzeba???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Fajnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Na wykrzyżach nic nie obciera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Najważniejsze, że bezstresowo dojeżdżam na swoje miejscówki????A jak autko nie myte dłuższy czas- postawiona w chaszczach- fest się kamufluje????Da się też w niej przekimać nocną przerwę w łowach.Co do obcierania...Nic takiego się nie dzieje.Nie jeżdżę po ciężkim, trudnym terenie.Ścieżki nad wodę nie są jakieś ekstremalne- dla tego autka.Osobówką nie przejdzie????A jak dobrze podleje teren, lub są miejsca gdzie nie da się dojechać bo zagrodzone drutami- spacerek???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki Józku za propozycję...Po głębszych przemyśleniach stwierdziłem, że zostaje przy swojej starej, niezawodnej Vitarze.Dołożyłem do niej nowy kpl sprzęgłowy, opony i pospawana została rama.Konserwacja jej w środku, na zewnątrz.Drugie, zdrowe drzwi zamontuje na wiosnę.Odpukać- śmiga jak potrzeba _20180114_094942.JPGŚliczna :wub: możesz podesłać(lub tu wstawić) kilka innych zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki za miłe słowa! ???? Mam zdjęcia z ,,aukcyjnej sesji'' kiedy to jeszcze krążyły głupawe myśli o jej sprzedaży... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak Ci wrócą ,,głupie myśli,, to pisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Kolego napisz jaki to rozmiar oponek i czy weszły bez podnoszenia wozidełka z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Teraz to już ma chyba u mnie dożywocie????Jak w każdym autku- zawsze jest coś do zrobienia- i dobrze bo akurat lubie grzebać, a w przypadku Vitary- naprawy odbywają się małym kosztem.Ale będe pamiętał...???? Opony mam teraz Glob-Gum 235/75 R15 (również oznaczane 30x9,5 R15) kopie Goodyear Wrangler AT.Autko stoi na seryjnych sprężynach.Nic nie ,,liftowane''Jedynie tuleje poliuretanowe są założone na przedzie.Pewnie przy ekstremalnych wykrzyżach opony obetrą o poszerzenia nadkoli.Ale nawet jak się trafi większa dziura- od czego jest reduktor i mała dawka gazu.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Super dzięki mam taką rakietę 2000 r od nowości ale opony seryjne nie wszędzie dają radę poprubuję coś z gumami bez ingerencji w zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi