Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Do takiego autka wg mnie AT to najodpowiedniejsze gumy...

Nawet jeśli się je użytkuje w większości po czarnym.

Osobiście na pierwszych nalewkach-kopie BF Goodrich AT KO- w rozmiarze 225/70 R15 zrobiłem ok 50000km i zeszło ich 4mm z 12mm od nowości.

Wadą ich była waga (spalanie, dynamika) i problem z wyważeniem.

Ale w śniegu, na piachu i asfalcie super!

Wbrew opiniom- ciche.

U mnie pod koniec ich użytkowania przestawiła się geometria- wyząbkowało opony i zaczęły huczeć.

Po zimie wpadły- tak na przymiarkę- oryginały BF Goodrich AT.

Miały swoje lata przez co stały się twarde i drifty na mokrym można było ćwiczyć????

Teraz mam wspomniane nalewki, kopie Goodyear Wrangler AT.

Mimo większego rozmiaru od poprzednich nalewek- lżejsze, wyważyły się jak w osobówce na prostych felgach i dobrych oponach (w gramach około na oponie 0/30, 30/32), ale z kolei je słychać mimo podobnej miękkości bieżnika.

Pewnie zależy też to od jego rzeźby.

Równie malinowe na czarnym, piachu, śniegu.

Podpowiem Ci, choć pewnie to wiesz- że rozmiar rozmiarowi nie równy.

Dlatego ja nabywałem swoje opony mierząc ich średnicę.

Moje mają 72cm.

Na dystansach 25mm na koło bardzo obcierały o poszerzenia.

Szybko je zdejmowałem bo i występowało na nich duże bicie przy hamowaniu.

Podrzucam fotkę Vitary na nalewkach 225/70 R15...

post-50961-0-47864800-1515941469_thumb.jpg

Zarejestruj się na dwóch największych forach subaru w kraju. Czasem coś się trafi z pewniejszych rąk, ale oczywiście zawsze trzeba być czujnym i nie spieszyć się :)

Chciałe "raczej" coś świeżo sprowdzone. ;)

Poszukaj kolesia z Kowar (Dolny Śląsk) handluje tylko forkami (wystawia się na otomoto) ma na placu zawsze  kilka sztuk do wyboru.Kupowałem  u niego dla kumpla auto i polecam.

Obecnie nic ta nie ma. :mellow:

W jakim roczniku i z jakim silnikiem szukasz?

Szukam II 2004-2007r 2000cm3 125KM (pod gaz) ;)

Ja również szukałem foresterka jak znalazłem przejechałem się i czułem się za ciasno w nim i zakup padł na nyske jak u kolegi rapek oponki bf goodrich AT i daję rade :)

Suzuki Jimny jest ciasny, choć w terenie potrafi wiele. ;)

• 2 tygodnie później...

Gdyby komuś przyszło na myśl że chce zmienić auto. Jeśli ktoś pomyślałby o C5 to żeby nie było na mnie - złom  :P .

Please be advised the Embassy is putting up for sale:

1.  Toyota RAV4: Y 2008,  black,  2,0L, 112 KW   76884 km, A/C,  ABS, immobiliser, radio /CD player, automatic lock, automatic windows, airbags, winter tyres, 4WD, good condition.

2. Citroen C5 Exclusive: Y 2012,  black,  1,6L THP, 115 KW   61707 km, A/C,  ABS, immobiliser, radio /CD player, power seats, automatic lock, airbags, winter tyres, good condition.

Please be advised of the following schedule of the sale:

Viewing the vehicle at the parking lot of  the Canadian Embassy - 1/5 Jana Matejki Str, Warsaw (contact person -  Rafal Gajek tel.  22 5843309)

Placing  secret  bids - bids containing the price, name, address, contact umber of the bidder should be delivered to  the  Canadian Embassy in a sealed envelope marked “Toyota RAV4 ” or “CITREN C5” accordingly to the attention of "MCO only" by 16:00 on Monday, January 22nd, 2018 .

The successful bidder will be notified by phone by January 24th.

If the successful bidder cannot be reached within two working days the vehicle will be offered to the next successful bidder.

The sale is open to public.

The Embassy reserves the right to cancel the sale without incurring any liability. 

Gdyby komuś przyszło na myśl że chce zmienić auto. Jeśli ktoś pomyślałby o C5 to żeby nie było na mnie - złom  :P .

Please be advised the Embassy is putting up for sale:

1.  Toyota RAV4: Y 2008,  black,  2,0L, 112 KW   76884 km, A/C,  ABS, immobiliser, radio /CD player, automatic lock, automatic windows, airbags, winter tyres, 4WD, good condition.

2. Citroen C5 Exclusive: Y 2012,  black,  1,6L THP, 115 KW   61707 km, A/C,  ABS, immobiliser, radio /CD player, power seats, automatic lock, airbags, winter tyres, good condition.

Please be advised of the following schedule of the sale:

Viewing the vehicle at the parking lot of  the Canadian Embassy - 1/5 Jana Matejki Str, Warsaw (contact person -  Rafal Gajek tel.  22 5843309)

Placing  secret  bids - bids containing the price, name, address, contact umber of the bidder should be delivered to  the  Canadian Embassy in a sealed envelope marked “Toyota RAV4 ” or “CITREN C5” accordingly to the attention of "MCO only" by 16:00 on Monday, January 22nd, 2018 .

The successful bidder will be notified by phone by January 24th.

If the successful bidder cannot be reached within two working days the vehicle will be offered to the next successful bidder.

The sale is open to public.

The Embassy reserves the right to cancel the sale without incurring any liability. 

Już po czasie. Daj znać gdyby nie.