Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 15 ,a u amerykańców wszystko możliwe  ;)

To z filmu jest ze specjalnym wyposażeniem , niedostępnym standardowo  .Nie mniej jednak, stały napęd na 4 łapy do 40km/h i wyższy prześwit niż w osobówkach  18,5 cm .

Do miejskiej dżungli jak znalazł niektóre krawężniki i wszystkie trawniki pokona .Na wyprawę pod supermarket na większe zakupy też przydatny. Tylko kto odważny w normalnym ruchu założy mu ateki i przeciora go po krzakach.
  • Like 1

Witam,szukam samochodu na ryby i na co dzień .Wybór ograniczyłem do Rav 4 II gen i Crv też II gen obydwa samochody w 2 l benzynie .Ktoś może posiada ww modele i podpowie co wybrać?Chodzi mi o awaryjność i ew.bolączki tych samochodów.Z góry dziękuję .

Edytowane przez robert74

Witam,szukam samochodu na ryby i na co dzień .Wybór ograniczyłem do Rav 4 II gen i Crv też II gen obydwa samochody w 2 l benzynie .Ktoś może posiada ww modele i podpowie co wybrać?Chodzi mi o awaryjność i ew.bolączki tych samochodów.Z góry dziękuję .

Właśnie sprzedaliśmy RAV 4 z 2008 (nie wiem czy to II czy III) z przebiegiem 76tys. km. Poszła za 34tys. plz. 

Jeśli chcesz dobry, zadbany i wyremontowany samochód na ryby to polecam Ci mojego foresteraka.

Granatowego będę wystawiał na sprzedaż, auto mojej żony, która chce nowego ASX-a, ja swojego (niebieski) raczej nie zamienię na żaden inny samochód.

attachicon.gif IMG_20180131_152228_482.JPG

Nie wiem którym wtedy jechałeś ale fajnie zaklekotal na mrozie na strzał :) trzymał się drogi elegancko a ja jeździłem swoim bokami :D

Jeśli chodzi o rav i crv to oba nieźle nadają się do jazdy miejskiej niestety w terenie, na lodzie czy śniegu jest tragedia, kilka razy ratowałem te suvy swoim legacy, kiedy koledzy nie mogli wyciągnąć nimi zestawu, łódka-przyczepa, z jeziora. Napęd symetrical AWD plus reduktor jest najlepszym rozwiązaniem w klasie aut SUV, które z założenia mają dobrze poruszać się na jezdni jak i poza nią. Kupowanie suv-a jednoosiowego lub z automatycznie załączanym napędem jest rozwiązaniem raczej marnym jeśli auto ma służyć wędkarzowi.

• Like 6

Panowie

Pytanie do zorientowanych.

Stalem sie posiadaczem UAZ-a.

Potrzebuje zrobic przeglad u mechanika, zrobic co potrzeba a potem przejsc przeglad dopuszczajacy do rejestracji (auto prosto z woja).

Moglby ktos polecic jakis sprawdzony warsztat w Warszawie lub okolicach ?

Bede wdzieczny za wskazowki / pomoc

Pozdrawiam

• Like 2

Faktycznie  czarodziej .  To ponad 200 km . Tak doinwestować auto , to trochę żal po wertepach się włóczyć  i ocierać  o krzaki.

Ja specjalnie się nie przejmuję jak muszę między drzewami lub krzakami jeździć.

Zapomniałem o http://www.stopiwgarage.com.pl dzwoń do nich.