cabage Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jeśli ML w benzynie to 350 lub 430 można śmiało zagazować jak diesel to 400, 270 to mało mocy sporo problemów i spore spalanie. CRV i RAV to raczej małe auta, mi kompletnie nie pasowały szybko się pozbyłem hondy. Dlatego napisałem od najmniejszego - duże czy nie - na pewno dobre Powinno pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Takie spotkanie seria i lift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Takie spotkanie seria i liftSkądś znam to Mitsu z napisem Dakar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Prawda jest taka że na ryby po krzakach jeżdzi się starym tanim autem. Ja osobisnie nie znam nikogo kto wyda 150-300 koła na auto i je trzaska po krzakach. Ja przynajmniej wolę podejść 100 metrów niż porysować lakier w aucie. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Czy ktoś ma może doświadczenie z toyotą tundrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Czy ktoś ma może doświadczenie z toyotą tundrą?Który model masz na myśli ? Klient jeździ czymś takim, mogę podpytać jak by co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Czy ktoś ma może doświadczenie z toyotą tundrą? Ja mam takie, że znajomy myśliwy kupił sobie kilka lat temu Tundrę pickupa i po tym jak kilka razy musiał dzwonić po pomoc (m. in. raz z ojcem wyciągaliśmy go Patrolem) szybko odsprzedał. Moim zdaniem z powodu małego obciążenia tyłu i bardzo wysokiego środka ciężkości napęd tego samochodu jest bardzo nieskuteczny w cięższym terenie. To raczej amerykański truck na autostradę i zakupy w markecie. Edit: Mowa oczywiście o serii, bo po kilku modyfikacjach to i Frontera wymiata. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Maciek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja mam takie, że znajomy myśliwy kupił sobie kilka lat temu Tundrę pickupa i po tym jak kilka razy musiał dzwonić po pomoc (m. in. raz z ojcem wyciągaliśmy go Patrolem) szybko odsprzedał. Moim zdaniem z powodu małego obciążenia tyłu i bardzo wysokiego środka ciężkości napęd tego samochodu jest bardzo nieskuteczny w cięższym terenie. To raczej amerykański truck na autostradę i zakupy w markecie. Edit: Mowa oczywiście o serii, bo po kilku modyfikacjach to i Frontera wymiata.Cholerstwo jest strasznie ciężkie - znajomy ma model po 2007 r . Bydle waży 2,5 t, co prawda silnik jak dobrze kojarzę powyżej 5 l, ale 2 butle z gazem (chyba coś koło 100l ) robią za balast . W środku miejsca więcej jak w Q7 Ale jak wspomniał kolega powyżej do terenu się to nie nadaje . Bardziej jak by się ciężarówka zepsuła i trzeba by było przyczepę z towarem przetransportować Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 W typowy teren nie jeżdże..Raczej dla ciągania łódki i dlatego że wielka taka ala amerykańska.Patrzę na 2008 z 5,7 motorem w gazie. To na razie takie gdybanie bo kasa spora i jest potrzebna gdzie indziej niż na 4 kółka.Z tego co czytałem ma dobre opinie co do awaryjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Popatrz w stronę tacomy,bardziej kompaktowa co nie znaczy mała ,w środku przestronna,silnik znany i nie specjalnie jabliwy,napędy ok. Jeden z moich faworytów przy zmianie auta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dyngus w terenie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 https://autokult.pl/31084,samochod-na-ryby-to-nie-bujda-z-internetu-to-powazny-temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Jutro po 6.latach wystawiam na sprzedaż swojego dzika.https://www.instagram.com/p/BbBp6mMhEVe/ W zamian chce kupić brzydala Forester 1 gen. Czy jest tu jakiś użytkownik? Miał bym kilka pytań. A może jakieś sprawdzone forum o foresterach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Melduje się użytkownik lekko zardzewiałego wolnossaka Są dwa największe fora subaru, no i fejsbukowa grupa. Czegoś typowo o forkach nie szukałem nigdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Z cyklu "mój samochód na ryby i na co dzień" - pękła była kolejna bariera psychologiczna niedawno . Ale się nie poddajemy i jedziemy dalej ! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Większość aut w Polsce ma 2 X więcej tyle, że brak bariery bo są po korekcie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 No to mój Mondzio MK3 ma w takim razie o połowę mniej niż reszta . I to bez korekty , w oryginale . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Bartek, a ile miał nalatane jak go kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Brałem go jako absolutną świeżynkę - w momencie zakupu miał 18 miesięcy i chyba około 60 tysięcy na liczniku . Kupowałem od kumpla , auto z polskiego salonu i na gwarancji jeszcze . A teraz , nie wiedzieć kiedy , stał się egzemplarzem nieomal zabytkowym .... Ja zresztą też ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Brałem go jako absolutną świeżynkę - w momencie zakupu miał 18 miesięcy i chyba około 60 tysięcy na liczniku . Kupowałem od kumpla , auto z polskiego salonu i na gwarancji jeszcze . A teraz , nie wiedzieć kiedy , stał się egzemplarzem nieomal zabytkowym .... Ja zresztą też ...Mnie się udało kupić 12 letnią Grand Vitarę z przebiegiem 89 tys. z pierwszej ręki i z salonu , bezwypadkowy Zdarzają się i takie cukierki. Edytowane 7 Maja 2018 przez cabage 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Tak , to rzeczywiście okazja - mój zakup nie był takową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Cześć i czołem Nabyłem ostatnio poczciwą Hondzinę, wozi mnie gdzie tylko zapragnę, zdążyłem się zaprzyjaźnić z tym samochodem. Ostatnie 2000 km podczas majówki Rumunia/Serbia były dobrym sprawdzianem, któremu rzecz jasna podołała.Chciałbym zasięgnąć Waszej rady co do zakupu opon. Mam komplet świeżych zimówek, ale letnie są już zdarte i wymagają wymiany. Samochód w 90 % będzie jeżdżony po asfalcie, ale może się zdarzyć jakiś skok w bok, szczególnie podczas wakacyjnych wypadów. Dobrze jakby te opony nie hałasowały i ładnie trzymały się asfaltu, czy jest jednak szansa że w lekkim terenie czy po prostu w błocie poradzą sobie lepiej niż zwykłe szosówki? Czekam na Wasze propozycje, napiszcie co Wy zakładacie na felgi Piąteczka! Edytowane 9 Maja 2018 przez Emson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Używam i polecam opony całoroczne Yokohama Geolandar A/T G015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Też miałem pisać o G015. W lekkim terenie i leśnym czy przybrzeżnym błotku bardzo dobrze da sobie radę, na plaży też obrócisz tylko z tą cichością bym się kłócił. Tragedii nie ma. Jeśli masz słabszą wersję z 133 konnym silnikiem to cicho nie będzie, jak już masz tą 140kilku konną wersję i nie latasz szybciej jak 110km/h da radę wytrzymać. Ojciec jeździ obecnie na vredestein quatrac i sobie chwali, ale nie jest to opona w teren. Edytowane 9 Maja 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi