zetika16 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Ja to w zasadzie chce kupić a nie robic swapy inne też biorę pod uwagę... Ale ganarytowo podobne... Jak nie będzie audi quattro w kombi... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Dla mnie najlepsze auto na wypady to Skoda Superb 4x4 kombi w pakiecie podwyższanym , małe spalanie 6 L ,pakowna ,szybka idealne auto jeszcze nigdy mnie nie zawiodła ,dojedzie wszędzie sam byłem zdziwiony co potrafi , czasem przytrze dołem ale to nic bo ma płytyzamieniłem z większej terenówki bo była mało ekonomiczna, a po błocie latają tak samo mam na niej zimówki cały rok, super lata po piachu i błocie prowadzi się jak zabawka , pomimo gabarytu jedyny minus to potrafi przytrzeć gniazdem od elektryki haka ,na sporych dołachjak go nie schowam pod zderzak ;-) Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 o taka Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 W MKS Krosno mają jeszcze chyba kilka H9 na zbyciu. Duże, przestronne i w skórze. A tak na serio. Outlander 2.0 pb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 W MKS Krosno mają jeszcze chyba kilka H9 na zbyciu. Duże, przestronne i w skórze. A tak na serio. Outlander 2.0 pb.Hehe Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 W MKS Krosno mają jeszcze chyba kilka H9 na zbyciu. Duże, przestronne i w skórze. A tak na serio. Outlander 2.0 pb.Ile Ci pali ten Outlander z tym silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ewentualnie kupić zdrową bazę i zlecić zbudowanie samochodu np.takiego słuszny motor wstawiony. Właściciel włożył dużo serca, czasu i kasy w ten projekt. Miałem też w tym udział i jak teraz słyszę o tym że chce sprzedać to nóż w kieszeni mi się otwiera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Navara to ciągnik, weekendowe wyprawy w promieniu 50km dalej to już za karę. Disko 3 ma adaptacyjny zawias z tyłu o ile dobrze kojarzę, awaria = duża kasa. Pathfinder lubi w środku skrzypieć i trzeszczeć, nie każdy ale w każdym jest głośno dość. Jak kupowałem auto myślałem o path’u po jezdzie zrezygnowałem. Trudny wybór 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ile Ci pali ten Outlander z tym silnikiem?Mam teraz ASX. Takie autko jest dla mnie w obecnej chwili całkowicie wystarczające. Outlanderem trochę jezdzilem. Spalanie od 7 w trasie do 11 w korkach po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Jest trudny wybórDla mnie ważne są takie czynniki-sprawność w terenie-ilość miejsca na klamoty- prowadzenie- ekonomika- niezawodność ( żadnej pneumatyki )- szybki w trasiejazda w terenie to ok 5% całej drogia , to nie przygoda przeprawowa tylko rybychyba , że mamy dużą łódz to tylko kawał ciężkiego auta 4x4 by koła nie boksowały w miejscu przy wyciąganiu łodzi Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Tomek popatrz jeszcze w kierunku pickupów Isuzu, d-max ma świetne opinie.Osobiście nie jeździłem ale mój kolega katuje od 6 lat takie auto i bardzo chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 No właśnie, tutaj taki podwyższony kombi typu outback czy inny xc70 wydawałby się odpowiedni. Skoda taka jak Arka jest najrozsądniejszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Miałem kiedyś Outlandera w dieslu trochę mało miejsca w środku, krótki bagażnik , głośna praca , ale tak to w miarę przyjemne autolecz na wypady za małe Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Może i Skoda jest racjonalnym wyborem... Ale mam już rodzinne kombi w dieslu... Mam na miasto benzynę... A teraz chce coś dużego i pakownego.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Może i Skoda jest racjonalnym wyborem... Ale mam już rodzinne kombi w dieslu... Mam na miasto benzynę... A teraz chce coś dużego i pakownego.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaTo kup VW Caddy MAXI z napędem 4Motion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Kayak jaki masz prześwit w tej szkodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Określ budżet i można wtedy wymyślać, na razie to wiemy że ma mieć ramę ,reduktor ,dużą pakowność i ładowność, skórę i klimę i dobre właściwości terenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Tomek to kup takiego jak Paweł J pokazał , będziesz zadowolony same plusy duży , dużo pali , głośny i zapi...la sama radość dla 40 latka ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Określ budżet i można wtedy wymyślać, na razie to wiemy że ma mieć ramę ,reduktor ,dużą pakowność i ładowność, skórę i klimę i dobre właściwości terenowe.Jak słyszę rama i reduktor to mam przed oczami 2 obrazki. Ciągnie codziennie 2 tonowy agregat prądowy do pracy a drugi to paleta kostki brukowej, w innym przypadku to nieuzasadnione w cywilnym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Określ budżet i można wtedy wymyślać, na razie to wiemy że ma mieć ramę ,reduktor ,dużą pakowność i ładowność, skórę i klimę i dobre właściwości terenowe.Nie wiem myślałem pierwsze o kwocie oscylujacej około 30 tysi z plusem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Kayak jaki masz prześwit w tej szkodzie? nie wiem , ale przed nią miałem taką samą tylko bez pakietu wszystkie drogi czy jakiś tam (nie pamiętam fachowej nazwy) i trochę tarła tą przedzieram się wszędzie jeszcze nie było miejsca gdzie bym nie dojechał , choć nie raz byłem pewien , że stanę jest w miarę lekka i leci wierzchem nie pracuje w skodzie ;-) , długo szukałem właściwego auta i trochę ich przewaliłemnastępne też będzie takie samo tylko młodsze, jak finanse pozwolą ;-) Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 L200, Hilux - duży, pakowny, podwyższony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 nie wiem , ale przed nią miałem taką samą tylko bez pakietu wszystkie drogi czy jakiś tam (nie pamiętam fachowej nazwy) i trochę tarła tą przedzieram się wszędzie jeszcze nie było miejsca gdzie bym nie dojechał , choć nie raz byłem pewien , że stanę jest w miarę lekka i leci wierzchem nie pracuje w skodzie ;-) , długo szukałem właściwego auta i trochę ich przewaliłemnastępne też będzie takie samo tylko młodsze, jak finanse pozwolą ;-)Miałeś możliwość wodowania łódki na jakimś piachu tym autem? Jestem ciekaw jak się spisał dołączany napęd 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Jeśli auto nowe, albo prawie nowe, to cokolwiek Ci się podoba.Jeśli używany (przy Twoich oczekiwaniach) to Mercedes G, albo tańsza Toyota Landcruiser 5d. Te samochody używane są raczej do cywilnej jazdy, rzadko traktowane jako woły robocze i łatwiej znaleźć sensowny egzemplarz. Komfortowe, pojemne, dzielne w terenie, same zalety.Gdyby to miało służyć dla rodziny i w teren, to z pojemnych aut Volvo XC70 albo Audi A6Allrad, ale rodzinne już posiadasz... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Miałeś możliwość wodowania łódki na jakimś piachu tym autem? Jestem ciekaw jak się spisał dołączany napęd 4x4.Problemem nigdy nie jest napęd tylko przyczepność. Napędy na 100% sobie poradzą co nie znaczy że auto wjedzie i wyjedzie. Zawsze musi być jakiś kompromis pomiędzy gumami na asfalt, teren czy piach. Specjalistyczne opony do jazdy po luźnym sniegu czy piachu nadają się tylko do tego a ma asfalcie pierwszy zakręt to palma. Nawet bardzo lekki zestaw z tyłu bez odpowiednich opon z najlepszymi napędami będzie stał w piachu. https://youtu.be/jvSpudo7RUU Ps. nie woduje się w piachu:) chyba że ciągnik blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi