brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Miałeś możliwość wodowania łódki na jakimś piachu tym autem? Jestem ciekaw jak się spisał dołączany napęd 4x4. zależy od masy łodzi , ukształtowania terenu, po płaskim poleci , ale pod górę fizyka, musi być masa auta bo mieli kołami jak za lekkie auto napęd super Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 L200, Hilux - duży, pakowny, podwyższony Duże i pakowne to tak ale podwyższyć to musisz sam i z tym to też bez przesady, do dwóch cali jeszcze jest ok powyżej można samemu kuku sobie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 zależy od masy łodzi , ukształtowania terenu, po płaskim poleci , ale pod górę fizyka, musi być masa auta bo mieli kołami jak za lekkie autoJa szukam czegoś do wodowania. U nas jest płasko i trochę jest luźnego piasku i trochę ubitego. Widzę ze tam jeżdżą autami 4x4 ale nie zarejstrowałem co to były za auta :-) Jedno to Ople Insignia 4x4, ale po tego faktycznie przyjechał ciągnik. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Duże i pakowne to tak ale podwyższyć to musisz sam i z tym to też bez przesady, do dwóch cali jeszcze jest ok powyżej można samemu kuku sobie zrobić.Chodziło mi raczej o to , że w/w są już seryjnie sporo wyższe niż większość aut osobowych i pseudoterenówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Buchanka nówka sztuka coś ok 50tyś i można wszędzie jechać https://youtu.be/qhwbYuQm0Zk?t=239a wy tu o Skodzie w teren 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Radziecka myśl technologiczna jest ponadczasowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) bez przesady łowiska ryb to nie dżungla ;-) nie mam własnego łowiska jeżdżę po całej Polsce , najczęściej po trudno dostępnych leśnych jeziorkach nie mam problemów z dojazdem mam pod ręką wysokie auto z którego nie korzystam od dawna , nie czuje takiej potrzebyjak są głębokie koleiny jadę po garbach ot tyle jeśli jadę na łowisko 300 - 500 km i nigdy wcześniej tam nie byłem to muszę mieć takie auto by mnie nie zawiodło i taką jest obecna skoda , auto bardzo niedoceniane Ps. krzaków też się nie boi ;-) Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) taki zestaw co tu pisać ,przepraszm za jakość wyszperane ???? Na haku Skylla 500 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Kayak Fishing Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Nie no: w sprzyjających warunkach jest OK - jasne.Ja- gdyby nie małżonka- to opchnął bym posiadaną Lancię i kupił taką Buchankę: ale ja nie muszę jeździć 500km na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) W zeszłym roku opyciłem na ryby prawie 20000 tyś km.przelatałem pickupem w sumie ponad 120000 da się ale nie jest lekko. Ma swoje zalety ,ale ma też wady i każdy z tego musi sobie zdawać sprawę . Mieć dla fanu też można, koszty utrzymania to x2 auta średniej klasy,jak samemu się nie mechanikuje to x4 może wyjść. Rama ,reduktor wyciągara i dobra opona daje komfort przy wodowaniu i dojazdach do miejsc często niedostępny dla zwykłych samochodów. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo wtopić zawsze można ???? . Tomek przy twoim budżecie skupił bym się na nissanie pickup z silnikiem 103 konnym ,auto typowo użytkowe ale bardzo wytrzymałe budowane jeszcze według starej szkoły. Rozsądny motor ,jeszcze bezproblemowy zdażają się auta już lekko zmotane ,chociaż osobiście wolę unikać radosnej twórczości kupić cywila i samemu motać. Pamiętaj z tyłu jest resor i na pusto czujesz to w plecach. Części do liftu zawiasu jest duży wybór w różnych cenach , oponka do rozmiaru 32 cale wchodzi w serii. Samochód ma już swoje lata i rynek części zamienników jest nieźle rozwinięty i nie drenuje kieszeni.Druga opcja to pajero sport z silnikiem 3,0 v6 z końca produkcji , roczniki 2005 i 2006 trafiają się całkiem sensowne egzemplarze. Można ustrzelić z cieplejszych krain bez korozji z klimatronikiem i skórą. Budżet może trzeba by zwiększyć o 25 %. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Dla mnie najlepsza jest moja sko Dziunia, Oktawia jej na imię.Dlaczego najlepsza? Bo ją mam."Lepszy wróbel w garści niż gołąbków sto- na dachu."pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Z ciekawości zerknąłem co kto lubi na ryby. Od niedawna też mam nową miłość. Po rozczarowaniu jakim jest napęd 4motion w passacie b8 2.0BiTDI 240km zapragnąłem czegoś dzielnego. Znalazłem. Octavia II Scout. Nie chcę innego auta. Od zakupu skody passat stoi w krzakach. Zatapiam aż wydech bulgocze, targam przyczepy, Wyciągam z rowu. podróżuję w miarę żwawo/ Dla mnie bomba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Z ciekawości zerknąłem co kto lubi na ryby. Od niedawna też mam nową miłość. Po rozczarowaniu jakim jest napęd 4motion w passacie b8 2.0BiTDI 240km zapragnąłem czegoś dzielnego. Znalazłem. Octavia II Scout. Nie chcę innego auta. Od zakupu skody passat stoi w krzakach. Zatapiam aż wydech bulgocze, targam przyczepy, Wyciągam z rowu. podróżuję w miarę żwawo/ Dla mnie bomba Jaki masz silnik w tej skodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 W zeszłym roku opyciłem na ryby prawie 20000 tyś km.przelatałem pickupem w sumie ponad 120000 da się ale nie jest lekko. Ma swoje zalety ,ale ma też wady i każdy z tego musi sobie zdawać sprawę . Mieć dla fanu też można, koszty utrzymania to x2 auta średniej klasy,jak samemu się nie mechanikuje to x4 może wyjść. Rama ,reduktor wyciągara i dobra opona daje komfort przy wodowaniu i dojazdach do miejsc często niedostępny dla zwykłych samochodów. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku bo wtopić zawsze można [emoji48] . Tomek przy twoim budżecie skupił bym się na nissanie pickup z silnikiem 103 konnym ,auto typowo użytkowe ale bardzo wytrzymałe budowane jeszcze według starej szkoły. Rozsądny motor ,jeszcze bezproblemowy zdażają się auta już lekko zmotane ,chociaż osobiście wolę unikać radosnej twórczości kupić cywila i samemu motać. Pamiętaj z tyłu jest resor i na pusto czujesz to w plecach. Części do liftu zawiasu jest duży wybór w różnych cenach , oponka do rozmiaru 32 cale wchodzi w serii. Samochód ma już swoje lata i rynek części zamienników jest nieźle rozwinięty i nie drenuje kieszeni.Druga opcja to pajero sport z silnikiem 3,0 v6 z końca produkcji , roczniki 2005 i 2006 trafiają się całkiem sensowne egzemplarze. Można ustrzelić z cieplejszych krain bez korozji z klimatronikiem i skórą. Budżet może trzeba by zwiększyć o 25 %.Jednak zostanę przy pathfinderze... Podoba mi się... I spełnia wymagania moje... Także jak by ktoś gdzieś widział /znał /słyszał o czarnej trupiarce proszę o info Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Sławek 2.0tdi 8v. Poprawione silniki . Poli mi 8.5 przy jeździe cały czas w palnik. Litr mniej przy normalnej ale nie potrafię. Czasem 9 ale ja zawsze sandał do spodu. Tam jest haldex 4 gen. Naprawdę dobry temat. Nie zdarzyło mi się tym poslizgnac. Nie szkoda tego. W bagażniku mata plastikowa. Saperka, trytytki, lina do holowania, buziaki, szyormiak. Kupilem z berkleya uchwyty na wedki do zamontowania pod sufitem. Gnój syf i malaria w srodku. Nikt mi tam nie zaglada..zona nie krzyczy o bród. Passatwn do galerii tylko hehe. No i halogen ładowany 12v. Nie chce żadnych wynalazków wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Pokaż jeszcze te uchwyty pod sufit jak masz taką możliwość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Miałem zamiar sprzedać swój "kredens" nawet byli już chętni, warunkowałem to zakupem zamiennika, padło na RAV4 drugiej generacji. Znalazłem ten idealny pojechałem z kasą, po przejażdżce tą bulwarówką wycofałem ogłoszenie, mocno przeprosiłem swojego kredensa i obiecałem mu dożywocie u mnie . Moze do rasowego terenowca brakuje mu ramy samonośnej ale da się bez tego żyć. Za uterenowionym matizem nawet się nie obejrzę. Nigdy nie wysiadam z samochodu żeby zeslipować łódkę, wjeżdżam do tąd aż łódka sama spłynie z przyczepy. Do wszystkich operacji zwiazanych ze slipowaniem wystarczają buty gumowe przed kolana. Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Małkociniak 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Ja na ogół korzystam z adidasów przy slipowaniu, rzadko z butów gumowych, a łódkę pcham do wody Volvo XC 70. Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Z.Milewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 https://www.google.com/search?q=berkley+uchwyt+pod+sufit&client=ms-android-tmobile-pl&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjpirusiOvfAhWF2SwKHb-oAo8Q_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=560#imgrc=G51UN64Sci-SlM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Tu masz auto na ryby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ja na ogół korzystam z adidasów przy slipowaniu, rzadko z butów gumowych, a łódkę pcham do wody Volvo XC 70. Piątego grudnia też ? Jeep to jeep a adidasy to adidasy nie kazde buty z ortalionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Panowie, Użytkuje ktoś może Jeep Cherokee III? Podoba mi się to auto. Na ramie, dobry napęd 4x4. Wydaje się być dobrym kompromisem na poziomie codzienne auto/auto na ryby. Czytam opinie o problemach z hamulcami, z elektryką i zawieszeniem. Do tego karoseria szybko ubiera się w rudy kolor. Czy może ktoś ma takiego sprzęta i jest w stanie powiedzieć jak to jest? Jaki najlepiej silnik? Jakiego silnika się wystrzegać itp? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Panowie, Użytkuje ktoś może Jeep Cherokee III? Podoba mi się to auto. Na ramie, dobry napęd 4x4. Wydaje się być dobrym kompromisem na poziomie codzienne auto/auto na ryby. Czytam opinie o problemach z hamulcami, z elektryką i zawieszeniem. Do tego karoseria szybko ubiera się w rudy kolor. Czy może ktoś ma takiego sprzęta i jest w stanie powiedzieć jak to jest? Jaki najlepiej silnik? Jakiego silnika się wystrzegać itp? PozdrowieniaRamy nie ma ale to nie jest problemem ,jak nie przesadzisz z liftem i wielkością koła to buda szybko się nie podda. Wybór silnikowy chmmm sensownie to benzyna 3,7 v6 ale strasznie chla akceptuje gaz tylko butla zajmuje cały bagażnik. Diesel to konstrukcja włoska i jest to fajna alternatywa, całkiem przyzwoicie jeździ. Uderz do Przemka @Dino9 kupił i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 https://www.google.com/search?q=berkley+uchwyt+pod+sufit&client=ms-android-tmobile-pl&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjpirusiOvfAhWF2SwKHb-oAo8Q_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=560#imgrc=G51UN64Sci-SlMTakie pytanie czym vel jak to przymocowałeś do dachu (podsufitki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Ja bym to przemyślał raz jeszcze. Nie chciałbym mieć tego w aucie podczas jakiejkolwiek kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi