Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanie czym vel jak to przymocowałeś do dachu (podsufitki)

U mnie w miasteczku sklepie takie mają, chyba nawet dwa komplety, klient zamówił i nie odebrał - teraz maja w dobrej cenie na wyprzedaży.

A co do montażu - widziałem takie z zamontowanymi po 2 czy 3 sztuki magnesami neodymowymi , trzymały i w środki i an zewnątrz jak przyklejone.

Panowie,

Użytkuje ktoś może Jeep Cherokee III?

Podoba mi się to auto. Na ramie, dobry napęd 4x4. Wydaje się być dobrym kompromisem na poziomie codzienne auto/auto na ryby.

Czytam opinie o problemach z hamulcami, z elektryką i zawieszeniem. Do tego karoseria szybko ubiera się w rudy kolor.

Czy może ktoś ma takiego sprzęta i jest w stanie powiedzieć jak to jest?

Jaki najlepiej silnik? Jakiego silnika się wystrzegać itp?

Pozdrowienia

Długo rozważałem to auto jako właśnie auto na ryby, do momentu gdy zobaczyłem go na żywo. Nie wiem czy go już oglądałeś live

To co go skreśliło z mojej listy, to bagażnik, a raczej jego brak

Silnik benzyna oznacza zagazowanie. Jedyne miejsce na butle do bagażnik. Bagażnik z butlą oznacza dosłownie symboliczne miejsce na graty wędkarskie

Chyba że nie wozisz ze sobą sporo majdanu na ryby lub nie przeszkadza Tobie opcja wożenia go na siedzeniach

U mnie w miasteczku sklepie takie mają, chyba nawet dwa komplety, klient zamówił i nie odebrał - teraz maja w dobrej cenie na wyprzedaży.

A co do montażu - widziałem takie z zamontowanymi po 2 czy 3 sztuki magnesami neodymowymi , trzymały i w środki i an zewnątrz jak przyklejone.

Z tymi magnesami to niegłupi pomysł , jakby trzymały  przez podsufitkę to byłoby idealnie. Muszę jeszcze zobaczyć czy nie kolidowało by z niczym pod dachem (Jeep XJ), w tym aucie pod dachem jest komputer(wyświetlacz) i schowki centralnie przez środek dachu.

Długo rozważałem to auto jako właśnie auto na ryby, do momentu gdy zobaczyłem go na żywo. Nie wiem czy go już oglądałeś live

To co go skreśliło z mojej listy, to bagażnik, a raczej jego brak

Silnik benzyna oznacza zagazowanie. Jedyne miejsce na butle do bagażnik. Bagażnik z butlą oznacza dosłownie symboliczne miejsce na graty wędkarskie

Chyba że nie wozisz ze sobą sporo majdanu na ryby lub nie przeszkadza Tobie opcja wożenia go na siedzeniach

Nie widziałem go jeszcze.

No właśnie potrzebuje bagażnik bo wożę silnik spalinowy. Czasem i elektryka plus aku i cały inny sprzęt niezbędny. Także jak nie ma bagażnika to lipa :/

Nie widziałem go jeszcze.

No właśnie potrzebuje bagażnik bo wożę silnik spalinowy. Czasem i elektryka plus aku i cały inny sprzęt niezbędny. Także jak nie ma bagażnika to lipa :/

To jak nie chcesz wozić tego na siedzeniach, to zapomnij o liberciaku czy cherokee

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Zapomniałeś o jeszcze jednej połówce  :D  Nie, nie, proszę nie spekulować, już wyjaśniam.

Odpowiednie opony  ;)  Najdzielniejsze auto z kierowcą rajdowym za kierownicą daleko nie zajedzie na byle jakich oponach.

Od dawna wiadomo, że dobre buty to podstawa.

• Like 1

prawdziwy samochód na ryby...nawet łódki nie trzeba ciągnąć... wszędzie wjedzie i wszystko przepłynie

W styczniu 2016 cena wersji Standard wynosiła 65 000 dolarów amerykańskich, a dwa lata później, w styczniu 2018 roku cena wersji PRO wynosiła 107 500 dolarów amerykańskich.

Na ładną łódkę by było (a nawet kilka).