kristofer232 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Wtedy pewnie nie ale bebechy swoje dostały . Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jakby po taki incydencie miało się coś mocniej zużyć to samochody nie dojeżdżały by do 50 tyś km.Każde auto jest przystosowane do ciąganie jakiejś tam przyczepy, jedno cięższej drugie lżejszej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Gdyby to był Xdrive to bym się może zgodził... jest bardziej wrażliwy... Quattro jest nie do zaj...echania Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jak w każdym napędzie czy skrzyni należy zmieniać olej, nie ma czegoś takiego jak longlife Bardzo dużo ludzi to lekceważy...Haldexy popsute też widziałem, nie ma reguły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 A6 Quattro, to trochę słabo na ryby, Allroad jest idealny na jazdę po bezdrożach. Mówimy o zwyczajnym dojeździe do łowiska, a nie forsowaniu podmokłych pól i bagien.Mnie w A6 przeszkadzała zbyt mała długość po złożeniu tylnych foteli. Na spinningowych dwudniówkach w ciepłym okresie, mam zwyczaj sypiać w aucie z tyłu, a nie udaje się tam rozprostować nóg. Ale ktoś niewysoki, zmieściłby się tam pewnie i chwalił tą przestrzeń. Samo prowadzenie auta i dzielność w terenie dla typowego wędkarza, jest więcej niż zadowalająca. Szczególnie jeśli na ryby jeździ się np. 200km, a jazda po drogach nieutwardzonych/bezdrożach to kilkaset metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Jak już rozmawiamy o oponach. No to mam pytanie ? taki Tucson z napędem 4x4 z oponami powiedzmy AT będzie mniej dzielny od Vitary czy nie . Nie mówię o taplaniu w błocie tylko o wyciągnięciu łódki z wody i piachu .Gdzie kombi z napędem na jedną oś nie daje rady. Zależy od której Vitary , Tucson nie ma reduktora tylko blokadę centralnego dyferencjału i do wyciągania łódki wystarcza. Jak masz suchy piach to zwykła opona (szosowa) lepiej robi jak atek. Giepol jeździ bliźniakiem hultaja (Kia Sportage )radzi sobie świetnie ,jego zestaw do wyciągania waży coś koło 450 kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ja polecę Subaru Forester XT.Coś czuję że zostanie do końca swojego życia z moją żonką i ze mną. Ja dla siebie kupię nowego Subaru Outback jak wyjdzie, albo Jeepa Wranglera. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 W temacie grand Vitara co prawda ale piaski jej nie straszne https://youtu.be/bkO6sNfE5IE. Z 2.0 benzyną nie będzie demonem prędkości, lubi ją Ruda ale zwykła konserwacja załatwia sprawę. Najlepiej kupować z silnikiem 2.4 po 2010r lub motor 2.7 lub 3.2 niezależnie od roku produkcji. Takie 2.7 w gazie, w drodze do Chorwacji, auto zapakowane po dach, z boxem na dachu, 4 dorosłe osoby spaliło 13-14 l gazu. Terenowo bardzo dzielna, reduktor, automatyczna skrzynia biegów, duży motor. Jednoskład 2,3m wchodzi bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) He, he chyba nie oglądałeś do końca jak widać troszkę się zakopała.Dużo aut siadłoby na takim piachu aczkolwiek myślę, że I i II poradziłaby sobie lepiej.Co do Forestera, mam jedynkę, polecam, następna będzie dwójka XT albo właśnie Outback.Coraz częściej jestem za Outbackiem, bardziej komfortowy i z przyczepą też sobie poradzi.Czasu do namysłu mam dużo bo szybko swojego Forestera nie zajadę Auto bezobsługowe, brakuje mi tylko tempomatu... Edytowane 28 Stycznia 2019 przez chojny83 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) He, he chyba nie oglądałeś do końca jak widać troszkę się zakopała.Dużo aut siadłoby na takim piachu aczkolwiek myślę, że I i II poradziłaby sobie lepiej.Co do Forestera, mam jedynkę, polecam, następna będzie dwójka XT albo właśnie Outback.Coraz częściej jestem za Outbackiem, bardziej komfortowy i z przyczepą też sobie poradzi.Czasu do namysłu mam dużo bo szybko swojego Forestera nie zajadę Auto bezobsługowe, brakuje mi tylko tempomatu...Fura śmiga na zwykłych oponkach Dobra wielosezonowa lepiej robiła by w piachu jak te Sliki GVII to już kawał auta i swoje waży. Ale jak ktoś się bawi w Off-a i chcę Liftować furę to już można zrobić to w tym modelu nie dużym kosztem. Zyskujemy dodatkowe 6cm prześwitu bez wymiany oryginalnych amortyzatorów . Do tego dobra opona i można się bawić w lekkim i średnim terenie. Dodatkowo 1700 kg na haku można targać. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 A czy to prawda ze w GV II automaty są uważane za bardzo wytrzymałe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 A czy to prawda ze w GV II automaty są uważane za bardzo wytrzymałe ???Nie wiem czy tak jest, ale mam 2 GVII w domu i z żadną nigdy żadnych problemów nie miałem. Tfu, tfu... 1) Jedna 2.0 AT 140 KM (110 tyś km - zrobiłem ponad 20 tyś km), 2) Druga 2.7 V6 - prawie 180 KM ( na zegarze 80 tyś mil, zrobione przeze mnie ponad 50 tyś mil). Tylko wymiana olejów, filtrów, klocków. Sprint do setki 9-10 sekund. Obie biegi zmieniają bezszelestnie. Przy czym 2.7 V6 jest 5 biegowy a 2.0 ma 4 biegi do przodu. Żeby było ciekawiej 2.7 przy 100 km/h na tempomacie pali 0,5 l mniej od 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Panowie nie jestem aż tak w temacie... co to jest GVII i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Panowie nie jestem aż tak w temacie... co to jest GVII i tak dalej. Suzuki Grand Vitara II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Koledzy pewnie myśleli, że Suzuki siódmej generacji Edytowane 29 Stycznia 2019 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 albo Golf VII generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomi1-83 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 w tym tygodniu nabyłem dość leciwy bo z 2000 roku małego "jamniczka" czyli Suzuki Jimny 1.3 benzyna na razie jestem mile zaskoczony możliwościami tego małego autka zastanawia mnie tylko czy da sobie radę z przyczepką na wiosnę ... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Od jakiegoś czasu robię przymiarki i zamierzam kupić Volvo XC70 rocznik ok 2005 - 2007 - Samochód o prześwicie 20 cm, z dołączanym napędem na tylne koła (Haldex), po złożeniu oparć tylnych siedzeń wygodne spanie dla dwóch osób. Mam nadzieję nabyć wiosną tego roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Od jakiegoś czasu robię przymiarki i zamierzam kupić Volvo XC70 rocznik ok 2005 - 2007 - Samochód o prześwicie 20 cm, z dołączanym napędem na tylne koła (Haldex), po złożeniu oparć tylnych siedzeń wygodne spanie dla dwóch osób. Mam nadzieję nabyć wiosną tego roku ...Wszystko ok oprócz automatycznych skrzyń. Awaryjne i drogie w naprawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Wszystko ok oprócz automatycznych skrzyń. Awaryjne i drogie w naprawie. Wręcz nienaprawialne ,kupno nowej używki obarczone wielkim ryzykiem.Zakup nowej w serwisie to potrojenie wartości samochodu. Tylko manual rzadko spotykany ale możliwy do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 w tym tygodniu nabyłem dość leciwy bo z 2000 roku małego "jamniczka" czyli Suzuki Jimny 1.3 benzyna na razie jestem mile zaskoczony możliwościami tego małego autka zastanawia mnie tylko czy da sobie radę z przyczepką na wiosnę ... Wysłane z iPad za pomocą TapatalkWidziałeś masę przyczepy bez hamulców przypisaną dla tego kopytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Od jakiegoś czasu robię przymiarki i zamierzam kupić Volvo XC70 rocznik ok 2005 - 2007 - Samochód o prześwicie 20 cm, z dołączanym napędem na tylne koła (Haldex), po złożeniu oparć tylnych siedzeń wygodne spanie dla dwóch osób. Mam nadzieję nabyć wiosną tego roku ...Czy wygodne dla 2 osób, to sprawa dyskusyjna, zależy z kim ? Ale dla 1 to rzeczywiście komfort.Skrzynia automatyczna bywa problematyczna, ale bez przesady. Volvo nie poleca wymiany oleju, rzeczywiście gwarancję wytrzymywały bez wymiany. Praktyka pokazuje, że trzeba regularnie wymieniać olej w skrzyni (najlepiej dynamicznie), najlepiej co 60tys km, to daje jej długie i bezawaryjne przebiegi. Przy kupnie auta używanego z automatem, należy pilnie i dokładnie przetestować pracę automatu, w różnych warunkach. Jeśli skrzynia jest ok. to śmiało auto można zanabyć, wymieniać regularnie olej i cieszyć się jazdą. Manual jest bezproblemowy. Ogólnie auto trwałe, dzielne w terenie, wnętrze jakości bardziej fordowsko-oplowskiej niż mercedesowskiej.Mój XC70 163hp pali ok. 7-8l diesla/100km, częsta jazda z łódką i autostrady z prędkością ok 140km/h, do tego miasto, rzadziej lokalne drogi. Tyle że kilka lat młodszy, ale to chyba nie ma większego znaczenia. Więcej dowiesz się na "volvoforum".Największą dolegliwością jest brak rozbudowanego niedrogiego serwisu-mało znawców tych aut. To może wynikać i z bezawaryjności, większa ilość takich warsztatów, nie miałaby co robić. Ja jeżdżę ponad 3 lata tym autem i bezproblemowo, prawie same eksploatacyjne sprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dzisiaj wszedłem do Toyoty obejrzeć nową RAV - robi wrażenie . Już mniej myślę o Hiluxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dzisiaj wszedłem do Toyoty obejrzeć nową RAV - robi wrażenie . Już mniej myślę o Hiluxie. Poważnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi