korol Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Cena wygląda ok, trudniej pewnie ze znalezieniem j7... Z mojej nowszej jestem super zadowolony i jak będę zmieniał to tylko z nudów na cayene. Ciężko sie do czegoś przyczepić. Bezpieczeństwo dla dzieci, luksus dla żony, miejsce na wędki dla mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 i jak będę zmieniał to tylko z nudów na cayene. Ciężko sie do czegoś przyczepić. Bezpieczeństwo dla dzieci, luksus dla żony, miejsce na wędki dla mnie;)Nie egzemplarz ze zdjęcia ale taki będzie chyba na sprzedaż za zbliżoną cenę tylko przebieg coś poniżej 40 tys.Mój szef kończy misję i nie chce go ciągną z powrotem do domu. Więcej miejsca niż w Cyjenie https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-4x4-2015-r-zarejestrowany-ID6Byl05.html#f9c2fba79a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ktoś wcześniej proponował dla kolegi Tomasza eS Toyotę LC. Da radę w ogóle w budżecie 30k kupić sensowny stan np. wersji J7 z linii hd ?Może w przyszłym roku kupię coś terenowego. Chodzi mi po głowie Grand Cherokee II, Pajero III, ale benzynę ciężko będzie znaleźć. Nawet Grand Vitara XL7 też mogłaby być dobrym wyborem dla mnie.Jako niepoprawny mitsumaniak szczerze odradzam zakup pajero trzeciej generacji. Dozbieraj i poszukaj czegoś z gen 4 czyli od rocznika 2007 w górę a bezproblemowo powyżej 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 To i ja pochwalę się Od 6 lat nim jeżdżę na ryby i nie tylko 280tys. ma już nabite. W trudnych warunkach nie zawiódł mnie.Awarii zero odpukaćStandardowo wymiana olejów, hamulce itp. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Co to jest dokladnie za model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Pytanko za sto punktów.Śmiga ktoś Lexusem Rx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ja dzisiaj śmigałem ...za nim po Warszawie przez jakieś 5 minut. To się liczy na ile punktów? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Rx był jednym z samochodow które brałem pod uwagę. odpadł że względu na właściwości terenowe. Ma dobre opinie w temacie (nie)zawodnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Rx był jednym z samochodow które brałem pod uwagę. odpadł że względu na właściwości terenowe. Ma dobre opinie w temacie (nie)zawodnosci."Chorowałem" na Hiluxa ale widziałem RAV 2019 i uczucia mieszane mną targają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Co to jest dokladnie za model ?Dodge Nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Co to jest dokladnie za model ? Dodge nitro bliźniak jeepa cherokee gen 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 "Chorowałem" na Hiluxa ale widziałem RAV 2019 i uczucia mieszane mną targają. Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach. Jeździłem pickupem parę lat i dopiero wrzucenie 300 kg na tył cywilizowało samochód. Pickup ma swoje zalety jak się je wykorzystuje na co dzień to świetnie,ale manewrowanie w mieście, na parkingach sklepowych to dramat. Spalanie to inna sprawa ,zejście do wartości katalogowych nie jest realne. Jazda w terenie bez przygotowania to średni pomysł ,duży rozstaw osi i ogromny zwis tylny wykluczają z poważniejszych zabaw. Komplet opon terenowych lub chociaż pożądnych ateków to tak na początek 3 do 4 tyś. Koszt obsługi i utrzymania auta to w zasadzie koszt dwóch średniej klasy osobówek. Przyśpieszenie i wyprzedzanie to osobna historia ,bez ingerencji w oprogramowanie sterownika to jest udręka. Ale ja osobiście lubiłem to auto i kiedyś jeszcze do niego wrócę,wyeliminowałem parę najważniejszych wad do niektórych się przyzwyczaiłem a niektórych starałem się niezauważać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach.Bardzo cenne informacje . Nie miałem okazji jeździć , podoba mi się wizualnie i tyle. Żonie też się podobał ale zadała pytanie " co my będziemy nim wozić ? powietrze ? ". No i ma rację . Jeśli na ryby Corollą kombi dojeżdżam to Hiluxem tym bardziej dałbym radę a jazda w terenie zupełnie mnie nie kręci. Więc pewnie skończy się za jakiś czas na RAV 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach. Jeździłem pickupem parę lat i dopiero wrzucenie 300 kg na tył cywilizowało samochód. Pickup ma swoje zalety jak się je wykorzystuje na co dzień to świetnie,ale manewrowanie w mieście, na parkingach sklepowych to dramat. Spalanie to inna sprawa ,zejście do wartości katalogowych nie jest realne. Jazda w terenie bez przygotowania to średni pomysł ,duży rozstaw osi i ogromny zwis tylny wykluczają z poważniejszych zabaw. Komplet opon terenowych lub chociaż pożądnych ateków to tak na początek 3 do 4 tyś. Koszt obsługi i utrzymania auta to w zasadzie koszt dwóch średniej klasy osobówek. Przyśpieszenie i wyprzedzanie to osobna historia ,bez ingerencji w oprogramowanie sterownika to jest udręka. Ale ja osobiście lubiłem to auto i kiedyś jeszcze do niego wrócę,wyeliminowałem parę najważniejszych wad do niektórych się przyzwyczaiłem a niektórych starałem się niezauważać.No trzęsie niemiłosiernie , przyczepność na nieobciążonej pace tragiczna , komfort bardzo średni.Ale trzy litrowy diesel z mapą , daje radę ale spalanko wtedy tak 12-15 średnio . A i hamulce bardzo słabe.Przeca to jest wozidło do roboty i to niesamowicie niezawodne . Ale tak na co dzień to nie , zdecydowanie nie [emoji848] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 No to żeście mnie obydwaj wyleczyli , trzeba zacząć odkładać na RAV-kę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Lexus Rx to nie terenówka, to oczywiste.Moje Subaru jest idealne do jazdy w koło komina.Plan na ten rok to dużo dalekich wyjazdów, ponad 300km w jedną stronę.Właśnie dlatego zastanawiam się nad Rxem.Mają stały napęd 4x4, są wygodne, bogato wyposażone...Dodam, że rozglądam się za Rxem pierwszej generacji, nie salonówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mają stały napęd 4x4, są wygodne, bogato wyposażone...Dodam, że rozglądam się za Rxem pierwszej generacji, nie salonówką Na co dzień mam w robocie Siennę z napędem 4x4. Jeśli chodzi o wygodę i miejsce w środku nie znam innego pojazdu. Jednym cięgiem prawie 600km i na stacji po kawę idę nie połamany a jak jadę Passerati to po 200-300 odczuwam. Po złożeniu 3 rzędu siedzeń bagażnik jest olbrzymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Miałem okazje jeździć kilkoma pickupami i najlepiej się chyba jeździło Fordem Ranger Wildtrak, no i Amarok też jest podobno ucywilizowany . Ale ogólnie odczucia z każdego, to jak by wozem drabiniastym jeździć który dodatkowo sporo pali i żwawość ma jak staruszek z taczką cegieł. Do wodowania łodzi, w trudniejszy teren może i ok, ale jak tyłek jest lekki (czytaj - nie ma tam z 300-400kg obciążenia na pace - to słabo daje rade).Ale w ostatni weekedn dane mi było jeździć 4 czy 5 letnim Pajero Sportem. I myślę że gdybym miał wolne 70 kpln to bym sobie takiego kupił. Dużo fajniej (za sprawą innego zawieszenia z tyłu ) się tym jeździ jak L200 i do wypraw wędkarskich moim zdaniem super sprzęt.Jest nawet jeden, który am na nowym silniku zrobione 7 tys km. Automat mógłby by być tylko 6 albo 7. Bo chyba są same 5.https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-pajero-nowy-silnik-alpine-car-play-kamera-cofania-ID6BFXtO.html#7aba411dd1Ale jak an wyjazdy do 100 kilku km, na ryby z całym majdane + ewentualnie przyczepa, łódka. Bo po autostradzie to niestety chyba słabo to będzie dawać radę.@saha - ładne też są amerykańskie 4Runner - jeżeli stylistyka nowej Rav4 Ci się podoba, tylko to spalanie ;/ A po zrobieniu trasy ponad 300 km po autostradzie i wycieczce na Soline i zwiedzaniu tam kilku zatok uważam że to auto da sobie świetne rade w każdych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Za krótko jeździłem, ale jednak jeździłem Kia Sorento. 2009 r., 2,5 diesel, chyba 170 koników. Moim zdaniem na ryby świetne auto i dzielne w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Miałem Sorento poprzedniej generacji, to było auto na ryby. Rama, mechaniczny reduktor, 3500 w benzynie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 A trochę z innej beczki - wiecie jak wygląda temat zakupów grupowych w salonach Toyoty? Sam jestem zaintersowany zakupem nowej RAV'ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Ktoś powyżej chwalił się, że pracuje w Toyocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Pytanko za sto punktów.Śmiga ktoś Lexusem Rx? Zapytaj Mefisto miał 2 gen. a teraz ma 3gen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Ktoś powyżej chwalił się, że pracuje w ToyocieWiem, skorzystałem już z doradztwa Kolegi choć o to akurat nie pytałem. Chodzi mi o to czy takie zakupy są w ogóle możliwe w Toyocie, jeśli ktoś kupował w ten sposób może podzieli się doświadczeniami. Ile osób trzeba zebrać i na jakie rabaty można liczyć jeśli to w ogóle możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dodge nitro bliźniak jeepa cherokee gen 3.Dodge Nitro sxt, a z jeepa ma bliźniacze podwozie i nic poza tym .Następny 4×4 który stanie w garażu to pewnie prądowy MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi