sacha Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 A trochę z innej beczki - wiecie jak wygląda temat zakupów grupowych w salonach Toyoty? Sam jestem zaintersowany zakupem nowej RAV'ki.Co to są zakupy grupowe ? Jako grupa zawodowa ?To było nierealne jakieś 10-12 lat temu. Cudzoziemiec u mnie w robocie myślał o kupnie auta i dowiedział się że są marki (np. Ford i Opel) dają rabaty dla lekarzy, prawników i kogoś jeszcze. Nissan dawał też dla dyplomatów i to 15% . Pojechaliśmy do Toyoty w Piasecznie zapytać czy mają rabaty np. dla dyplomatów. Powiedzieli że nie, dla nikogo nie mają zniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 No a mi powiedzieli , że mają np. dla służb mundurowych, lekarzy, rolników, nauczycieli. Ale nie o to mi chodziło. Z resztą zakupy grupowe aut chyba nie mają już racji bytu. Kiedyś była możliwość zebrania iluś tam osób zdecydowanych na kupno i dzięki temu osiągnięcia lepszej pozycji negocjacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Np. w audi Q5 w zeszłym roku można było urwać do 20% od ceny wyjściowej (rzędu 180-200tys). Znajomy ze 3 miesiące targował się z poszczególnymi dealerami audi zanim doszedł do takiego poziomu i nie była to wyprzedaż rocznika.No ale to audi. Mało interesujące nas w tym wątku ???? U Japończyków chyba to nie jest to takie proste. Np. W suzuki ceny stoją sztywno a tylko przy wyprzedaży rocznika ze 3 tys. są niższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Lexus Rx to nie terenówka, to oczywiste.Moje Subaru jest idealne do jazdy w koło komina.Plan na ten rok to dużo dalekich wyjazdów, ponad 300km w jedną stronę.Właśnie dlatego zastanawiam się nad Rxem.Mają stały napęd 4x4, są wygodne, bogato wyposażone...Dodam, że rozglądam się za Rxem pierwszej generacji, nie salonówką Jako entuzjasta Subaru mówię Tobie nie bluźnij , tylko młodszego forka poszukaj Dwutonowy RX chyba posiada na wyposażeniu mocną i długą linę holowniczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dwutonowy RX chyba posiada na wyposażeniu mocną i długą linę holowniczą ? Nie ma linki. W robocie jeden z pracowników przywiózł 10 letniego, jeździł u nas 4 lata i zabrał bo uważa że jak przez 14 lat nic się nie popsuło to jeszcze kilka lat się nie popsuje. U mnie coś stuka w zawieszeniu w Corolli, podejrzewam łączniki stabilizatora . Oburzające , 198 tys. 16 lat i stuka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Nie pisałem, że nie lubię Subaru ???? To fajne i twarde auto. Ale małe. A za 20-25tyś. kupię co najwyżej Forestera II, który nie jest większy od I.A Lex też japoński ????No chyba, że Outback, chodzi mi po głowie.Bo innych opcji jakoś nie widzę. Podróżować komfortowo z przyczepą na dystansie 300-400km. Edytowane 21 Lutego 2019 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Lina w tym wypadku służyła by do wyciągania z tarapatów . Dwie tony osobówki w terenie to jak ciężka dupa po butelce Łąckiej Tego typu suvy mają sens w UK. Gdzie wszędzie twardo . Oczywiscie RX to fajny samochód hehe Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Miałem Sorento poprzedniej generacji, to było auto na ryby. Rama, mechaniczny reduktor, 3500 w benzynie Mam i polecam, ale tylko w generacji z ramą.Późniejsze wersje z nadwoziem samonośnym to wozidełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Nie ma linki. W robocie jeden z pracowników przywiózł 10 letniego, jeździł u nas 4 lata i zabrał bo uważa że jak przez 14 lat nic się nie popsuło to jeszcze kilka lat się nie popsuje. U mnie coś stuka w zawieszeniu w Corolli, podejrzewam łączniki stabilizatora . Oburzające , 198 tys. 16 lat i stuka . Problem ze starszymi Lexusami jest taki, że jak coś sie zepsuje to bardzo boli po kieszeni, a zamienników brak, jedynie podstawowe części eksploatacyjne. W silnikach V6 przed 2008 r potrafią polecieć bębny vvti, koszt naprawy ok. 12 tys, wymiana amortyzatora pneumatycznego w RX to koszt ok 4 tys/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Np. w audi Q5 w zeszłym roku można było urwać do 20% od ceny wyjściowej (rzędu 180-200tys). Znajomy ze 3 miesiące targował się z poszczególnymi dealerami audi zanim doszedł do takiego poziomu i nie była to wyprzedaż rocznika.No ale to audi. Mało interesujące nas w tym wątku U Japończyków chyba to nie jest to takie proste. Np. W suzuki ceny stoją sztywno a tylko przy wyprzedaży rocznika ze 3 tys. są niższe.Ja tam z baleno stargowałem 4 tysie .... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ja tam z baleno stargowałem 4 tysie .... :DTwardy negocjator ???? z Vitara byłoby ciężej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Witam. Toyota nie oferuje czegoś takiego jak rabat na grupę ludzi. Jest rabat flotowy, ale to wiąże się z posiadaniem 5 sztuk zarejestrowanych pojazdów w firmie. Rabat flotowy nie obejmuje klienta indywidualnego, dla którego oficjalnie rabatu nie ma. Jak ktoś prowadzi firmę i ma jakieś auta w ilości min. 5 sztuk zarejestrowane to mogę pomóc. Zaznaczam, że rabat flotowy zależy od wersji i konfiguracji auta i nie są to olbrzymie kwoty kilkunastu tysięcy zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 I to jest konkretna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Byłem dzisiaj bo była prezentacja . Wiem czego chcę , nawet wiem jaki kolor . Teraz chyba trzeba coś poodkładać bo jednak trochę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ktoś wcześniej proponował dla kolegi Tomasza eS Toyotę LC. Da radę w ogóle w budżecie 30k kupić sensowny stan np. wersji J7 z linii hd ?Może w przyszłym roku kupię coś terenowego. Chodzi mi po głowie Grand Cherokee II, Pajero III, ale benzynę ciężko będzie znaleźć. Nawet Grand Vitara XL7 też mogłaby być dobrym wyborem dla mnie.Ja w zeszlym roku kupilem XL7 z przeznaczeniem wylacznie na ryby. W tym roku zaczynam szukac Land Cruisera 120. Suzuki jest zaskakujaco wygodne jak na tego typu auto i w zasadzie nie ma sie za bardzo do czego czepic oprocz silnika. Ja wybralem diesla a on jest po prostu za slaby w tego samochodu. Jak ktos sie buja w kolo komina bez przyczepy to ok. Ale dlugie trasy potrzebują mocy Suzi mozna tez wyrwac za niewielkie pieniadze. Moja ze wszystkim co w niej wymienilem kosztowala kolo 20 tys Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Obecnie borykam się z zakupem samochodu, subaru wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Niestety jest mały minus regulacja zaworów o których się pisze na forach. Ceny jakie są podawane są tak skrajne że ręce opadają od 1000 do 5000 co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów. Rozumiem że regulacja w autoryzowanym serwisie Subaru będzie wyższa ale nie pięciokrotnie. Jaka jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czebaczek1 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Mam subaru 2,0x 2005 najechane 270000.raz robiłem regulację zaworów przy 180000 koszt 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ja w zeszlym roku kupilem XL7 z przeznaczeniem wylacznie na ryby. W tym roku zaczynam szukac Land Cruisera 120. Suzuki jest zaskakujaco wygodne jak na tego typu auto i w zasadzie nie ma sie za bardzo do czego czepic oprocz silnika. Ja wybralem diesla a on jest po prostu za slaby w tego samochodu. Jak ktos sie buja w kolo komina bez przyczepy to ok. Ale dlugie trasy potrzebują mocy Suzi mozna tez wyrwac za niewielkie pieniadze. Moja ze wszystkim co w niej wymienilem kosztowala kolo 20 tys Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie chcę Cię martwić, ale LC to też nie jest demon prędkości, chociaż duży moment obrotowy robi robotę. Tyle, że za dobrą Toykę będziesz musiał położyć ze 3 Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Nie chcę Cię martwić, ale LC to też nie jest demon prędkości, chociaż duży moment obrotowy robi robotę. Tyle, że za dobrą Toykę będziesz musiał położyć ze 3 Suzuki. Mam swiadomosc tego, ze to nie wyscigówka chociaz pewnie przy Suzi, w ktorej do 2 tys obrotow nie dzieje sie kompletnie nic, to róznica pewnie bedzie spora. Biore tez pod uwage Pajero gdzies w latach 2008-2010. No ale ...... znaleźć dobry egzemplarz LC albo Pajero i to jeszcze nie w jakich szatańskich pieniądzach jest ciężko. Bede szukal, patrzyl a jak się coś trafi to kupie. Na szczęście mi sie nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Moje już po testach.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Widziałem Was dzisiaj na Myczkowcach ,łowiłem koło schodów .ponton sprawdził się jako lodołamacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Widziałem Was dzisiaj na Myczkowcach ,łowiłem koło schodów .ponton sprawdził się jako lodołamacz ? Kurde nie spodziewałem się że zamarznie pod mostem... Rano było cale skute trochę wioslem. Reszta dziobem... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Moje już po testach.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaFaktycznie dojazd to slipu jak dla terenówki.... tam by Porsche 911 dojechało No offence, wiem jak to jest. Niech służy! Edytowane 24 Lutego 2019 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Faktycznie dojazd to slipu jak dla terenówki.... tam by Porsche 911 dojechało [emoji14]No offence, wiem jak to jest. Niech służy! A co ma piernik do wiatraka... ja pontonu nie slipuje a wszystko w bagażniku się mieści Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Lutego 2019 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 W 911 do bagażnika wejdą co najwyżej gumowce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi