jacekp29 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 To samo może powiedzieć fanatyk innej marki o Twoim samochodzie ... To samo mówili na temat marki Kia "parę" lat temu, a teraz część nią jeździ ... Może ten rexton za ładny nie jest, ale swoje zadania spełnia i rozsądne pieniądze kosztuje. A powiedzenie jak dbasz tak masz nie wzięło się z kosmosu i to jest fakt.Ale tutaj chyba nie chodziło o samochód ; Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Ale tutaj chyba nie chodziło o samochód ; Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaW kontekście błota też ???? mało dokładnie odpisałem ???? Edytowane 20 Marca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Kurde, chyba nigdy nie zdecyduję się żeby mieć jeden samochód na co dzień a jeden na ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Kurde, chyba nigdy nie zdecyduję się żeby mieć jeden samochód na co dzień a jeden na ryby .Są takie co ogarniają te dwie potrzeby ,nie jest idealnie ale da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ja mam Outlandera II, i trasę 1000km wygodnie robię i na ryby wszędzie dojadę czy to na spina czy kilkudniowa zasiadka za karpiem gdzieś na zarośniętym brzegu śląskiej wisły. Cholernie pakowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Są takie co ogarniają te dwie potrzeby ,nie jest idealnie ale da się żyć.Wiesz, ja jak na razie jeżdżę wszędzie Corollą . Ale jako emeryt za 3,5 roku mam chęć się przesiąść na https://www.toyota.pl/new-cars/rav4/?gclid=CjwKCAjwycfkBRAFEiwAnLX5IVDHA9BilhhHvbGGkPxC7rsZyTyN6rZIeLwjIFze3edToGJ1-UD0uhoCAS8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds bo mnie koledzy tutaj skutecznie z Hiluxa wyleczyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Z daleka jeszcze jakoś wygląda, ale kolejna zima odcisnęła swoje piętno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Darek, ale ta 13 która maja wypłacać emerytom to ma być 1 100,00 pln, a nie 1 100 00 Zapomniałeś przecinek uwzględnić w prognozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Darek, ale ta 13 która maja wypłacać emerytom to ma być 1 100,00 pln, a nie 1 100 00 Zapomniałeś przecinek uwzględnić w prognozie minus podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Awaryjny patent 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Jest jeszcze taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Patent super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Wiesz, ja jak na razie jeżdżę wszędzie Corollą . Ale jako emeryt za 3,5 roku mam chęć się przesiąść na https://www.toyota.pl/new-cars/rav4/?gclid=CjwKCAjwycfkBRAFEiwAnLX5IVDHA9BilhhHvbGGkPxC7rsZyTyN6rZIeLwjIFze3edToGJ1-UD0uhoCAS8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds bo mnie koledzy tutaj skutecznie z Hiluxa wyleczyli. Wyleczyli z Hiluxa, a czemuż to . Nie miałem nigdy nic lepszego na ryby. Ogarniam nim nawet wyjazdy do Norwegii na ryby, po 2000 km w jedną stronę. Łódź coś koło 700 kg na haku nie robi żadnego wrażenia w terenie i na dzikich slipach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Jest jeszcze taka opcja opaski_antyposlizgowe_na_kola_10szt__zima.jpg opaski_antyposlizgowe_na_kola_10szt__zima2.jpgMam takie coś na sklepie... To jest dobre tylko do wyjechania z płytkiego śniegu... Pozrywasz to szybciej niż myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Nie myślałem o śniegu, ale trawiasto- błotnistym slipie, nie pomoże wówczas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Trawa i błotko plus lekki podjazd i szosowa oponka to katastrofa. Łańcuchy śniegowe najtańsze za 100 pln wytrzymują ze dwa trzy sezony. Ale łańcuchy a nie jakieś opaski czy inne wynalazki. Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Katastrofa dla opony czy tych plastików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ogólnie katastrofa z wyjazdem w takiej sytuacji. Te paski z ciekawości wypróbowaliśmy w czasie towarzyskiego wyjazdu zimowego, robi to słabo wręcz bardzo słabo. Łańcuchy w śniegu i w błocie robią zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Tę deskę rozumiem jako awaryjne wyjście z tarapatów, ja zapamiętam patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Tę deskę rozumiem jako awaryjne wyjście z tarapatów, ja zapamiętam patent Myślę ,że taka decha może w niekorzystnych warunkach zerwać nadkole i mamy nie mały kłopot. Może takie maty z Juli ? Jako awaryjne w razie W byłyby odpowiednie. Ze dwa lub trzy komplety aby na raz wyjechać autem.https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/akcesoria-zimowe/lancuchy-i-dywaniki-przeciwsniezne/maty-zwiekszajace-przyczepnosc-619245/ Pewnie lepsze jak te opaski. Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Najprostszym rozwiązaniem, bez wożenia gratów, są gumowe wycieraczki z auta, te które mamy pod nogami. Mnie uratowały parę razy, muszę kupić kolejny komplet, bo dwie przetarłem na wylot oponami. A zerwane nadkole to nic wyjątkowego, zdarza się w błocie. Trzeba przyłożyć się do wiązania dechy do felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Moje szesnastoletnie Mondzio MK3 przy przebiegu 430 tysięcy definitywnie dokonało żywota . Od dwóch tygodni co najmniej jeżdżę pożyczonym , równie leciwym Galaxy . Dzięki temu absolutnie szybko i instynktownie doceniłem wysoką pozycję za kierownicą . Jestem kręgosłupowym pacjentem , więc wsiadanie i wysiadanie , krzesełkowa i pionowa sylwetka podczas jazdy , ale też widoczność i kontrola tego , co na drodze są absolutnie nie do przecenienia . Szukałem na rynku aut używanych modeli mnie interesujących i spełniających kryteria silnikowe chociażby i wyszło mi , że pozostaje w klasie SUV Honda CR-V . Chodzi konkretnie o czwartą generację modelu , najlepiej po liftingu , czyli po 2015 roku bodajże . W dieslach są tam motorki 1,6 o mocy 120 i 160 KM . Z czystej ciekawości umówiłem się na oględziny auta z 2014 roku z tym słabszym silnikiem . Wydawało mi się, że to nie może dobrze jeździć . A jednak ... Silnik chętnie przyspiesza z każdej praktycznie prędkości obrotowej w sposób co najmniej satysfakcjonujący ,skrzynia chodzi perfekcyjnie i jest tak zestopniowana , że pozwala wycisnąć maksimum z silniczka przy naprawdę małym spalaniu . Przestrzeń w środku ,materiały, zawieszenie i układ jezdny OK , więc wydawałoby się że nic , tylko szukać dobrego egzemplarza , ale ... No właśnie - pozycja za kierownicą . Wsiada się wysoko , bo to w końcu SUV . I super . Ale położenie fotela względem podłogi jest bardzo niskie i siedzimy z kolanami zadartymi do góry jak w jakimś sportowym nieomal i niskim aucie . Nic nie dawało uniesienie fotela maksymalnie do góry , dyskomfort pozostał . Mam 172 cm ( a więc niziołek ) wzrostu , a uniesione kolana powodowały niemożność oparcia ud na i tak krótkim w sumie siedzisku . Dziwne , bo w innych oglądanych przeze mnie autach tego typu znajdowałem odpowiednią pozycją w moment . Może zbyt krótko bawiłem się ustawieniami fotela i trzeba będzie jeszcze raz przymierzyć się do tego auta ? Nie wiem . Macie jakieś spostrzeżenia może w tej kwestii z punktu widzenia użytkowników ? Kumpel ma trzecią generację CR-V 'ki i tam tego problemu nie zauważyłem . Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Może nie w temacie ale jaki motor miałeś w tym mondziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) 2,0 TDCI 130 KM . Właściwie nadal mam , bo jest na chodzie i działa całkiem dziarsko . Posypało się na raz wiele elementów zawieszenia silnika , układu jezdnego i sprzęgło . Potencjalne zrobienie auta przestało być ekonomicznie uzasadnione . Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Panowie co myślicie o Jeep Patriot ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi