Gość Drac Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) nom.... żona próbowała nawet się przekonać do CRV, ale rady nie dała.kompromisem będzie pewnie kia sorento.silnik widzę przewaznie 3,3 lub 3,5. Jakies powazne negatywy???Czy ktoś ma info nt spalania REALNEGO? EDIT:spalanie w necie opisują w granicach 17-22l lpg, a nawet 27!niech spadają! cisnę na Hondę Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 KIA to też 2,9 crdi licencja vm motori. Silnik znany z niezawodności ,prosty w serwisowaniu i opanowany przez mechaników dostępność części na poziomie lepiej niż dobrym. Ten sam motor jest w bliźniaku KIA ,hyundaju terracan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Poczytałem. Faktycznie te silniki mają dobre opinie.Ale wolalbym cos w gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 A rexton się nie spisał? Chyba kolega niedawno zakupił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgadza się.Rex jest zajebisty, przyczepe z łódką wyciągał z miejsc mega ciężkich.W codziennej jeździe komfortowy, wręcz luxusowy wóz.Ale ma wadę - lubi pić ropę ????Wiadomo że pchnąć ponad 2t to trzeba mocy a więc paliwa, ale każdy wypad na ryby rozważać bo kasa leci.... wolę gaz i jeździć tanio.Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgadza się.Rex jest zajebisty, przyczepe z łódką wyciągał z miejsc mega ciężkich.W codziennej jeździe komfortowy, wręcz luxusowy wóz.Ale ma wadę - lubi pić ropę [emoji16]Wiadomo że pchnąć ponad 2t to trzeba mocy a więc paliwa, ale każdy wypad na ryby rozważać bo kasa leci.... wolę gaz i jeździć tanio.Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze [emoji106] To ile on Ci pali tej ropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak już rozmawiamy o KIA to czy Sportage II ( produkcja do 2010 roku) 4x4 w dieslu jest coś warty ? 1- silnik i reszta 2-czy da radę łódkę z małego piachu wyciągnąć? (auto raczej te z końca produkcji) Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgadza się.Rex jest zajebisty, przyczepe z łódką wyciągał z miejsc mega ciężkich.W codziennej jeździe komfortowy, wręcz luxusowy wóz.Ale ma wadę - lubi pić ropę Wiadomo że pchnąć ponad 2t to trzeba mocy a więc paliwa, ale każdy wypad na ryby rozważać bo kasa leci.... wolę gaz i jeździć tanio.Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze Ja kupiłem niedawno musso 2.9 td ten silnik wącha paliwo, pali podobnie jak 5008 2.0 hdi który mam na codzień. W moim musso rama z tyłu w znikomej ilości, dokupiłem cały spod, rama z zawieszeniem i napedami ale jak mi zawolali cenę za przekladke to zacząłem się zastanawiać nad rextonem 2 ewentualnie X5 3.0 w klekocie. Nie zmienia to faktu że musso to świetny samochód na ryby, mało pali, pojemny wjedzie w błoto i wyjedzie. Jeżeli rama byłaby zdrowa to nie chce innego auta na rybyhttps://m.youtube.com/watch?v=oXEPDJ6sHGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 ewentualnie X5 3.0 w klekocieJeśli masz pytania wal śmiało. Ujeżdżam takiego od 2 lat, wcześniej 4 lata w rękach ojca.Spalanie w trasie 9l w mieście 13-14 (ale hardcore na krótkich odcinkach). Mega przyjemność z jazdy, ceny części spoko. Trzeba mieć ogarniętego serwisanta. Oraz wziąć zapas na regenerację xdrive (chyba, że był robiony przez poprzedniego).Ogólnie jak patrzę na osiągi innych aut w stosunku do spalania to jestem zadowolony. Szczególnie, gdy mówimy o kwocie ok 30kzł zakupu. CRV II kapitalne auto, CRV III też. Na pewno by wymagało mnie pracy przy serwisie (nie awarie, tylko obsługa) ale jednak całkiem inne osiągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jeździłem dziś honda kolegi, crv z 2004r.2,0 B,G 150 KM.Jeździ. Nie zrywa to to asfaltu, nie przyspiesza tylko się rozpędza.Może mam za duże oczekiwania bo jezdzilem do tej pory raczej mocniejszymi samochodami. Ale ogólnie spoko.Gazu ciągnie 15 do max 16l - w mieście bez oszczednej jazdy. Będę się rozglądać za taką hondą, suzuki grand vitara, ewentualnie w drugiej kolejnosci, gdyby sie trafila super rewelacyjna okazja - audi a6 allroad i na co żona nalega - kia sorento. Edit- właśnie uslyszalem ze ona nie bedzie jeździć taką hondą.Na zdrowie jej wyjdzie jak zacznie chodzic na piechotę o kupię crv ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Toyota lc w benzynie nadaje się do gazu ,terenowo już w serii niezła . Przyczepy ciąga aż miło i frajda z jazdy też jest duża. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Hyundai Sante Fe II 2.7 tylko malo ich jest ale kolega ujezdza i jest zadowolony. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Dzięki serdeczne za nowe pomysly - juz na nie patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-2-7-benzyna-4x4-w-super-stanie-ID6CmE2b.html#d57a9fa004 Przykładowa fura. Gdyby nie to, że X5 brałem z rodziny to coś takiego chętnie bym kupił Tylko nie bierz 2,2D w automacie - jedzie tragicznie a pali masakrycznie Za słabe do tej budy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Fajny, wygląda na pewny. Ale po założeniu gazu wyjdzie o dyche za duzo :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Popatrz na forestera, nie jest to typowy suv, raczej kombi dla wieśniaka. Ale daje radę w normalnej jeździe (znaczy nie przeprawowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Już mam!Samochód idealny na wypady wędkarskie!....ma ktoś pożyczyć 229 tys zł? https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f250-niepowtarzalny-wyglad-harley-davidson-tuning-kola-26-cali-ID6BMDa8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Już mam!Samochód idealny na wypady wędkarskie!....ma ktoś pożyczyć 229 tys zł? https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f250-niepowtarzalny-wyglad-harley-davidson-tuning-kola-26-cali-ID6BMDa8.htmlNie warto, chodzi jak traktor????a wędki byś musiał wrzucać na pakę jak oszczepem... Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Łódki nie pociągnie bo spodziną silnika drogę by się orało ???? a cytując klasyka" mają rozmach sk.....syny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Fiat freemontLub dodge jurnei W sumie to to samo 3.6 v6 Idealny pod gaz Cykl mieszany spala 17-18 litrów gazu co pomnażąc przez 2 daje 36 zl więc tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 ja bym od "Janusza" auta nie kupował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Już mam!Samochód idealny na wypady wędkarskie!....ma ktoś pożyczyć 229 tys zł? https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f250-niepowtarzalny-wyglad-harley-davidson-tuning-kola-26-cali-ID6BMDa8.html Taki tajlandzko-usejowy styl ani ładne ani praktyczne. Sam ford bez przeróbek jest niezły,ale w tym wydaniu to taka zabawka dla dorosłego dziesięciolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Taki tajlandzko-usejowy styl ani ładne ani praktyczne. Sam ford bez przeróbek jest niezły,ale w tym wydaniu to taka zabawka dla dorosłego dziesięciolatka. Praktyczne - taka pompka do ptaszka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Ale wygląd waginosceptyczny ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Drac, a nad Suzuki xl7 myślałeś? Kumpel ma w starszej budzie, jak coś dam Ci kontakt i pogadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi