Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

nom.... żona próbowała nawet się przekonać do CRV, ale rady nie dała.

kompromisem będzie pewnie kia sorento.

silnik widzę przewaznie 3,3 lub 3,5.

Jakies powazne negatywy???

Czy ktoś ma info nt spalania REALNEGO?

EDIT:

spalanie w necie opisują w granicach 17-22l lpg, a nawet 27!

niech spadają!

cisnę na Hondę :)

Edytowane przez Drac
  • Like 1

Zgadza się.

Rex jest zajebisty, przyczepe z łódką wyciągał z miejsc mega ciężkich.

W codziennej jeździe komfortowy, wręcz luxusowy wóz.

Ale ma wadę - lubi pić ropę ????

Wiadomo że pchnąć ponad 2t to trzeba mocy a więc paliwa, ale każdy wypad na ryby rozważać bo kasa leci.... wolę gaz i jeździć tanio.

Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze ????

• Like 1

Zgadza się.

Ale ma wadę - lubi pić ropę [emoji16]

Wiadomo że pchnąć ponad 2t to trzeba mocy a więc paliwa, ale każdy wypad na ryby rozważać bo kasa leci.... wolę gaz i jeździć tanio.

Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze [emoji106]

To ile on Ci pali tej ropy?

Jak już rozmawiamy o KIA  to czy Sportage II ( produkcja do 2010 roku)  4x4 w dieslu jest coś warty ?  1- silnik i reszta 2-czy da radę łódkę z małego piachu wyciągnąć? (auto raczej te z końca produkcji)

Edytowane przez M a r a s

Zgadza się.

Ale ma wadę - lubi pić ropę

Jeszcze tylko żonę przestawić na mniej luxusowy samochód i bedzie dobrze

Ja kupiłem niedawno musso 2.9 td ten silnik wącha paliwo, pali podobnie jak 5008 2.0 hdi który mam na codzień. W moim musso rama z tyłu w znikomej ilości, dokupiłem cały spod, rama z zawieszeniem i napedami ale jak mi zawolali cenę za przekladke to zacząłem się zastanawiać nad rextonem 2 ewentualnie X5 3.0 w klekocie. Nie zmienia to faktu że musso to świetny samochód na ryby, mało pali, pojemny wjedzie w błoto i wyjedzie. Jeżeli rama byłaby zdrowa to nie chce innego auta na ryby

https://m.youtube.com/watch?v=oXEPDJ6sHGE

ewentualnie X5 3.0 w klekocie

Jeśli masz pytania wal śmiało. Ujeżdżam takiego od 2 lat, wcześniej 4 lata w rękach ojca.

Spalanie w trasie 9l w mieście 13-14 (ale hardcore na krótkich odcinkach). Mega przyjemność z jazdy, ceny części spoko. Trzeba mieć ogarniętego serwisanta. 

Oraz wziąć zapas na regenerację xdrive (chyba, że był robiony przez poprzedniego).

Ogólnie jak patrzę na osiągi innych aut w stosunku do spalania to jestem zadowolony. Szczególnie, gdy mówimy o kwocie ok 30kzł zakupu. 

CRV II kapitalne auto, CRV III też. Na pewno by wymagało mnie pracy przy serwisie (nie awarie, tylko obsługa) ale jednak całkiem inne osiągi. 

Jeździłem dziś honda kolegi, crv z 2004r.

2,0 B,G 150 KM.

Jeździ. Nie zrywa to to asfaltu, nie przyspiesza tylko się rozpędza.

Może mam za duże oczekiwania bo jezdzilem do tej pory raczej mocniejszymi samochodami. Ale ogólnie spoko.

Gazu ciągnie 15 do max 16l - w mieście bez oszczednej jazdy.

Będę się rozglądać za taką hondą, suzuki grand vitara, ewentualnie w drugiej kolejnosci, gdyby sie trafila super rewelacyjna okazja - audi a6 allroad i na co żona nalega - kia sorento.

Edit- właśnie uslyszalem ze ona nie bedzie jeździć taką hondą.

Na zdrowie jej wyjdzie jak zacznie chodzic na piechotę o kupię crv ????

• Like 4

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-2-7-benzyna-4x4-w-super-stanie-ID6CmE2b.html#d57a9fa004

Przykładowa fura. Gdyby nie to, że X5 brałem z rodziny to coś takiego chętnie bym kupił :) 

Tylko nie bierz 2,2D w automacie - jedzie tragicznie a pali masakrycznie :) Za słabe do tej budy. 

Już mam!

Samochód idealny na wypady wędkarskie!

....ma ktoś pożyczyć 229 tys zł? :lol:

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f250-niepowtarzalny-wyglad-harley-davidson-tuning-kola-26-cali-ID6BMDa8.html

Nie warto, chodzi jak traktor????a wędki byś musiał wrzucać na pakę jak oszczepem... Edytowane przez Sławek77

Już mam!

Samochód idealny na wypady wędkarskie!

....ma ktoś pożyczyć 229 tys zł?  :lol:

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f250-niepowtarzalny-wyglad-harley-davidson-tuning-kola-26-cali-ID6BMDa8.html

Taki tajlandzko-usejowy styl ani ładne ani praktyczne. Sam ford bez przeróbek jest niezły,ale w tym wydaniu to taka zabawka dla dorosłego dziesięciolatka.