Skalaar Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 I ta chwila przed zarzuceniem szprycy z błotka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 żal myć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Pytanie do posiadaczy M Outlandera, jak się zachowuje ciągnąc przyczepę z łodzią o rzeczywistej masie 750kg lub może jest ktoś w okolicach Poznania co ma takie auto z hakiem to bym podjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Mój ciągnie przyczepę około 450-500kg, spalanie większe i tyle. Silnik 2.0 did 140km. Trochę mu ciężko, Nissan Xtrail 2.2 dci nie czuł tego ciężaru. Edytowane 14 Listopada 2019 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Mój Nissanek Xtrail 2.2 DCI ciąga łódź z przyczepą 700 kg bez problemu, ale już z drugą łodzią 1,3 t. jest mu trochę cięźko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Mój rexton w dieslu poszedł. Opłakiwałem go bo dobra to bryka była. Przyczepe z łódką ze wsząd wyciągał, nawet z jednym kołem w wysoko nad ziemią a drugim w piachu.Ale silnik 2,7 diesel 186KM, krótkie miejskie trasy - wysokie spalanie a do tego morderstwo dla silnika na ropę. Po dluuugich poszukiwaniach, obejrzeniu dwoch suzuki XL7 roczniki 2003 i 2005, hondy crv 2002 i 2004, volvo xc70, prawie kupiłem xc90.A ostatecznie - czekam na kolejnego rexa.Model starszy niz mialem /2007/ bo 2003, silnik 3,2 benzyna z gazem, 220 KM. Najechane ponizej 200 tys km, gaz na najlepszych komponentach 2-letni i dobrze skalibrowany.Ciągnął lawete z dwoma samochodami bez problemu. Spalanie.....podobno 20l gazu w mieście przy normalnej jezdzie nie przekroczy.Z kompletem kół zimowych i letnich na alu z oponami w super stanie, skrzynia 2 lata temu zrobiona, webasto i inne bajery, a do tego w przyzwoitej cenie.Żona zadowolona bo uwielbiała ten samochód, ja również bo mam czym na ryby jeździć z przyczepą. Mam nadzieję że będzie dobrze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Spacer po nadnoteckich łąkach i do mycia ????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ale jazda! Muszę namierzyć w okolicy dobre miejsca do takich wypadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Ale jazda! Muszę namierzyć w okolicy dobre miejsca do takich wypadów! Linę kinetyczną zabieraj ze sobą i sam nie jeździj ,czekanie na pomoc po wklejce bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Cześć , Panowie może nie tak terenowo ale czy jest na sali specjalista / pasjonat od saaba ( w dieslu ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Na pewno są. Od siebie mogę napisać tak: 3 litrowego unikać niemal jak ognia ???? ceny mówią prawie wszystko ... 2,2 niby taki niezbyt dobry, ale jak dbasz tak masz ???? i z punktu A do punktu B przewiezie bez problemu. Na koniec najlepszy z diesli czyli 1,9 od fiata zapożyczony i tego polecają wszyscy jeśli saab ma być w dieslu. Edytowane 21 Listopada 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Na pewno są. Od siebie mogę napisać tak: 3 litrowego unikać niemal jak ognia ceny mówią prawie wszystko ... 2,2 niby taki niezbyt dobry, ale jak dbasz tak masz i z punktu A do punktu B przewiezie bez problemu. Na koniec najlepszy z diesli czyli 1,9 od fiata zapożyczona i tego polecają wszyscy jeśli saab ma być w dieslu. Sławku ja nie unikam , ja posiadam właśnie 1,9 tid tylko od niedawna coś mi check wyskoczył bez przyczyny i 6 nie chce włazić podczas jazdy a że z mechaniką samochodową u mnie tyle samo co z kwantową to nie chciał bym sam się z tym bawić bo rozłożę , złożę i połowa części zostanie , a w serwisach saabowych w W-wie ceny za usługi ostatnio mocno poszły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Napisz na forum saaba,tam chłopaki rozgryzą go szybciutko,a tak na marginesie check nie pali się bez przyczyny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Kup sobie odpowiedni interfejs np. iCar OBD2 jeśli jest właściwy dla Twojego auta, zainstaluj darmową appkę na telefonie (np. Torque) i sprawdź czego dotyczą błędy. Taki najprostszy interfejs kosztuje około 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Pisząc unikać miałem na myśli 3 litrowego diesla co zaznaczyłem. Czy masz automat ? Bo jeśli nie to masz 2 problemy czyli jakieś elementy w skrzyni do poprawy może tylko cięgła jakieś czy linki (nie znam budowy tej skrzyni), a check odnosi się do silnika i może sygnalizować różne problemy. Edytowane 21 Listopada 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Witajcie.W głowie urodził się pomysł by w nie dalekiej przyszłości swoją starą Vitarke zamienić na Jimny.Wiem, Jimny ciaśniejszy od Vitary- dla mnie nie rzutuje.Kolejna Vitara raczej nie realna, ze względu na rynek usiany tymi ,,w szmacie'' lub z hardtopem.Tylko blaszanka- a tych jak na lekarstwo.I z cenami to szaleństwo.Innych marek, modeli nie chcę.Wolę małe, proste i znane mi Suzuki. Budżet pozwala na model z początku produkcji czyli silnik 1,3 80KM na pasku, ręczne dopinanie przodu.I taki mi pasuje najbardziej- mniej elektryki, regulacja zaworów manualna. Na co zwrócić szczególną uwage przy jego oględzinach?Co jest taką jego słabą stroną oprócz rdzy?Ma jakieś newralgiczne punkty, jeśli tak- gdzie, co?Opukanie ramy i dźganie podłogi jest mi znane????Jakie jest realne spalanie w trasie?I jakie opony maksymalnie wejdą przy podniesieniu go na podkładkach gumowych pod sprężynami? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Wszechobecna korozja to największy problem, koła przy lifcie zawiasu i body w sumie 4 cale wlazły 29 cali ale trzeba było modyfikować nadkola z przodu. Jakieś w sumie trzy godziny zabawy. Przedni most niestety nie wytrzymał ciśnienia kierownika i dużych kół,po wymianie mostu ciśnienia zeszły z kierowcy . Jakieś pierdy z elektryki wyłażą ale to ze względu na topienie po klamki. Klima zmarła ale raczej nie będzie reanimowana. A tak to paliwo, wymiany olejów i ogień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Frontera A, najlepiej w 3 drzwiach. Nie chce się ktoś pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Wszechobecna korozja to największy problem, koła przy lifcie zawiasu i body w sumie 4 cale wlazły 29 cali ale trzeba było modyfikować nadkola z przodu. Jakieś w sumie trzy godziny zabawy. Przedni most niestety nie wytrzymał ciśnienia kierownika i dużych kół,po wymianie mostu ciśnienia zeszły z kierowcy . Jakieś pierdy z elektryki wyłażą ale to ze względu na topienie po klamki. Klima zmarła ale raczej nie będzie reanimowana. A tak to paliwo, wymiany olejów i ogień.Dzięki Pawle za informacje.Jak lift to tylko podkładki pod sprężyny i koła AT 215/75 R15- tyle wystarczy- bez cięcia i gięcia.Dwa, że jak wspomniałeś- duże koła męczą autko.Topienia nie będzie- podjazd do pracy, nad wodę i przyczepka z crossem.Maksymalnie dwie osoby na pokładzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Z wysokością podkładek wiąże się jedna niedogodność, jak zakładasz na stare zawieszenie a tak jest zazwyczaj, to amory umierają bardzo szybko. Niestety zaczynają pracować w górnych maksymalnych zakresach i przestają robić. I albo kupujesz nowe już liftowe ewentualnie druga opcja to dobranie zamiennika o większym skoku lub pełna kaskaderka i przedłużenie amora oryginalnego. Tak w sumie to o trzecim nie powinienem pisać ale polska szkoła druciarstwa zobowiązuje. Przyjmijmy że trzecie wyjście nie będzie stosowane. I jak już zrobisz lift i zmienisz koła to profilaktycznie sprawdź zbieżność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Takim oto rydwanem śmigam Jeep cherokee 4.0 wjade i wyjadę wszędzie spalenie 18-19 l LPG z pontonem także nieco 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 ... im bardziej wydaje Ci się , że masz "niezawodny" samochód , tym dalej trzeba będzie chodzić po traktor ... czy jakoś tak ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Na pewno są. Od siebie mogę napisać tak: 3 litrowego unikać niemal jak ognia ???? ceny mówią prawie wszystko ... 2,2 niby taki niezbyt dobry, ale jak dbasz tak masz ???? i z punktu A do punktu B przewiezie bez problemu. Na koniec najlepszy z diesli czyli 1,9 od fiata zapożyczony i tego polecają wszyscy jeśli saab ma być w dieslu.Wersja 184KM z 3.0 V6 jest już poprawiona i godna uwagi. Starsza 177 KM to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Wersja 184KM z 3.0 V6 jest już poprawiona i godna uwagi. Starsza 177 KM to inna bajka Ja bym i tak nie zaryzykował skoro motor od fiata jest przy nim praktycznie bezobsługowy Panowie, każdemu według potrzeb i możliwości także finansowych bo kupić auto i nim jeździć, a kupić i go utrzymać w co najmniej dobrym stanie to dwa różne tematy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi