Artek Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Józek bardzo trafnie to ująłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Sprzedałem toyotę Avensis 2.2 dtec 2005 rok za 16 tysięcy pomimo innych tańszych ogłoszeń 140 k przebiegu (prawdziwego) ja byłem drugim właścicielem . W aucie wszystkie wymiany robione na bieżąco włącznie z regeneracją xenonów awarji nie było . Poszła od razu A w rodzinie marudzili że drogo. Jechał do mnie gościu ponad 300 km i umówione było że jeśli coś nie tak z autem to oddam mu kasę za paliwo , sprawdził czujnikiem i nawet na przegląd nie chciał jechać. To auto to była okazja. Edytowane 17 Lutego 2020 przez Robert.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Z którym silnikiem?Jak będziesz sprzedawać daj znać 2.2 DID MIVEC - zależało mi na 4x4, a nie chciałem jednostki z VW, więc możliwy wybór był tylko jeden.Absolutnie nie wyobrażam sobie, żebym miał się go pozbywać a mojej narzeczonej chyba jeszcze bardziej się podoba niż mi Kamil wyższa cena jest za spokój i mniejsze wydatki podczas eksploatacji, utraty bezcennego zdrowia nie wspomnę .Nie ma nic za darmo, tanie okazje to drogie okazje. Dokładnie tak samo sobie tłumaczę wolałem pewny egzemplarz drożej niż potem co chwila coś naprawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Czemu nie chciałeś TDIka od Vaga ? Mieć jest bardzo fajny, dopóki nie zacznie się sypać, części nie dostaniesz wszędzie na już, a dodatkowo ma problem w wałkami wyrównoważającymi, ale da się je wywalić i jeździć bez nich Niech służy, ja mam przedlifta 2.2 156km z prawie max wyposażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Wrzucę temat trochę z innej beczki. Ostatnio trafiłem na kontrolę spalin i miałem problemy - przekroczone CO 2 razy , reszta w normie.Byłby mandat ale byli łaskawi panowie z kogutem. Katalizator jest w proszku i planuję jego wymianę.Teraz pytanie czy te zamienniki katalizatorów dostępne na ALEDrogo od 350 pln do 600 (Magnaflow) są dobrą alternatywą dla wysłużonej Vitarki ? Uprzedzam żę, jestem zdecydowany na jego wymianę , tylko szukam jakiś wskazówek od kolegów co podążyli już ta drogą. Wolę to zrobić niż znowu mieć problemy i mandat 500 PLUS i na ewentualnym przeglądzie technicznym Edytowane 20 Lutego 2020 przez krzysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Magnaflow to typowy tłumik przelotowy dający efekty dzwiękowe , może ewentualnie "osiągowe". Zamieniki po 300 zł to poprostu atrapy , tak zeby zmylic diagnostę , że jest. NIestety tylko wymiana kata daje efekt. Nie wiem w jakim aucie masz ten problem , ale raczej skupiłbym sie na sprawnej używce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Vitara 1.6V jest z 2001 roku.Używki raczej odpadają i regeneracja też bo jak to zweryfikuję co wsadzili do środka . Wolałbym empiryczne i prawdziwe testy bez kata i po wsadzeniu nawet takiej atrapy . Co one mogą zredukować np . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Atrapa nic nie zredukuje ,kup zamiennik i tyle. Podjedź do dobrego tłumikarza i na 100% dobiorą zamiennik.Tak pierwsze propozycje z brzegu https://www.google.com/search?q=katalizator+suzuki+vitara+1.6+8v&oq=katalizator+suzuki+vitara&aqs=chrome.2.69i57j0l3.17103j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#sbfbu=1π=katalizator%20suzuki%20vitara%201.6%208v. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Dokładnie o takim zamienniku myślałem , nie o atrapie.W końcu my wędkarze, dbamy o środowisko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No i jest. Nowe auto na ryby Pierwszy w moim zyciu Jeep - strasznie siermiężne auto [emoji23] Ale teraz nie bedzie chyba slipu, z ktorym by sobie nie poradzil 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 To i ja pochwale się swoim autem do lasu i na ryby.Wszyscy psioczą na te auta, jednak wbrew opinią to mają zdecydowanie więcej plusów niż minusów. Na asfalcie komfort osobówki, z agresywnymi oponami radzi sobie nawet w torfie i lesie zrytym wywózkami. Na plus cena zakupu auta, cena części i jeżeli nie mamy dwóch lewych rąk to zrobimy wszystko sami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Landka malowałeś Raptorem czy czymś innym. I ile ci tego poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Landka malowałeś Raptorem czy czymś innym. I ile ci tego poszło.APP predator. Pistoletem UBS na 2 warstwy zeszło mi 5 puszek. Z tym, że nie oszczędzałem materiału i na progach zewnętrznych położyłem naprawdę grubo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ok dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Do tej pory zawsze jeździłem na moje łowisko drogą przez łąkę i las, dookoła, jak się nie dało przejechać wpław przez rzekę.W zeszłym roku nawet trochę remontowali drogę, cieszyłem się ze teraz nawet po większych opadach da się przejechać itd. Utwardzili tłuczniem wykopali rowy ..i postawili szlaban -drogę przejęły lasy państwowe.A w sobotę sympatyczny pan leśniczy zaproponował 100pln mandatu za wjazd na nią i nieuprawnione otwarcie szlabanu (który za sobą zamknąłem – używając takiego samego klucza jak miał on).W związku z powyższym szukam auta które pokona rzekę wpław – na szczęście dno wyłożone jest betonowymi płytami drogowymi. Rzeka podgórska o szerokości około 10-15 m.Poziom wody na brodzie od 0cm do 50-60 – przy wyższej obawiam się ze ściągnie mnie nurt i popłynę.Auto raczej na krótkie podjazdy- mam 10km w jedną stronę, do tego kilka razy w roku jakieś trasa 100-200 km.Rocznie myślę że max do 5 tys km.Auto 5 drzwiowe, raczej większe -bo czasem robi za namiot, a czasem namiot i reszta gratów dla 3-4 osób musi pomieścić.Budżet do 25 tys do stanu wsiadam i jeżdżę.Jakieś propozycje – które auto bez problemu wjedzie w wodę 60cm i z niej wyjedzie – bez jakiś szczególnych przeróbek i udziwnień? 60cm w końcu to nie tak dużo.Czy diesel czy benzyna lub LPG bez znaczenia – ale na tak krótkie trasy chyba nie ma sensu myśleć o dieslu.Myślałem o czymś takim jak grand cherokee (ale tu seryjnie tylko 50cm) Pajero (to podobno aż 70 cm ale jak to wygląda w praktyce?) Terrano ? Grand Vitara XL (tu podobno tez tylko 50 cm) Disco – tylko jak z niezawodnością? Frontera 3.2 ? Wszystko w okolicach 5o cm – ale jak to będzie granica nie do przeskoczenia -to najwyżej kilka razy z ekonomicznym bagażem przejdę w woderach albo spodnio butach. No i pytanie na ile powyższe wartości sa realne -czy te 50cm to faktycznie głębokość gdzie można bezpiecznie wjechać i wyjechać?Może ktoś mógłby coś polecić, albo sprzedać coś pewnego. Budżet nie wysoki, ale nie szukam auta z salonu, tylko wodzidła na kilka lat żeby można było wsiąść i się nie martwic ze stanie za zakrętem. Edytowane 23 Marca 2020 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Pajero sport 3,0 v6 benzyna lub 2,5 diesel do 25 tyś znajdziesz na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Range Rover P38 z pneumatycznym zawieszeniem, duże wygodne auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Range Rover P38 z pneumatycznym zawieszeniem, duże wygodne auto.Eeee, no weź.... wszystko tylko nie Land Rover, a już P38????? ;) ;)Przerobiłem Disco trzysetę, Dramat i kupa szelestów co miesiąc na warsztacie zostawała. :angry: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W poszukiwaniu nowych wód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak ktoś interesuje się trochę motoryzacją i śledzi rynek używanych aut to na pewno zna carVertical czyli dostęp do raportu danych historii pojazdu.Wielu znanych YT berów kręciło filmiki jak ten raport pokazuje całą historię pojazdu i pokazuje nam jak to nieuczciwi handlarze robią nas w balona. Czy tak jest naprawdę ? https://www.youtube.com/watch?v=94oNASZfcoQ https://youtu.be/94oNASZfcoQ Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez M a r a s 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W poszukiwaniu nowych wód Czy taka jazda po lesie po lesie to jest zgodna z prawem?Poza tym terenówka czy też quad ryczący w lesie to nic dobrego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Czy taka jazda po lesie po lesie to jest zgodna z prawem?Poza tym terenówka czy też quad ryczący w lesie to nic dobrego.O tym samym pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Legalnie czy nie ,nie wnikam ,może tam jest dojazd do jeziora ,albo masz kawałek prywatnego lasu i wjeżdżasz na legalu ewentualnie to jest parking. Karwaszmaćdetektywi odprzebywania w zamknięciu nudzi się. Na ryby nie ale trzeba się wyrwać i odreagować tydzień w pracy. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Paweł J 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Warkot spalinówek na jeziorze też bywa męczący Fajnie się jeep prezentuje w takim środowisku Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dla purystów wklejam link https://www.google.com/search?client=tablet-android-samsung&q=offroadowe+szlaki+zachodniopomorskie&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwi345qU9sfoAhWLC-wKHTzpCfgQBSgAegQIChAC&biw=1280&bih=800 znajda tam mnóstwo dróg dopuszczonych do ruchu kołowego. Takich tras w Polsce jest parę tysięcy kilometrów i mocno bym się zastanowił zanim kogokolwiek się oskarży o łamanie prawa. Legalnie przejeżdżam co roku parę tras i wielokrotnie spotykam się z leśnikami i nigdy nie miałem żadnych problemów. Świadomy użytkownik fan jazdy offroad wie że upalania nie robi się w lesie a w terenie do tego przeznaczonym. A turystyka off road wciąga tak samo jak wędkarstwo nie ma jak poranna kawa i śniadanie w plenerze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi