tobiasz92 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Kawałek za mną była droga "główna", wokół jeziorka też ślady były. Także na hama się nie pakowałem i nie niszczyłem ściółki. No i mój jeep niestety nie ryczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Paweł masz rację, że jest w Polsce ileś tam dróg do takiej jazdy. Jednak nie zgadzam sie z opinią, że świadomy fan jazdy offroad do wypalania wybiera tylko drogi do tego przeznaczone. Znam jednego gościa z tych filmików, który jeden wstawiłeś i niestety do świadomych nie należy. Co więcej człowiek wykształcony, a głupi jak but. Wiele razy widziałem, jak rozjeżdża tereny leśne, brzegi jezior, a o prędkości w terenie zabudowanym już nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Legalnie czy nie ,nie wnikam ,może tam jest dojazd do jeziora ,albo masz kawałek prywatnego lasu i wjeżdżasz na legalu ewentualnie to jest parking. Karwaszmaćdetektywi odprzebywania w zamknięciu nudzi się. Na ryby nie ale trzeba się wyrwać i odreagować tydzień w pracy. Karwaszmać może prywatny a może nie. Zakładam że w większości przypadków nie, nie piszę o tym przypadku bo nie wiem jak jest tyle że zwykle jest to jazda crossem, quadem czy terenówką po lesie w strefie zakazanej dla ruchu tego typu pojazdów. Nie muszę nic odreagowywać, takie mam zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 To i ja pochwale się swoim autem do lasu i na ryby.Wszyscy psioczą na te auta, jednak wbrew opinią to mają zdecydowanie więcej plusów niż minusów. Na asfalcie komfort osobówki, z agresywnymi oponami radzi sobie nawet w torfie i lesie zrytym wywózkami. Na plus cena zakupu auta, cena części i jeżeli nie mamy dwóch lewych rąk to zrobimy wszystko sami. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA jak wygląda kwestia dyfra? Sam sie przymierzałem do takiego landka 10 lat temu ale przeraziły mnie opinie o padającym napędzie..? Jest już na rynku jakiś dedykowany dyfer do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Mała Suzi zliftowana w sam raz dla spinningisty 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jacku, będę wypatrywać teraz Twojej bryki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ale za to Niedziela będzie dla nas. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Luźna gumka https://youtu.be/VOUg4wEbrrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 https://www.olx.pl/oferta/ford-ranger-f250-4x4-1979r-6-5benzyna-big-foot-mozliwa-zamiana-CID5-IDEdWLX.html?fbclid=IwAR3JjBTub9HSo4-66Rq3qnYLX7YTPDWar6UjfvEDo94Ja1nfB5ZkDaNtvNM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Rozmiar ma znaczenie ???????????????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Lift 2"? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Lift 2"? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaTak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 No fajnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Co to za opony? Szukam do siebie(XJ ) coś jakiś mało agresywny MT-ek albo agresywny AT-ek. Tak ,żeby po czarnym nie było tragedii Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Co to za opony? Szukam do siebie(XJ ) coś jakiś mało agresywny MT-ek albo agresywny AT-ek. Tak ,żeby po czarnym nie było tragediihttps://www.voida.pl/radar-renegade-r-t-285-75-r16-121-117-q-p-o-r-suv/o-50942Nie jest to cooper discoverer st / maxx ale robią ,za tydzień jak polatam po asfalcie to będę wiedział więcej. W Rosji mają dobre opinie i to mnie skusiło. Po za tym cena jest bardzo atrakcyjna w zasadzie można zmieniać co dwa sezony. Są dziwnie opisane w jednych sklepach jako całoroczne w innych jako letnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Różnica w cenie 4 sztuk w stosunku do Coopera jest niewielka. Ja polecam dołożyć te kilka stówek i wziąć komplet sprawdzonych Cooper STT PRO. W terenie mega, a najnowsza wersja jest znacznie cichsza na asfalcie. Tylko trzeba pamiętać, że to ciągle MT-ki, chociaż nie bardzo agresywne, więc na asfalcie będą się stosunkowo szybko ścierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opis może wynikac z regionu europy.Kiedys chciałem kupic jakies całosezonówki Michelin.Znajomy, który całe życie siedzi w oponach odradził.Zanim Polska weszła do unii euro -u nas byly opisywane jako letnie, na południu hdzie zimy są łagodne jako calosezonowki.Po wejsciu do unii nie mogli tego samego produktu opisac inaczej na różne kraje członkowskie. Więc i my mamy calosezonowki.Taka to historia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Patrzyłem na coopery ale w tym rozmiarze są z indeksem prędkości k czyli do 110 km/h co jest dalece nieakceptowalne. Z indeksem q cena niestety przekracza 1000 za sztukę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Faktycznie te tańsze są z indeksem K, co jest o tyle ciekawe, że w moim Patrolowym rozmiarze 32x11,5 R15 4 sztuki z indeksem Q są do wyrwania za 2,5k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Patrolowy rozmiar to 33 cale,na mniejszej gumie śmiesznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Ok, to zaraz zmieniam na 33 cale, dzięki za info. Btw fabryczny rozmiar to 31 cali i takie też mam. Do tej pory nikt się jeszcze nie zaśmiał. A 32 cale to maksymalny, który wchodzi bez liftu i imho wygląda idealnie. Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Wcale się nie śmieje ,wiem jaki jest fabryczny rozmiar i wiem co wchodzi bez liftu.Z dwu calowym liftem wchodzi 35 cali, bez cięcia i kombinacji.33 mieszczą sie przy oryginalnej wersji zawieszenia. Chyba że jest mocno zmęczone to wtedy może być ciasno.35 cali i dwa cale liftu na zawiasie wygląda tak . Na przedaj mam 35 cooper discoverer stt pro używane na dwa sezony wystarczą. Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Nie bardzo rozumiem co próbujesz udowodnić. Napisałeś, że Patrol na gumach mniejszych niż 33 cale wygląda śmiesznie co jest bzdurą. Gdybyś napisał np, że Y61 z 2-calowym liftem na gumach 31 cali będzie wyglądał dziwnie to miałoby to sens. Ja mam Y60 na seryjnym zawiasie i 31 cali to tam rozmiar seryjny. Mam AT-eki BF w tym rozmiarze i nic śmiesznego w wyglądzie auta na tych gumach nie zauważyłem. Za to jest dużo miejsca na pracę zawieszenia. Mam też MT-ki 32 cale i one wchodzą tak, że można jeszcze normalnie tego auta używać w terenie. Na MT-ki 33 calowe w Y60 bez liftu jest już za mało miejsca, żeby takiego setupu sensownie używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Sorry przyzwyczaiłem się do większego rozmiaru bo takie przeważnie są wymagania klientów, dla mnie optymalnym rozwiązaniem jest lift zawieszenia 2 cale i montaż gumy 33 . Wiem że większa guma( powyżej 33 ) daje nic oprócz plus 100 punktów do zajebistości. I masz rację lift i małe koło wygląda nieciekawie. Po za tym Patrol nie jest w moim targecie mimo niezaprzeczalnych możliwości tererenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Spoko. Ja liftu nie robię, bo nie jeżdżę w rajdach. Używam tego auta zazwyczaj w średnio trudnym terenie na rybach i polowaniu. Poza tym mam wersję krótką, która przez krótki rozstaw osi jest znacznie sprawniejsza w terenie od wersji długiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi