Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale się nie śmieje ,wiem jaki jest fabryczny rozmiar i wiem co wchodzi bez liftu.Z dwu calowym liftem wchodzi 35 cali, bez cięcia i kombinacji.33 mieszczą sie przy oryginalnej wersji zawieszenia. Chyba że jest mocno zmęczone to wtedy może być ciasno.

35 cali i dwa cale liftu na zawiasie wygląda tak .

Na przedaj mam 35 cooper discoverer stt pro używane na dwa sezony wystarczą.

Paweł te 35 cali to na jaką felgę?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Równiez moge polecic BFGoodrich AT Ko2. Mam rozmiar 31" we Fronterze i sprawuja sie naprawde spoko. Na asfalcie ciche . Nie huczą mocno nawet przy wyższych prędkościach rzędu 140-150. W średnim terenie (nie bagna) również sobie fajnie radzą. Kupiłem nowe. Maja przelatane juz ponad rok (ok 25tys. km). Widać lekkie zużycie, ale myślałem ,że będzie z tym o wiele gorzej.

Te BF Goodrich AT KO2 może i dobre ale jak dla mnie  cena zaporowa, ja robię max 5k km rocznie , zimówki mam nowe (Cooper) i są ok może coś z Coopera AT? np. AT3  ktoś używał?

Ja założyłem Coopera ATT - wyjątkowo cicha opona ale też bieżnik jakiś taki mało terenowy. Z tym, że ja taki chciałem, bo zapuszczam się w żadne ostre tereny. To auto ma tylko mnie zawieść na ryby, cofnąć z przyczepą do slipu, nierzadko fatalnej jakości  i potem wyciągnąć łódź z wody. 

W sezonie w ogóle nie odpinam przyczepy od auta  :)

Edytowane przez kruz

Pathfinder R51 4.0B. Coś jest nie tak z tym silnikiem? Na otomoto wisi kilka z uszkodzoną jednostką i to przy relatywnie małych przebiegach (jeśli prawdziwe) ?

Podatność na przegrzanie i finalnie upg lub przytarcie panewek i tłoków. Najważniejsza jest jednak podatność na korozję ramy i budy . Zresztą rdzy możesz się spodziewać wszędzie. Najmniej problematyczny jest chyba 3,0 dci v6 . Automat słabo toleruje koła ponad wymiarowe 33 cale to max.

Brawo,  Masz rację, to jest włącznik grawitacyjny wykorzystywany w wielu modelach tej marki.

Niestety w moim posiadaniu jest tylko WJ.

Edytowane przez SID

Są i z uszkodzoną skrzynią i z uszkodzonym silnikiem. Ja rozważam cały czas benzynę. I nie tylko Pathfindera. Jak się trochę syf z wirusem uspokoi, to będę musiał zacząć jeździć na oględziny.

Jak nie koniecznie patha to popatrz na to https://www.otomoto.pl/osobowe/nissan/xterra/?search%5Bnew_used%5D=on

Gość Michal Sz

Mam do was pytane, jak narazie wozilem ze soba ponton na przyczepie nie mialem do dzis zadnych problemow z wyciaganiem zestawu z wody, dno raczej piaszczyste.

W tym roku bede mial zestaw z lodzia na przyczepie roznica bedzie napewno w wadze tego co na przyczepie, ponton  max 100kg z silnikiem itp.  lodz ok 180kg ze sprzetem.

Czy bedzie to spora roznica w wyciaganiu zestawu przy takim wzroscie wagi ?

Dodam ze jezdze PEUGEOT 3008  Hybrid4,  jak narazie nie mialem z nim zadnych problemow nawet jak byl 4 kolami na piasku, ale waga teraz bedzie zdecydowanie wieksza.

Mam do was pytane, jak narazie wozilem ze soba ponton na przyczepie nie mialem do dzis zadnych problemow z wyciaganiem zestawu z wody, dno raczej piaszczyste.

W tym roku bede mial zestaw z lodzia na przyczepie roznica bedzie napewno w wadze tego co na przyczepie, ponton max 100kg z silnikiem itp. lodz ok 180kg ze sprzetem.

Czy bedzie to spora roznica w wyciaganiu zestawu przy takim wzroscie wagi ?

Dodam ze jezdze PEUGEOT 3008 Hybrid4, jak narazie nie mialem z nim zadnych problemow nawet jak byl 4 kolami na piasku, ale waga teraz bedzie zdecydowanie wieksza.

Ja po zmianie mam lżej wodować łódkę 3,50 niż gumiak 3,30... Edytowane przez Sławek77

Gość Michal Sz

Moim zdaniem to nieduża różnica w wadze. Ale to raczej wróżenie z gwiazd, wszystko zależy od slipu i warunków na nim panujących. Sam wiesz najlepiej w jakich miejscach się wodujesz...

Tak, jesli ktos ma normalny slip jakis utwardzony to pewnie nie bedzie roznicy, ja niestety mam slipy raczej dzikie z wjazdem do wody z typowym piasekie plazowym lub zwykla ziemia brzegowa.

Pytam bo myslalem ze bedzie ktos tutaj kto ma podobne warunki i przesiadl sie z gumiaka na lodz i ma jakies doswiadczenia.