nalewator Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 W porównaniu do waszych to ja mam małe koła (245/75/16) i raczej 80% jeżdżę po czarnym tak że raczej jakieś AT-ki zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Wcale się nie śmieje ,wiem jaki jest fabryczny rozmiar i wiem co wchodzi bez liftu.Z dwu calowym liftem wchodzi 35 cali, bez cięcia i kombinacji.33 mieszczą sie przy oryginalnej wersji zawieszenia. Chyba że jest mocno zmęczone to wtedy może być ciasno.35 cali i dwa cale liftu na zawiasie wygląda tak . Na przedaj mam 35 cooper discoverer stt pro używane na dwa sezony wystarczą.Paweł te 35 cali to na jaką felgę? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 W porównaniu do waszych to ja mam małe koła (245/75/16) i raczej 80% jeżdżę po czarnym tak że raczej jakieś AT-ki zakupię. W takim przypadku zdecydowanie AT. Od siebie polecam BF Goodrich KO2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Równiez moge polecic BFGoodrich AT Ko2. Mam rozmiar 31" we Fronterze i sprawuja sie naprawde spoko. Na asfalcie ciche . Nie huczą mocno nawet przy wyższych prędkościach rzędu 140-150. W średnim terenie (nie bagna) również sobie fajnie radzą. Kupiłem nowe. Maja przelatane juz ponad rok (ok 25tys. km). Widać lekkie zużycie, ale myślałem ,że będzie z tym o wiele gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Paweł te 35 cali to na jaką felgę? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 16 o ile dobrze pamiętam, sprawdzę dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Te BF Goodrich AT KO2 może i dobre ale jak dla mnie cena zaporowa, ja robię max 5k km rocznie , zimówki mam nowe (Cooper) i są ok może coś z Coopera AT? np. AT3 ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Te BF Goodrich AT KO2 może i dobre ale jak dla mnie cena zaporowa, ja robię max 5k km rocznie , zimówki mam nowe (Cooper) i są ok może coś z Coopera AT? np. AT3 ktoś używał?Ja założyłem Coopera ATT - wyjątkowo cicha opona ale też bieżnik jakiś taki mało terenowy. Z tym, że ja taki chciałem, bo zapuszczam się w żadne ostre tereny. To auto ma tylko mnie zawieść na ryby, cofnąć z przyczepą do slipu, nierzadko fatalnej jakości i potem wyciągnąć łódź z wody. W sezonie w ogóle nie odpinam przyczepy od auta Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Pathfinder R51 4.0B. Coś jest nie tak z tym silnikiem? Na otomoto wisi kilka z uszkodzoną jednostką i to przy relatywnie małych przebiegach (jeśli prawdziwe) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Patrzę na otomoto i jest tylko jeden w benzynie z uszkodzona skrzynia... Generalnie jak szukałem patha mało było benzynowych jednostek (taka preferowałem). Kupiłem 2.5 dci Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Są i z uszkodzoną skrzynią i z uszkodzonym silnikiem. Ja rozważam cały czas benzynę. I nie tylko Pathfindera. Jak się trochę syf z wirusem uspokoi, to będę musiał zacząć jeździć na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Pathfinder R51 4.0B. Coś jest nie tak z tym silnikiem? Na otomoto wisi kilka z uszkodzoną jednostką i to przy relatywnie małych przebiegach (jeśli prawdziwe) ?Podatność na przegrzanie i finalnie upg lub przytarcie panewek i tłoków. Najważniejsza jest jednak podatność na korozję ramy i budy . Zresztą rdzy możesz się spodziewać wszędzie. Najmniej problematyczny jest chyba 3,0 dci v6 . Automat słabo toleruje koła ponad wymiarowe 33 cale to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Mała zagadka:Występuje na wyposażeniu Jeepa.Jak sądzicie, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Część lampki pod maską, powoduje że w momencie podniesienia maski zapala nam się lampeczka, gdy opuścimy sama się wyłącza. Czyżbyś posiadał XJ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) Brawo, Masz rację, to jest włącznik grawitacyjny wykorzystywany w wielu modelach tej marki.Niestety w moim posiadaniu jest tylko WJ. Edytowane 9 Maja 2020 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Są i z uszkodzoną skrzynią i z uszkodzonym silnikiem. Ja rozważam cały czas benzynę. I nie tylko Pathfindera. Jak się trochę syf z wirusem uspokoi, to będę musiał zacząć jeździć na oględziny. Jak nie koniecznie patha to popatrz na to https://www.otomoto.pl/osobowe/nissan/xterra/?search%5Bnew_used%5D=on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Miało być lajtowo i było ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Złapał wody przez filtr powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Tak a kolega pierwszy raz przejeżdzał przez wodę i z wrażenia próbował jeszcze zapalić silnik. Za tydzień będzie jeździć jak zła i obowiązkowo kibel rura. Wlot powietrza jest bardzo nisko ,trzeba to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Snorkel czy jakaś "rzeźba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Zdecydowanie rzeźba do tego nic nie ma. A jak by był w oryginale to podwajasz wartość auta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal Sz Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Mam do was pytane, jak narazie wozilem ze soba ponton na przyczepie nie mialem do dzis zadnych problemow z wyciaganiem zestawu z wody, dno raczej piaszczyste.W tym roku bede mial zestaw z lodzia na przyczepie roznica bedzie napewno w wadze tego co na przyczepie, ponton max 100kg z silnikiem itp. lodz ok 180kg ze sprzetem.Czy bedzie to spora roznica w wyciaganiu zestawu przy takim wzroscie wagi ?Dodam ze jezdze PEUGEOT 3008 Hybrid4, jak narazie nie mialem z nim zadnych problemow nawet jak byl 4 kolami na piasku, ale waga teraz bedzie zdecydowanie wieksza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Moim zdaniem to nieduża różnica w wadze. Ale to raczej wróżenie z gwiazd, wszystko zależy od slipu i warunków na nim panujących. Sam wiesz najlepiej w jakich miejscach się wodujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 (edytowane) Mam do was pytane, jak narazie wozilem ze soba ponton na przyczepie nie mialem do dzis zadnych problemow z wyciaganiem zestawu z wody, dno raczej piaszczyste.W tym roku bede mial zestaw z lodzia na przyczepie roznica bedzie napewno w wadze tego co na przyczepie, ponton max 100kg z silnikiem itp. lodz ok 180kg ze sprzetem.Czy bedzie to spora roznica w wyciaganiu zestawu przy takim wzroscie wagi ?Dodam ze jezdze PEUGEOT 3008 Hybrid4, jak narazie nie mialem z nim zadnych problemow nawet jak byl 4 kolami na piasku, ale waga teraz bedzie zdecydowanie wieksza.Ja po zmianie mam lżej wodować łódkę 3,50 niż gumiak 3,30... Edytowane 13 Maja 2020 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal Sz Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Moim zdaniem to nieduża różnica w wadze. Ale to raczej wróżenie z gwiazd, wszystko zależy od slipu i warunków na nim panujących. Sam wiesz najlepiej w jakich miejscach się wodujesz...Tak, jesli ktos ma normalny slip jakis utwardzony to pewnie nie bedzie roznicy, ja niestety mam slipy raczej dzikie z wjazdem do wody z typowym piasekie plazowym lub zwykla ziemia brzegowa.Pytam bo myslalem ze bedzie ktos tutaj kto ma podobne warunki i przesiadl sie z gumiaka na lodz i ma jakies doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Nie znam 3008 ale to jest chyba hybryda z dopędzanym elektrycznie tyłem? Podobnym jechałem i reakcja elektrycznego tyłu jest bardzo dobra, nie sądzę żebyś miał problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi