Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za informację, które tylko potwierdzają wybór Duster'a. Wybór padnie na diesla 1.5 + chip i opony AT lub zwykłe. Nie zostaje mi nic jak tylko sprzedać Scirocco i szukać Duster'a. Nie potrzebuję dużego luksusu te auto ma "wszędzie" dojechać na ryby, zakupy do pracy, czy na dłuższą trasę.

Edytowane przez zandermafija*SpinnigistaWT
  • Like 1

Dzięki za informację, które tylko potwierdzają wybór Duster'a. Wybór padnie na diesla 1.5 + chip i opony AT lub zwykłe. Nie zostaje mi nic jak tylko sprzedać Scirocco i szukać Duster'a. Nie potrzebuję dużego luksusu te auto ma "wszędzie" dojechać na ryby, zakupy, czy na dłuższą trasę.

Akurat wjechał filnik na terenwizje :D

https://www.youtube.com/watch?v=rLIZ20sTSVI

10 lat temu kupiłem Land Criusera na ryby, mam go nadal i - o ile nie zakażą diesla - będę miał.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Czy np. covid'em można zakazić diesla ;) ?

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, a że to cafe dział, to uchodzi. Oczywiście wszystko ok.

• 2 tygodnie później...

A ja sam już nie wiem czego szukać :rolleyes:  Byłem nastawiony na sportage II 2l. Pb, przejechałem się. Kurczę to jedzie gorzej niż mój forek :blink:  straszny muł, no ale 1700kg i tylko 140KM.

Potrzebuję porady, budżet do 25k, pojemność 2-3l benzyna, 4x4 (może być dołączany), znośne koszta eksploatacji. Ten ostatni argument wytrąca mi z wachlarza możliwości subaru turbo :D

A ja sam już nie wiem czego szukać :rolleyes: Byłem nastawiony na sportage II 2l. Pb, przejechałem się. Kurczę to jedzie gorzej niż mój forek :blink: straszny muł, no ale 1700kg i tylko 140KM.

Potrzebuję porady, budżet do 25k, pojemność 2-3l benzyna, 4x4 (może być dołączany), znośne koszta eksploatacji. Ten ostatni argument wytrąca mi z wachlarza możliwości subaru turbo :D

Pajero lub Landek.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

A ja sam już nie wiem czego szukać :rolleyes: Byłem nastawiony na sportage II 2l. Pb, przejechałem się. Kurczę to jedzie gorzej niż mój forek :blink: straszny muł, no ale 1700kg i tylko 140KM.

Brales pod uwage sorento pierwszej gen ?

3.3 lub 3.5 benzyna z tym ze 3.3 wychodziły w mlodszych rocznikach i sa mocniejsze

Edytowane przez Siwy gołąb

Chwilę nad nim myślałem, ale uznałem że nie potrzebuje tak wielkiego wozu. Ale teraz poszukam czegoś w okolicy, tak żeby się przymierzyć.

Pajero w takiej konfiguracji na olx brak :D

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez thug

• 2 tygodnie później...

Tak trochę z innej beczki. Potrzebuje kupić akumulator. Moja Varta z serii Blue Dynamic wytrzymała dwa lata i skończyła żywot. Poprzednio miałem Vartę Silver Dynamic i ten wytrzymał siedem lat. Co byście polecili?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Może problem z ładowaniem?. Ogólnie z akumulatorami jest tak, że jak trafisz na słabą partię to będzie problem stale z nim. Ja w sumie to mało miałem problemów z akumulatorami ale jak zmieniałem to na centre. Pierwszym razem kupiłem future a w następnym aucie wymieniony na jakiś inny model. I jeżdżę bez najmniejszego problemu. Więc nie ma się co sugerować ceną i opiniami. Kup to co się sprzedaje i w sklepie, który nie robi problemów z ewentualną wymianą

• Like 1

Tak trochę z innej beczki. Potrzebuje kupić akumulator. Moja Varta z serii Blue Dynamic wytrzymała dwa lata i skończyła żywot. Poprzednio miałem Vartę Silver Dynamic i ten wytrzymał siedem lat. Co byście polecili?

Poczytaj o "Westa Forse" ,  mam i polecam. 

• Like 1

Poczytaj opinie o aku Fiamm
  • Like 1