domino11 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mi akumulator Varta padł po 11 latach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Używam od kilku lat w trzech samochodach akumulatory produkowane na Słowenii.Producent nazywa się TAB, a seria akumulatorów Topla.Jeśli trzymają jakość taką jak jeszcze trzy, cztery lata temu mogę polecić. Najdłużej używany przeze mnie do tej pory ma 11 lat.https://www.tab-polska.pl/firma/o-nas/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Ja też chwalę sobie aku Topla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mogę polecić autopart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Najlepszy akumulator jaki miałem to był Panasonic. Produkcja, podobnie jak samochód, jeszcze japońska. Wytrzymał w benzyniaku 11 czy 12 lat. Ale to była produkcja z 1991 roku.Czy te akumulatory trzymają jeszcze taką jakość? Nie wiem.Ale kiedyś to i samochody chyba potrzebowały mniej prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Według mnie i nie tylko, żywotność aku zależy od sposobu użytkowania. Jeśli robimy kilka kilometrów dziennie po mieście to akumulator nie posłuży zbyt, co innego przeloty kilkadziesiąt-kilkaset kilometrów . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Mam ( znaczy żona ma ) od nowości peugeota hdi 2011 rok A w nim oryginalny akumulator warty . Żona robi krótkie trasy do szkoły i z powrotem dwa razy dziennie z córką. Jakieś tam zakupy w ale też nie daleko. Od początku doładowuje akumulator cetekiem tak ze dwa razy w roku. I dalej działa bez problemu. Edytowane 30 Września 2020 przez Robert.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Nissan X-trail 2.5l 165KM pierwszej generacji, ktoś ten model dojeżdzał ? O samym aucie trochę wiem, pytam bardziej pod kątem silnika, jego awaryjności i pracy na LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Panowie, przymierzam się do mojej pierwszej terenówki. Vitara... Tu pytań nie mam bo już temat troszkę rozpoznałem... Ale ostatnio wpadł mi mitasubiszi Pajero pinin 1.8GDI... Różne rzeczy czytam o tych silnikach, ktoś ma? Używa? Pomóżcie... Warte to uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Panowie, przymierzam się do mojej pierwszej terenówki. Vitara... Tu pytań nie mam bo już temat troszkę rozpoznałem... Ale ostatnio wpadł mi mitasubiszi Pajero pinin 1.8GDI... Różne rzeczy czytam o tych silnikach, ktoś ma? Używa? Pomóżcie... Warte to uwagi?Jak brać to z silnikiem 2.0 , ale gniją szybciej niż Mazda 6 z początku lat produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Przymierzam się do zmiany auta. Mam na uwadze insignie pierwszej generacji po lifcie 14/15 rok. Ktoś coś wie na jej temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Przymierzam się do zmiany auta. Mam na uwadze insignie pierwszej generacji po lifcie 14/15 rok. Ktoś coś wie na jej temat?Lift dużo dał. Pewniejsza elektronika niż przedlift. Jednak dosyć ciężkie auto, odbija się na osiągach i spalaniu. Delikatnie ostrzegają przed 1,6cdti (świeży silnik Opla, mniej znany mechanikom) czy z podobnych powodów 1,6T (już z bezpośrednim wtryskiem).Gdzieś mi chodzi po głowie ale jak patrzę na Octavię III 2,0tdi to przepaść na jej korzyść w porównaniu do Opla jeśli mowa o osiągi i spalanie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Jednak dosyć ciężkie auto, odbija się na osiągach i spalaniu. No właśnie juz to słyszałem i zastanawia mnie jak to się ma do 2.0 cdti 170km. Czy ta moc jest juz wystarczająca czy jeszcze za mało. Druga sprawa, że od przyszłego roku juz łódkę będę targał. Auto musi dawać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Łódka to nie problem, nikt szaleć z nią nie będzie. Pytanie jak jeździsz. Dla jednego mało dla drugiego spoko. Po prostu jak widzę w podobnej cenie auto szybsze, mniej palące, silnik dobry w środku spore to ta Insignia troszkę schodzi na dalszy plan. Jedynie wygląd w niej fajny Jednak najważniejsze to dobra sztuka. Jak masz pewniaka to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Jak już przy oplach jesteśmy to ma ktoś może jakieś doświadczenia z Antarą 2.0 cdti pierwszej generacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Wygląd to nie wszystko, byle było niezawodne i w miarę sensowne w utrzymaniu. Mam mazde 6 drugiej generacji i koszty napraw są na poziomie bmk'i. Jeżeli chodzi o awaryjność i komfort jazdy to nie mogę złego słowa powiedzieć. No i ruda lubi te auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 ja brałbym octavie scout na full wypasie jak tą insignie nawet w kombi tam bagażnik to porażka nie mówiąc już o usterkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Mam Insigne z 2011 roku, u mnie 2 lata. Jedyne problemy to zapchany dpf przez rozszczelniony intercooler. Ogólnie jeździ to normalnie, zawieszenie tanie, hamulce tanie. Mowa o 2.0cdti . Spalanie katalogowe a realne to 2 odmienne sprawy. Miałem inne diesle 2.0hdi/2.0tdi i spala bardzo podobnie... U mnie jeździ głównie w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Lift dużo dał. Pewniejsza elektronika niż przedlift. Jednak dosyć ciężkie auto, odbija się na osiągach i spalaniu. Delikatnie ostrzegają przed 1,6cdti (świeży silnik Opla, mniej znany mechanikom) czy z podobnych powodów 1,6T (już z bezpośrednim wtryskiem).Gdzieś mi chodzi po głowie ale jak patrzę na Octavię III 2,0tdi to przepaść na jej korzyść w porównaniu do Opla jeśli mowa o osiągi i spalanie paliwa.Marcin, ilu konny motor jest godny polecenia w Octavii? Edytowane 9 Października 2020 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Marcin, ilu konny motor jest godny polecenia w Octavii?2,0tdi CR. 150km. 1,6tdi też da radę, jedzie nie słabiej jak Insignia 2.0cdti 130km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 zbiegiem pewnych okoliczności stałem się posiadaczem ,,pewnej" skody superb 2015r 1,6tdi,przebieg 169000,i powiem że ten silniczek,w tej budzie daje radę .To naprawdę jest ekonomiczna limuzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 A ten automat DSG w Skodzie polecany, czy lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 O ile wiem trudny temat. Chyba trudną jakąkolwiek dwusprzęgłówkę polecić. Trzeba sprawdzić czy wymieniano w nich olej (bo VW tego nie zalecał) albo kupić z wystarczająco małym przebiegiem i dbać. To już w Fordzie Mondeo MK5 jest troszkę lepiej bo Ford zaleca interwał wymiany oleju w skrzyni 60kkm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Faktycznie automaty to trochę inna bajka i w razie awarii portfel robi się cieńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Faktycznie automaty to trochę inna bajka i w razie awarii portfel robi się cieńki.10 lat jeżdżę automatami - klasycznym i nowoczesnym - i nigdy nie miałem z nimi problemów. A koledzy z dwumasami manualnymi owszem. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi