bartsiedlce Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Roger, obejrzałeś film, który wrzuciłeś? Dla mnie ten film eliminuje z użytkowania sprzęt w nim pokazany.Jak napisałem, ciepła kabina to za mało, to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Jest kilku YT-berów co mają wielkie parcie na szkło i kręcą filmy w kamerach/przyczepach kempingowych. Większość jak nie wszystkie to wielka ściema lub druciarstwo.Jeden "znawca" butlę gazową , którą nie mógł wsadzić w odpowiednie miejsce potraktował szlifierką kątową i ją skrócił !!! do odpowiednich wymiarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 A ja bym chętnie zmajstrowal system do ogrzania silnika w zimie. Żeby startować na ciepłym dieslu.Kabina - kurtka i rekawiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Ja kiedyś kupowałem używany zestaw na portalu aukcyjnym i miałem w octavi 1 ciepło rano i silnik ciepły. Miałem nawet moduł GSM gdzie tel mogłem uruchomić i wyłączyć. Pamiętam że gość z okolic Lublina to sprzedawał no i bardzo służył poradą co do czego. Marki webasto sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) Autko miało być rodzinne i jednocześnie na ryby i takie autko teraz mam Kilka lat to on ma, ale: salon PL ,jeden właściciel którego dobrze znam ,4x4, diesel przebieg 58 tyś.km !! . Rodzinkę wozi ,łódkę z wody też wyciąga Edytowane 1 Listopada 2020 przez M a r a s 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 2,0 diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 2,0 diesel?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ojciec ujeżdżał dwa takie od nowości. Pre lift i po lifta. Wdzięczne auto (wtedy drogie w serwisie bo głównie ASO).Silnik to TDI z PD od VW. W VW średnio bywało, ale w Mitsubishi zlecali częstsze wymiany oleju co pewnie dużo pomagało.Gratulacje i niech służy : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ojciec ujeżdżał dwa takie od nowości. Pre lift i po lifta. Wdzięczne auto (wtedy drogie w serwisie bo głównie ASO).Silnik to TDI z PD od VW. W VW średnio bywało, ale w Mitsubishi zlecali częstsze wymiany oleju co pewnie dużo pomagało.Gratulacje i niech służy : )Dzięki za miłe słowa. Olej wiadomo max 10 tysia i razem z nimi wszystkie filtry i będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Jadę jutro oglądać grand vitarę II 2.0 Pb+Lpg. Na coś szczególnie zwrócić uwagę w tym modelu ? Jadę bez ciśnienia, mam blisko, pomyślałem, że warto obejrzeć. Chociaż w serduszku gra mi boxer ale ciężko o zdrowego legacy lub forka do 20000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Sprawdź, czy ma przedmuchy (wyciągnij bagnet od poziomu oleju i korek wlewu oleju) i standardowo wycieki, zawieszenie,maglownicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Możesz jeszcze sprawdzić zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodnicy, czy nie jest w nim olej i odwrotna sytuacja w oleju, na bagnecie "majonez". Edytowane 10 Listopada 2020 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Możesz jeszcze sprawdzić zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodnicy, czy nie jest w nim olej i odwrotna sytuacja w oleju, na bagnecie "majonez". Pod korkiem wlewu oleju też może być "majonez" - tam lepiej widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Marek, masz rację ,tyle że tam potrafi się zebrać wilgoć z prozaicznej przyczyny "jazda na krótkich odcinkach szczególnie w zimniejszych porach roku". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Marek, masz rację ,tyle że tam potrafi się zebrać wilgoć z prozaicznej przyczyny "jazda na krótkich odcinkach szczególnie w zimniejszych porach roku".Jak najbardziej tak jest jak piszesz. Ale może być tak ,że właściciel wie o tym i przed sprzedażą wymieni olej i zanim się to pojawi to motorek musi trochę popracować. A tak na chwilę odpali i powie można lukać.Podobnie może być w silnikach zaburtowych .W spodzinie wymieni olej przed sprzedażą , pozwoli nawet spuścić i powie ,że na ten sezon trzeba wymienić bo ten ma trochę nalatane. W samochodzie warto "puścić dyma z rury" w czasie jazdy. A najlepiej jak kumpel jedzie za nami i niech popatrzy czy niebieskiego dymu nie widać -olej !albo białego to w dieslu -przyśpieszony zapłon ! Edytowane 10 Listopada 2020 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Jadę jutro oglądać grand vitarę II 2.0 Pb+Lpg. Na coś szczególnie zwrócić uwagę w tym modelu ? Jadę bez ciśnienia, mam blisko, pomyślałem, że warto obejrzeć. Chociaż w serduszku gra mi boxer ale ciężko o zdrowego legacy lub forka do 20000 A więc:- Posłuchaj czy nie dzwoni kat na zimnym - na wolnych obrotach zaraz po uruchomieniu silnika, tak w ogóle ten silnik (2.0) uwielbia pić olej.- Sprawdź czy "Rudy" nie zagląda pod uszczelki w drzwiach , szczególnie w tylnych drzwiach w górnej części drzwi.- jeśli automat to sprawdź kolor w skrzyni biegów ( powinien być ciemno malinowy)- sprawdź czy listwą dachową lub na miejscu zgrzewu w klapie bagażnika nie dostaje się woda pod wykładzinę w bagażniku - uwielbiają przeciekać i potrafi się nazbierać pół wiadra wody.- z kolejnych usterek to awaryjna pompa ABS - jednorazowa regeneracja załatwi sprawę na wieki. W zasadzie to by było na tyle. Auto samo w sobie bardzo dobre, słabo zabezpieczone na korozję i 2.0 nie nadaje się do holowania łódki. Na pusto ten silnik ledwo daje radę z samym sobą i sporo pali, a z łódką to on już w ogóle nie jedzie :)Diesla unikaj bo to dość awaryjne jednostki + felerny DPF. Godne polecenia silniki to : 2.4 , 2.7 V6 oraz Oplowski 3.2 V6 Edytowane 10 Listopada 2020 przez cabage 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Potrzebuję auta do ciągania Łodzi i do wypraw solo. Auto musi mieć koniecznie napęd 4x4. Najlepiej stały. Głównie mam na myśli Subaru Forester 1 generacji. 2.0 benzyna z turbo lub bez. Jedyny mankament to blacharka w tym aucie, ale to najmniejszy problem ze względu na charakter pracy. Jest to typ auta jaki potrzebuje. Do tego dodałabym jakiś lift zawieszenia i opony AT lub MTMoże macie coś na sprzedaż lub do polecenia. Auto ma być tanie, będzie jako 3 w posiadaniu i tylko wędkarsko. Edytowane 11 Listopada 2020 przez damianb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Legasia kombi mam na sprzedaż BPIV 2.0 163KM, 2005r. Tylko kierownica nie po naszej stronie niestety ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 damianb nie bagatelizuj stanu blacharskiego, estetyka to nie wszystko. W forku potrafią wpaść tylne amortyzatory do bagażnika Wiem co mówię, bo mój już słabo wygląda pod tym względem, szukam następcy.Auto samo w sobie świetne. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Wiem, że kielichy to ich słaba strona, jak i blacharka Ale pracuje na codzień na blacharni w autoryzowanym serwisie więc chłopaki problem pomaga ogarnąć. Facynuje mnie ten samochód, a jego właściwości terenowe są wprost pod moje oczekiwania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) A napiszcie coś koledzy o tych Forester ach coś więcej. Jak to w terenie daje rade? Błoto, koleiny takie standardowe drogi dojazdowe do rzeki... Czy w budżecie powiedzmy 15-20 jest sens szukać? I z tym gazem... Czytałem że te silniki przy dużych przebiegach w gazie potrafią sprawiać problemy... Cóż z zaworami chyba. Szukam właśnie auta i w zasadzie poluje na vitare ale tu Forester jakoś bardziej ucywilizowany i może czasem do pracy by mnie zawiózł nie tylko na ryby. Edytowane 11 Listopada 2020 przez hanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Jeśli chodzi o współpracę silników wolnossących Subaru z LPG to nie ma problemów, ale zawory regulować trzeba co 25-30 tysięcy km. Może nie tyle regulować, co kontrolować.W terenie dzielny, ale trzeba pamiętać że nie ma blokad. I prześwit też niewielki. Za 15-20tysi. można próbować szukać drugiej generacji (SG) ale będzie trudno w tej cenie. A z rdzą podobne problemy jak w starszym modelu. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Listopada 2020 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) W tej kasie może pajero pinin? Terenowo dzielny, reduktor blokady, na at lub mt dobrze jedzie,sam szukam (mam sj xt 18my w forku) ale opony szosowe , w terenie dzielny ale opony musiałbym zmieniać co chwile. starsze forki jednak maja duże problemy z kielichami z tylu, zawsze trzeba to sprawdzać, 2,0 125km ma reduktor ,potem model od 2008 ten 150km manual tez ma.jeździłem tez terrano 2,7td mega mocne mosty reduktor blokady,idzie po błocie jak dzik! Ja szukam zdrowego pinina benzyny lub terrano 2,7td. Może ktoś z kolegów posiada? Edytowane 12 Listopada 2020 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Przemek jest ciekawy na znanym portalu aukcyjnym. Import z Holandii, zerknij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Posiadam Forestera 2.5 wolnossaka jeżdżę nim na ryby i do pracy. Dojazd nad Bug średni teren bez problemu sobie radzi a jeżdżę z przyczepką bagarzową na której leży ponton 330 cm. LPG w tym aucie b/u. Mój kolega sprzedaje 2.5 wolnossaka w automacie stan blach dobry + , kielichy ok bez lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi