bho70 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Ile to ma koni? 220? Od punktów to jest cb radio. Odkąd mam to nie płacę.Chyba coś 225 KM. Ma Janosika, ale cały czas głupio wpadał, tzn.miał pecha. Ostatnio prawie pod domem, był pierwszym którego po "rozłożeniu się" złapali dlatego Janosik nie wyłapał zagrożenia.Teraz jeździ bardzo grzecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Prawda jest taka że samochody z drugiej ręki w większości są bite bez względu na to czy ze Stanów czy z Europy. W komisie marna szansa że kupisz samochód nie po przejściach i do tego nie będziesz wiedział co z samochodem się działo. W Stanach przynajmniej jest znana historia samochodu czy zalany itp, możesz zobaczyć zdjęcia z aukcji i sam decydować czy chcesz taki samochód czy nie. U nas kłamcy nawiną ci makaron na uszy, wywoskują, wyplakują a potem okazuje się że składak z dwóch. Mam znajomego który ściągnął samochód ze Stanów i zadowolony. To jak wszędzie możesz dobrze trafić, możesz kiepsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jeżeli ktoś idzie w Polsce do komisu, kopnie w koło, obejrzy z zewnątrz i słucha handlarza to sam jest sobie winien. Looknijcie np. na kanał MotoDziennik na YT, gdzie chłop pokazuje jak się profesjonalnie sprawdza auto przed zakupem. Taka usługa kosztuje 300-500 zł i wtedy można się czegoś sensownego o aucie dowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Prawda jest taka że samochody z drugiej ręki w większości są bite bez względu na to czy ze Stanów czy z Europy. W komisie marna szansa że kupisz samochód nie po przejściach i do tego nie będziesz wiedział co z samochodem się działo. W Stanach przynajmniej jest znana historia samochodu czy zalany itp, możesz zobaczyć zdjęcia z aukcji i sam decydować czy chcesz taki samochód czy nie. U nas kłamcy nawiną ci makaron na uszy, wywoskują, wyplakują a potem okazuje się że składak z dwóch. Mam znajomego który ściągnął samochód ze Stanów i zadowolony. To jak wszędzie możesz dobrze trafić, możesz kiepsko. Nie ma reguły gdzie i pod ostatnim Twoim zdaniem zgadzam się jak najbardziej. Handlarzyny gadkę mają opanowaną perfekcyjnie ale na całe szczęście ta bajera do wszystkich nie trafia. Jak oddajesz np. w komisie auto w rozliczeniu to sprawdzają oglądają i na poczekaniu już mają kilka /kilkanaście rzeczy aby zbić cenę za Twój samochód. Ale jak już zostawisz te auto i ktoś chce go kupić to on nic nie wie nie zna się : no wie pan auto używane ale zawsze staramy się wybierać auta w najlepszym stanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Chyba coś 225 KM. Ma Janosika, ale cały czas głupio wpadał, tzn.miał pecha. Ostatnio prawie pod domem, był pierwszym którego po "rozłożeniu się" złapali dlatego Janosik nie wyłapał zagrożenia.Teraz jeździ bardzo grzecznie.nie mial zadnego pecha .Powinnien miec zabrane prawko bo nie umie jezdzic .Wielokrotnie bédác w Polsce i jadác autostradá wyprzedzam ciézarówki i prawie zawsze znajdzie sié jakis debil co za mná jedzie i mruga mi swiatlami trábiác jednoczesnie zebym przyspieszyl, a ze to nie dziala na mnie to prubuje mnie wyprzedzac z lewej strony .Ja zawsze po wyprzedzeniu wracam na prawá stroné i robié drogé wolná dla szybciej jadácych ,niech jadá .Z doswiadczenia wiem ze ci spieszácy sié na trasie okolo 1000 kilometrów bédá co najwyzej godziné szybciej niz ja ryzykujác wypadki lub mandat . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 nie mial zadnego pecha .Powinnien miec zabrane prawko bo nie umie jezdzic .Wielokrotnie bédác w Polsce i jadác autostradá wyprzedzam ciézarówki i prawie zawsze znajdzie sié jakis debil co za mná jedzie i mruga mi swiatlami trábiác jednoczesnie zebym przyspieszyl, a ze to nie dziala na mnie to prubuje mnie wyprzedzac z lewej strony .Ja zawsze po wyprzedzeniu wracam na prawá stroné i robié drogé wolná dla szybciej jadácych ,niech jadá .Z doswiadczenia wiem ze ci spieszácy sié na trasie okolo 1000 kilometrów bédá co najwyzej godziné szybciej niz ja ryzykujác wypadki lub mandat .W DE za mruganie światłami podczas wyprzedania i gdyby doszło do wypadku można stracić nawet do końca życia prawo jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 W DE za mruganie światłami podczas wyprzedania i gdyby doszło do wypadku można stracić nawet do końca życia prawo jazdy. W DE tez mrugajâ .Wszédzie sâ tacy i tacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Tylko w DE jest mniej mistrzów lewego pasa, którzy autostradami jeżdżą lewym pasem z prędkością do 100km/h mimo, że prawy pas jest wolny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jesli chodzi o ruch samochodowy w PL, to problem polega na tym ze drogi ekspresowe o autostradach nie wspominajac, maja po 2 pasy. Przecież biorąc pod uwage ruch, nawet niewielki, TIR - to zmusza malo plynnej do jazdy skokami.Troche bubel. Inaczej by wyglądała nawet turystyka wedkarska w PL gdyby autostrady mialy 3-4 pasy, a ekspresowki 2-3 (ekspresowki np wachadlowo odcinkami wiecej pasów). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Zasadniczo trzeba rozróżnić czy samochód z USA kupowany jest w Polsce od handlarza, który naprawiał jak najtaniej czy ściąga się samemu ze Stanów egzemplarz po rozsądnej szkodzie i naprawia dla siebie jak należy.Ja przeszło rok temu ściągałem Jeepa Grand Cherokee po lekkim uderzeniu z tyłu - trzeba było wymienić klapę tylną, zderzak i lampy i w zasadzie samochód gotowy do jazdy, a wyszło pewnie ze 25% taniej niż kupiony w Polsce. Natomiast wcześniej oglądałem też samochody dostępne na rynku i faktycznie - na pozór ładne, ale po sprawdzeniu historii, niektóre były po wypadku ruiną i zakładając, że dodatkowo naprawiane w wersji "na handel" to strach do takiego wsiąść na jazdę próbną, nie wspominając o kupnie i jeździe z rodziną. Edytowane 4 Lutego 2021 przez womar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 "Teraz jeździ bardzo grzecznie" No i właśnie o to chodzi! Gdyby wysokość kar, ich nieuchronność i częstotliwość kontroli nad wodą, były przynajmniej takie, jak na drogach, to ogromna większość wędkarzy by "grzecznie" łowiła i jakieś ryby by wtedy byli...sorki za off 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jesli chodzi o ruch samochodowy w PL, to problem polega na tym ze drogi ekspresowe o autostradach nie wspominajac, maja po 2 pasy. Przecież biorąc pod uwage ruch, nawet niewielki, TIR - to zmusza malo plynnej do jazdy skokami.Troche bubel. Inaczej by wyglądała nawet turystyka wedkarska w PL gdyby autostrady mialy 3-4 pasy, a ekspresowki 2-3 (ekspresowki np wachadlowo odcinkami wiecej pasów).Na Śląsku zarówno A4 jak i DTŚ mają 3 pasy. Wiesz który pas jest najluźniejszy? Oczywiście skrajnie prawy. Problem nie leży tylko w infrastrukturze, ale również w kulturze/wiedzy kierowców. Zgodnie z przepisami każdy pas inny niż skrajnie prawy służy do wyprzedzania. Nie oczekuję, że wszyscy będą jeździć zygzakiem, ale zachowania kierowców na naszych drogach pozostawia wiele do życzenia - zarówno tych mrugających jak i mistrzów lewego pasa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Mam trochę inne pytanie. Czy może ktoś testował wariant - audi q7 i 3 dziecięce foteliki w 2 rzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Takie cos znalazlem https://thecarseatlady.com/vehicles/suv/audi-q7/ https://www.whatcar.com/advice/buying/best-luxury-suvs-for-three-child-car-seats/n19506 Ale juz bardziej dwa z tylu, z dorosłym po srodku. A trzeci fotelik z przodu. Raczej zawsze jest potrzeba cos mlodym poprawic, podac, sprawdzic itp. Pomijam co by bylo jak trojka sie miedzy soba zetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Co do aut sprowadzanych z USA i Kanady - znam człowieka który się nie ogłasza , sprowadza tylko Toyoty Sienny i te ma na sprzedaż ale pod konkretne zamówienie może to być inna Toyota lub Lexus . I w ub roku przyszło mi na myśl że R. sprowadzi dla mnie RAV z tych nowych w hybrydzie . Pokazały się już z rocznika 2019 a o taką mi chodziło . Ale R. mnie uświadomił że kupno ledwo uszkodzonej ( a się trafiały ) to po opłatach i wszelkich kosztach wychodzi niewiele mniej niż u nas używka 1 roczna w salonie a ............. nie wiadomo jaka niespodzianka się może trafić w gratisie. Osoba która w Kanadzie kupuje dla niego Sienny dla kogoś innego kupuje auta niemieckie na aukcjach i przysłała R. filmik z aukcji . BMW GT 3 letnie full wypas , mało obite za coś ok. 25 tys $cad , nic tylko brać . Na filmie wkłada telefon pod deskę i pod schowek od strony pasażera a tam wszystkie wiązki elektryczne są spalone, wyciszenie jest spalone i generalnie cała elektryka , wszystkie przekaźniki i komputery są usmażone . Koszty odtworzenia ponoć kosmiczne. Piotrek, jeśli myślisz o vanie to ja jeżdżąc służbową Sienną od 2011 ( teraz mam drugą ) uważam że z tych większych aut jest to najlepsze auto jakie istnieje. Co prawda trochę dużo pali ale czy Q7 pali mniej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Na Śląsku zarówno A4 jak i DTŚ mają 3 pasy. Wiesz który pas jest najluźniejszy? Oczywiście skrajnie prawy. Problem nie leży tylko w infrastrukturze, ale również w kulturze/wiedzy kierowców. Zgodnie z przepisami każdy pas inny niż skrajnie prawy służy do wyprzedzania. Nie oczekuję, że wszyscy będą jeździć zygzakiem, ale zachowania kierowców na naszych drogach pozostawia wiele do życzenia - zarówno tych mrugających jak i mistrzów lewego pasa.Ja osobiście chcialbym wysłać wszystkich kierowców Tirów, bez wyjątku, na przymusowe lekcje fizyki. Niech sie dowiedzą co to czas, droga, predkość i jak sa od siebie zależne. A potem wprowadzilbym zakaz wyprzedzania sie Tirow na drogach szybkiego ruchu z karami po kilkaset zlotych za naruszenia Plynnosc ruchu zostalaby przywrocona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 4 Lutego 2021 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zakaz wyprzedzania dla ciężarówek to nie jest rozwiązanie doskonałe. Tu problemem jest kultura jazdy kierowców. 3/4 kierowców wyprzedzanych nie potrafi zdjąć na tempomacie 2-3 oczek żeby drugi mógł szybciej zakończyć manewr. Wręcz potrafią specjalnie przyspieszać. Debilizm!!! Gdyby w ciężarówkach nie było tachografów lub godzin awizacji dostawy towaru też by to zmieniło sytuację. A tak znajdzie się szeryf który musi prowadzić peleton i potem niepotrzebne nerwy, wyprzedzanie po 3 min lub dłużej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Mam trochę inne pytanie. Czy może ktoś testował wariant - audi q7 i 3 dziecięce foteliki w 2 rzędzie?W Galaxy się mieszczą i wszystkie trzy mają ISO fix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 W Galaxy się mieszczą i wszystkie trzy mają ISO fixA propos nowszych Galaxy i S-maxów.Mam obecnie S-maxa z 2013 i jestem bardzo z niego zadowolony. Wchodzą dwa rowery ze zdjętymi przednimi kołami, masa bagażu przy 4 osobach a przy dwóch to jeszcze ponton 4 metry, spalina i masa innych rzeczy.Tak wiec pewnie następny tez będzie S-Max. Czy te nowsze modele powiedzmy od roku 2016 z napędem 4x4 mają ten sam , sprawdzony silnik 2,0 TDci konstrukcji Peugeota czy też to jakaś nowa konstrukcja? Jak się sprawdza napęd 4x4 w tych samochodach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Dziękuję za wpisy.Trochę czasu poświęciłem i wyszło, że niestety mało wyboru.Trzeciego rzędu nie biorę w ogóle pod uwagę - tyle mamy zawsze bagaży Muszą być koniecznie 3 foteliki w drugim rzędzie, bo pomiędzy dziećmi żona i tak nie będzie chciała siedzieć przez kilka godzin podróży.S-max i galaxy wyjątkowo mi się nie podobają. Starsza generacja q7 była by idealna, ale wygląda, że nie da rady zmieścić. Nowy q7 za drogi, by na co dzień obijała go moja ukochana.Najpewniej wezmę Sharana. Jak dobrze pójdzie, to jako służbowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) Może Piotrek luknij na Kodiaka, duży samochód, wybór silników jest, a z czasem na ryby zostanie. Ja bym brał zamiast Volvo ale jeszcze sa za drogie. Możesz kupić wersję z tylnym rzędem, a jak masz dużo bagaży to bagażnik dachowy i heja. Edytowane 8 Lutego 2021 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Może Piotrek luknij na Kodiaka, duży samochód, wybór silników jest, a z czasem na ryby zostanie.I może być 4x4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 @korol jest jeszcze Seat Alhambra, są egzemplarze z 4x4. Dodatkowym atutem są przesuwne tylne drzwi.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Alcambre oglądałem, wygląda na odrobinę brzydszą wersję Sharana. W Kodaqu niestety nie wejdą 3 foteliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 A mi się ostatnio spodobał mercedes glk, jakbym tak dostał nawet stary zadbany model to mocno bym się zastanowił ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi