sacha Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wyjaśniam czym się kierowałem : od 1995 miałem tylko Toyoty ( Carina II / Carina E / 2x Corolla ) + służbowe RAV z 2006 , Siennę w 2011 i obecną 2018. Żaden z tych samochodów nie oglądał warsztatów oprócz corocznej wymiany filtrów , oleju, klocków i innych części eksploatacyjnych . Nie liczą się dla mnie te wszystkie gadżety w/g mnie ........... do niczego nie potrzebne - samochód ma jeździć i warsztat oglądać tylko raz na rok.Dlaczego RAV i dlaczego nówka sztuka nie śmigana ? Zawsze kupowałem prywatnie Toyoty 3 letnie , nigdy nie miałem nowego auta więc przy założeniu że po "60" nic nie muszę a wszystko mogę więc mogę też sobie kupić nówkę. A że SUV ? Z Corolli po przejechaniu na działkę 170km wysiadanie było w pewnym stopniu utrudnione a z SUV otwieram drzwi i ..... wypadnę . I służbowego Avensisa o którym zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Uważam że można te plus 120 a może 150k wydać zdecydowanie lepiej. Na auta fajniejsze w środku, lepiej się prowadzące i zapewne zdolniejsze w terenie. Ekonomikę spalania też mam na myśli. Jeżeli chodzi o konkrety to napewno Nissan Xtrail i Mazda Cx 5 ale to tylko moje zdanie gdyż w miarę dobrze znam oba te auta. Wracanie do starej corrolli a tym bardziej Cariny E uważam za mocno nie trafione gdyż Carina E która miał mój ojciec to było fantastyczne auto które nie jak ma się do obecnej toyoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 napewno Nissan Xtrail i Mazda Cx 5 ale to tylko moje zdanie gdyż w miarę dobrze znam oba te auta.Nissana nie znam, córka ma CX5 ale ........... nie ma prawa jazdy, jest na etapie nauki więc czasami jeżdżę Mazdą . Spalanie po mieście ok. 11 litrów , po trasie coś ok. 8 . RAV po mieście 5,2-5,4 po trasie na działkę 6-6,5. Faktem jest żeby mieć takie wyniki trzeba jeździć inaczej , hybryda potrzebuje innego sposobu jazdy - jest to jazda taka bardziej emerycka ale mnie się nie śpieszy a muszę taką jazdę stosować bo zostało 1 rok i 4 miesiące . Ma większy bagażnik i w środku odnoszę wrażenie że więcej miejsca. Zdolność w terenie mnie nie bawi podobnie jak do niczego nieprzydatne gadżety. A po przełączeniu na tryb "sport" . ma niezłego kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Nigdy w cx5 2.5 L nie miałem spalania powyżej 10L. FAKT że cx 5 jest mniejsza od rav 4 jednak wykonanie ravy nawet w najwyższej wersji odrzuca mnie od tego auta. Do tego prowadzenie pozostawia wg mnie wiele do życzenia nawet w stosunku do Nissana. Ps. Pamiętaj o dobrej polisie na ravke bo na Pradze lubią zmienić właściciela ????. Szerokości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Nigdy w cx5 2.5 L nie miałem spalania powyżej 10L. FAKT że cx 5 jest mniejsza od rav 4 jednak wykonanie ravy nawet w najwyższej wersji odrzuca mnie od tego auta. Do tego prowadzenie pozostawia wg mnie wiele do życzenia nawet w stosunku do Nissana. Ps. Pamiętaj o dobrej polisie na ravke bo na Pradze lubią zmienić właściciela . SzerokościDziecka CX ma chyba 2 litry . AC mam, inaczej sobie nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) . Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Uważam że można te plus 120 a może 150k wydać zdecydowanie lepiej. Na auta fajniejsze w środku, lepiej się prowadzące i zapewne zdolniejsze w terenie. Ekonomikę spalania też mam na myśli. Jeżeli chodzi o konkrety to napewno Nissan Xtrail i Mazda Cx 5 ale to tylko moje zdanie gdyż w miarę dobrze znam oba te auta. Wracanie do starej corrolli a tym bardziej Cariny E uważam za mocno nie trafione gdyż Carina E która miał mój ojciec to było fantastyczne auto które nie jak ma się do obecnej toyoty.Myślałem, że zastanawia Cię moda na suvy i sam sens zakupu suva a nie stricte wybór Rav zamiast CX5.Też bym pewnie kupił Mazdę, pewnie za wygląd. Jednak Ravka ma hybrydę, to się ceni.Jednak czy ten czy tamten to raczej kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 A jak jesteśmy przy hybrydach, czy ktoś z Was użytkuje Outlandera PHEV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Tak tu zostawię... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 A jak jesteśmy przy hybrydach, czy ktoś z Was użytkuje Outlandera PHEV?Wprawdzie nie miałem i nie używałem ale jak miałem outlandera 2.0 turbo to dużo czasu spędzałem na nieformalnej grupie outlandera powiązanego z forum mitsumaniaki . Wieść niesie ,że ruda uwielbia ten model w rejonie podwozia podobnie jak model ASX . Co do jazdy to podobnie jak w Toyocie RAV czyli po porostu nudno .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) A jak jesteśmy przy hybrydach, czy ktoś z Was użytkuje Outlandera PHEV?Jeśli masz na myśli ten model który jest obecnie w salonach to dla mnie nieporozumienie. Silnik spalinowy jest tylko po to żeby ładować elektryka. Plus włącza się przy predkosci powyżej 140 km/h jako wspomaganie elektryka i ma tylko jeden bieg. Na yt są testy jak się to sprawdza, a raczej nie sprawdza. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez dreadknight 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Wprawdzie nie miałem i nie używałem ale jak miałem outlandera 2.0 turbo to dużo czasu spędzałem na nieformalnej grupie outlandera powiązanego z forum mitsumaniaki . Wieść niesie ,że ruda uwielbia ten model w rejonie podwozia podobnie jak model ASX . Co do jazdy to podobnie jak w Toyocie RAV czyli po porostu nudno ....Dam dobrą flaszkę, jak znajdziesz rudą na moim ASX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dam dobrą flaszkę, jak znajdziesz rudą na moim ASX Ile ma lat ASX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Jeśli Corolla była na ryby to dlaczego ta się nie nadaję ? Nad Bugiem między Niemirowem a Drohiczynem wjadę wszędzie tak jak wjeżdżałem Corollą .Rozumiem ale po prostu szkoda takiego auta, rozumiem wygoda komfort itp ale teren robi swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Ile ma lat ASX?Pięć lat minęło w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Rozumiem ale po prostu szkoda takiego auta, rozumiem wygoda komfort itp ale teren robi swoje...Jak Corollą jeździłem to RAV tym bardziej pojadę bo są to zwykłe drogi przez łąki na dodatek jest to rowerowe Green Vello . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dam dobrą flaszkę, jak znajdziesz rudą na moim ASX Może trafiłeś jak w lotto a może obejrzyj dokładnie od spodu jeden z wielu ... https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zdarzało się rdzewieć ASX przed 2015, poddawała się przede wszystkim klapa bagażnika. Swojego po zakupie dodatkowo zakonserwowałem w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 A jak jesteśmy przy hybrydach, czy ktoś z Was użytkuje Outlandera PHEV?Znajomy ma. Zajebiste auto. Spalinówka dołącza się przy 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Tutaj z detalami:https://m.youtube.com/watch?v=A6-hF9xtUuQ&t=2156s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Bardzo gwiżdże mnie opinia gościa, który dostał samochód na jazdę testową, żeby sobie o nim pogadać na jutuba, a nigdy i tak by takiego nie kupił, bo zupełnie inny mu potrzebny w 'realnym życiu'. W takiej roli to już wolę sobie Paczesia pooglądać, bo przynajmniej się pośmieję, a rzetelnej wiedzy o użytkowaniu danego modelu dostanę tyle samo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Bardzo gwiżdże mnie opinia gościa, który dostał samochód na jazdę testową, żeby sobie o nim pogadać na jutuba, a nigdy i tak by takiego nie kupił, bo zupełnie inny mu potrzebny w 'realnym życiu'. W takiej roli to już wolę sobie Paczesia pooglądać, bo przynajmniej się pośmieję, a rzetelnej wiedzy o użytkowaniu danego modelu dostanę tyle samo.Akurat ten gość ma trochę pojęcia, ale nie będę Cię przekonywał. Wiem że marka jest Ci bliska ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Pojęcia trochę ma bo jeździ mnóstwem aut. Niestety wg mnie jest bardzo marudny i zawsze szuka dziurę w całym żeby się wyróżnić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ale niech sobie ma pojęcie o samochodach. Tak czy inaczej nie używa PHEV na co dzień, od jakiegoś czasu tylko się nim przejechał i pogadał, co o nim myśli. A to mnie akurat nie interesuje. O wędkach też wolisz znać opinie gościa, co wziął do ręki i pomachał w sklepie, czy jednak od takiego co danym kijem przełowił wiele godzin w różnych warunkach? No, to już wiesz, o co mi chodzi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi