Tapirro Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Brać puki jest! Podjeżdża pod slipy 50 stopni https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-vitara-vitara-offroad-zawieszenie-radzik-bez-korozji-zadbana-ID6DPqvd.html? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Miał ktoś z Was kontakt lub korzystał z usługi firm, które zajmują się sprawdzeniem stanu auta przed zakupem? Firmy rzetelne, czy pic na wodę i wyciągnięcie kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ja miałem i polecam. Uważam też, że warto dołożyć 100-200 zł do droższych pakietów. Firm pojawiło się sporo, więc trzeba poczytać opinie w google przed wyborem konkretnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ja ostatnio sprzedałem samochód i przyjechał taki gościu od sprawdzania, trzepał mi fure z dwie godziny i już miałem trochę dość, ale sprzedałem, kupiec przyjechał podpisał umowę i pojechał. Nie jest to zła opcja jak chcesz kupić używkę i nie wtopić. Placisz ok 500 i dużo rzeczy można wyeliminować. Z tego co z nim rozmawiałem na wstępie odrzuca dużo samochodów i jedzie tylko do rokującego, ale te 500 to pełne sprawdzenie jednego samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Miał ktoś z Was kontakt lub korzystał z usługi firm, które zajmują się sprawdzeniem stanu auta przed zakupem? Firmy rzetelne, czy pic na wodę i wyciągnięcie kasy?Autotesto odradzam. Nie znają się i robią na odpierdol. Motocontroler podobno lepsza firma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Do mnie przyjechał jakiś wolny strzelec który ma stronę na fejsie. Wcześniej był rzeczoznawcą. Gościu znał się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Jeszcze pytanie. Są firmy, które działają w całej Polsce, nawet mają swoje filie w różnych regionach kraju. Np. interesuje mnie auto z rejonu Wielkopolski i oni wysyłają na oględziny ludzi z Wielkopolski. Czy może być tak, że właściciel auta zna się z tymi ludźmi i ta opinia może być mało prawdziwa? Tylko, żeby auto upchnąć przy pomocy firmy sprawdzającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Pytanie z kategorii czy może się zdarzyć, że w życiu zostanie się oszukanym? Z drugiej strony raczej trudno zakładać, że pracownik takiej firmy zna wszystkich ludzi wystawiających używane auta na sprzedaż w danym regionie kraju nie sądzisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 nie znam ,nie korzystałem , znalazłem przez przypadek https://www.facebook.com/autodoradcapoznan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Pytanie z kategorii czy może się zdarzyć, że w życiu zostanie się oszukanym? Z drugiej strony raczej trudno zakładać, że pracownik takiej firmy zna wszystkich ludzi wystawiających używane auta na sprzedaż w danym regionie kraju nie sądzisz? Wszystkich to może nie zna, ale komisy i inne firmy, które oferują bezwypadkowe auta od Niemca, który jeździł tylko do kościoła to może znać. Tym bardziej, że już w takich miejscach mógł być nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Chłop przesyła Ci kilkadziesiąt zdjęć, robi pomiary grubości lakieru każdego elementu nadwozia, sprawdza podwozie, pracę wszystkich systemów, robi jazdę próbną i przesyła z tego wszystkiego szczegółową relację. Fałszowanie takiego raportu to przestępstwo. Wiadomo, że nie można wykluczyć, że to się kiedyś zdarzy, ale prędzej czy później musi to wyjść i taki gość jest skończony w branży plus będzie miał zarzuty karne. Jakich odpowiedzi się tu spodziewasz? Że ktoś Ci poda konkretną nazwę firmy i wyliczy których handlarzy ta firma zna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Zmieniając ostatnio "wędkarski holownik" pojechałem dwa czy trzy razy oglądać auto w dość odległe miejsca. Zawsze szukałem w necie jakichś niezależnych serwisów marki w okolicach. Niestety za każdym razem okazywało się, że stan auta mocno odbiega od opisywanego. Miało to jednak jeden plus. Poznałem fajnego mechanika marki w trójmieście.W końcu pojawiło się auto, na jakim mi zależało, zadzwoniłem do Pana spytać czy nie pojechałby bez mojej obecności do mechanika. Uzgodniłem z mechanikiem, że mu zapłacę szybkim przelewem za oględziny, już go prawie umówiłem, podaje mu numer auta a on mi mówi, że to auto u niego serwisowane i jeśli jest do sprzedania to brać i się nie zastawiać Tym samym, pierwszy raz kupiłem auto bez oglądania. Więc pewnie da się wysłać potencjalnego sprzedawcę do serwisu marki, zapłacić przelewem za przegląd i jechać po w miarę pewny samochód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Zmieniając ostatnio "wędkarski holownik" pojechałem dwa czy trzy razy oglądać auto w dość odległe miejsca. Zawsze szukałem w necie jakichś niezależnych serwisów marki w okolicach. Niestety za każdym razem okazywało się, że stan auta mocno odbiega od opisywanego. Miało to jednak jeden plus. Poznałem fajnego mechanika marki w trójmieście.W końcu pojawiło się auto, na jakim mi zależało, zadzwoniłem do Pana spytać czy nie pojechałby bez mojej obecności do mechanika. Uzgodniłem z mechanikiem, że mu zapłacę szybkim przelewem za oględziny, już go prawie umówiłem, podaje mu numer auta a on mi mówi, że to auto u niego serwisowane i jeśli jest do sprzedania to brać i się nie zastawiać Tym samym, pierwszy raz kupiłem auto bez oglądania. Więc pewnie da się wysłać potencjalnego sprzedawcę do serwisu marki, zapłacić przelewem za przegląd i jechać po w miarę pewny samochódA tu się okazało że szwagry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 A tu się okazało że szwagry No byłaby wtopa Ale na szczęście okazało się, że Pan nie kłamał a stan auta jest na prawdę wyjątkowy jak na rocznik. Zresztą jeszcze dwa lata wstecz było serwisowane w ASO, a Pan był na tyle uczciwy wobec samochodu, że wymieniał wszystkie oleje i płyny dwa razy częściej niż wymaga tego ASO. Dostałem do niego kompletną historię serwisową, wszystkie faktury i rachunki.Auto w jednych rękach od nowości. Poza tym Pan sprzedawca już przez telefon wzbudził we mnie zaufanie, więc podjąłem ryzyko i póki co się opłaciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 A co zakupiłeś jak można wiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 A co zakupiłeś jak można wiedziećXC70 2,4 z 2013 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Ja miałem i polecam. Uważam też, że warto dołożyć 100-200 zł do droższych pakietów. Firm pojawiło się sporo, więc trzeba poczytać opinie w google przed wyborem konkretnej. Przypomnialo mi sie jak Leonard w big bang theory mial wybrac sposob wybrania systemu wyboru waznosci projektow i utknal bo nie wiedzial jaki wybrac system by wybrac najlepszy system do wybrania najlepszego projektu Trzeba popytac ludzi jakiej wyszukiwarki uzywaja do znalezienia firmy wyszukujacej samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Generalnie, to możesz poprosić sprzedawcę o dostarczenie auta do serwisu ASO i wykonanie sprawdzenia bez Twojej obecności i po zakończonych oględzinach cały raport dostaje przyszły nabywca a nie sprzedający. Nie musisz być na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Ja niedawno robiłem przegląd przed zakupowy CR-V w ASO. Koszt 450 zł. Opis i pomiary na papierze. Film na pocztę przysłali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Może ktoś napisać kilka słów o zawieszeniu sportowym w aucie typu kombi? Czy na nasze drogi lokalne to jest na plus, czy na minus. Komfort jazdy lepszy, czy jednak lepiej zwykłe zawieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Jaki sport masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Jaki sport masz na myśli?Nie bardzo rozumiem, pytałem o zawieszeniu sportowym w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Może ktoś napisać kilka słów o zawieszeniu sportowym w aucie typu kombi? Czy na nasze drogi lokalne to jest na plus, czy na minus. Komfort jazdy lepszy, czy jednak lepiej zwykłe zawieszenie?Miałem A4 sportowe, na drodze fajnie ale na ryby w ogóle nie dawała rady(za niska ????). No i opony częściej do wymiany na niskim profilu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Nie wygląda jakość strasznie nisko i niski profil opon. Edytowane 20 Maja 2021 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Sportów motorowych jest troszkę, inne zawieszenia stosuje się do jazdy na torze, inne do wyścigów ulicznych, rajdów, czy przedzierania się przez błota.Dobrze by było dowiedzieć się o rodzaj zawieszenia w tym, konkretnym egzemplarzu. Jeśli jest obniżone, utwardzone, o zmniejszonym skoku, to nie nadaje się do zjeżdżania z asfaltu w dziury. I dokładnie odwrotnie, jeśli auto jest podniesione i ma duży skok zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi