Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

No nieco drożej ale moja rureczka miała jakieś 15 cm długości i średnica 10 mm. Gość w VW od razu wiedział który wąż. Mają sporo pracy. Wszystko przez to że dodają smakowitych olejów do gumy i kuna włazi bo czuje żarcie.

Możliwe, że coś w tym dodawaniu jest na rzeczy ... Do mojego 15 latka nic nie wlazlo, ale sąsiadowi do 2 letniego fałwu i niemal nowej renufki jakieś futrzaki się dostały. (pisownia, tak wiem).

To dziwne stworzenie jest ,w Polsce gdzie moja rodzina ma warsztat na strychu mieszka cała rodzinka i słychać często jak sobie biegają ale jeszcze nigdy niczego nie zrobiły .Walą do sąsiadów iść psocić a na placu stoi zawsze kilkadziesiąt aut.Tak już jest od kilku lat.

Pomelac - elektryczne ogrodzenia pastwisk, artykuły weterynaryjne i hodowlane

Dookoła samochodu rozciągasz drut podpinasz do prądu i już nic nie zbliży się do Twojego auta :) działa !

Przez dwa okresy jesienno-zimowe, kuna próbowała dobrać się regularnie do dachu, wyrywała taśmy, strącała docięte dachówki w koszach, przesuwała gąsiory itp. Dwa lata temu elektryk zamontował wokół całego domu pastucha, jeden drut pod napięciem i drugi do ziemi, parę cm obok siebie. Od tej pory jest spokój, żadnej próby już nie odnotowaliśmy, musiały futrzaki dostać kopa kilkunastu tysięcy volt i odpuściły sobie ten dom.

Raz coś cicho grzmotnęło o deski tarasu po zamontowaniu, być może oberwała kopniaka prądem? Jeśli ktoś ma problem z kunami w dachu, to szczerze polecam.  A jeśli działa na domu, to i takie auto futrzaki będą omijać z daleka :lol: .

Masz manual czy automat? Najchętniej to bym brał benzyniaka i gazował. Chociaż te diesle w Volvo podobno były całkiem niezłe.

Automat z dieslem 2,4. Bazowo mial chyba 215 KM ale ma zrobiony program fabryczny na 235 (chyba). Daje rade bez problemu. Wczoraj wyciagalem lodz po stromym podjezdzie z trawą i nie bylo najmniejszego problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam.

Jak myślicie koledzy czy Q5 2L diesel poradzi sobie ?!

No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie  radę po piachu z przyczepką itd.

Zadałem poważne pytanie, a tu żarty ;)

Na robaki to już nie pamiętam kiedy łowiłem. Już długie lata tylko spining.

No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie  radę po piachu z przyczepką itd.

Nikt nie da Ci trafnej odpowiedzi. Jest piach i jest piach ,raz jest mokry ( ponoć lepiej wyjechać ) a raz jest suchy. Pewnie jest jeszcze trawa. Tu odwrotnie jak mokra to gorzej może być przy wyciąganiu z wody. Do tego cała masa innych czynników typu rodzaj slipu , ciężar przyczepy i rodzaj opon. Na zimówkach jest lepiej, też ponoć :) 

Ale może być tak - o czym sam się przekonałem- ,że "milion" razy dawałem radę paskiem wjechać i wyjechać z łódką  aż pewnego razu gdy byłem na rybach lało cały dzień ,fakt okoń gryzł jak opentany i po rybach poległem w tym mokrym ciemnym lesie. 

Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.

Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.

I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż  konające już letnie niemal slicki.

Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.

Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.

I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż  konające już letnie niemal slicki.

No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.

U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę.

No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.

U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę.

Nie napisałęś czy quatro więc jeśli tak - to łatwiej. Jeśli ośka, to trawiaste slipy z poranną rosą, pod górkę mogą być trudne