SlawekNikt Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 No nieco drożej ale moja rureczka miała jakieś 15 cm długości i średnica 10 mm. Gość w VW od razu wiedział który wąż. Mają sporo pracy. Wszystko przez to że dodają smakowitych olejów do gumy i kuna włazi bo czuje żarcie.Możliwe, że coś w tym dodawaniu jest na rzeczy ... Do mojego 15 latka nic nie wlazlo, ale sąsiadowi do 2 letniego fałwu i niemal nowej renufki jakieś futrzaki się dostały. (pisownia, tak wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 5-6 najtańszych kostek do kibla. Powiesić w różnych miejscach w komorze silnika, jedne niżej inne wyżej. Przecierać pokrywę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ja na razie mam wygryzione izolacje w kilku miejscach. Ostatnio znalazłem głowę i pióra ptaka pod maską. Ciągle jestem w strachu, że kuny zaatakują skuteczniej. Czekam na sprawdzone recepty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Wygryzła jeb.....tka obok wiszącej kostki , tyle że kostka powieszona w kwietniu więc może już nie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 To dziwne stworzenie jest ,w Polsce gdzie moja rodzina ma warsztat na strychu mieszka cała rodzinka i słychać często jak sobie biegają ale jeszcze nigdy niczego nie zrobiły .Walą do sąsiadów iść psocić a na placu stoi zawsze kilkadziesiąt aut.Tak już jest od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Fakt. W okolicach Krapkowic kuny jakby bardziej łaskawe. Gdy tam mieszkałem, też miałem spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ja w domu miałem na strychu, ale kupiłem urządzenie do odstraszania, od ponad roku cisza. Pół mojej miejscowości już to kupiło [emoji16] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Dokładnie. Jak się dobiorą do izolacji poddasza to potrafią zrobić masakrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Pomelac - elektryczne ogrodzenia pastwisk, artykuły weterynaryjne i hodowlane Dookoła samochodu rozciągasz drut podpinasz do prądu i już nic nie zbliży się do Twojego auta działa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Pomelac - elektryczne ogrodzenia pastwisk, artykuły weterynaryjne i hodowlane Dookoła samochodu rozciągasz drut podpinasz do prądu i już nic nie zbliży się do Twojego auta działa !Przez dwa okresy jesienno-zimowe, kuna próbowała dobrać się regularnie do dachu, wyrywała taśmy, strącała docięte dachówki w koszach, przesuwała gąsiory itp. Dwa lata temu elektryk zamontował wokół całego domu pastucha, jeden drut pod napięciem i drugi do ziemi, parę cm obok siebie. Od tej pory jest spokój, żadnej próby już nie odnotowaliśmy, musiały futrzaki dostać kopa kilkunastu tysięcy volt i odpuściły sobie ten dom.Raz coś cicho grzmotnęło o deski tarasu po zamontowaniu, być może oberwała kopniaka prądem? Jeśli ktoś ma problem z kunami w dachu, to szczerze polecam. A jeśli działa na domu, to i takie auto futrzaki będą omijać z daleka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Masz manual czy automat? Najchętniej to bym brał benzyniaka i gazował. Chociaż te diesle w Volvo podobno były całkiem niezłe.Automat z dieslem 2,4. Bazowo mial chyba 215 KM ale ma zrobiony program fabryczny na 235 (chyba). Daje rade bez problemu. Wczoraj wyciagalem lodz po stromym podjezdzie z trawą i nie bylo najmniejszego problemu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Witam. Może tutaj się uda . Szukam auta, dokładnie - Alhambra, Sharan, S-max, ewentualnie Galaxy. Warunek 4x4 (dołączany napęd). Rocznikowo 2014-2015. Może ktoś posiada i chce sprzedać albo zna kogoś...Pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 A ja chętnie bym przytulił Suzuki Jimny :-) Może ktoś coś wie, coś ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Witam.Jak myślicie koledzy czy Q5 2L diesel poradzi sobie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Witam.Jak myślicie koledzy czy Q5 2L diesel poradzi sobie ?!Z czym ma sobie poradzić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Pewnie Audi Q5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Z czym ma sobie poradzić ?Z jazdą do przodu. Edytowane 4 Września 2021 przez Artek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Z jechaniem do przodu. Po robaki na pewno da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Po robaki na pewno da radę Q5 do wożenia robaków? To jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Witam.Jak myślicie koledzy czy Q5 2L diesel poradzi sobie ?! No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie radę po piachu z przyczepką itd.Zadałem poważne pytanie, a tu żarty Na robaki to już nie pamiętam kiedy łowiłem. Już długie lata tylko spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie radę po piachu z przyczepką itd.Zadałem poważne pytanie, a tu żarty Na robaki to już nie pamiętam kiedy łowiłem. Już długie lata tylko spining.Nikt nie da Ci trafnej odpowiedzi. Jest piach i jest piach ,raz jest mokry ( ponoć lepiej wyjechać ) a raz jest suchy. Pewnie jest jeszcze trawa. Tu odwrotnie jak mokra to gorzej może być przy wyciąganiu z wody. Do tego cała masa innych czynników typu rodzaj slipu , ciężar przyczepy i rodzaj opon. Na zimówkach jest lepiej, też ponoć Ale może być tak - o czym sam się przekonałem- ,że "milion" razy dawałem radę paskiem wjechać i wyjechać z łódką aż pewnego razu gdy byłem na rybach lało cały dzień ,fakt okoń gryzł jak opentany i po rybach poległem w tym mokrym ciemnym lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 No wiadomo przecież, że chodzi mi o to czy nad wodą da sobie radę po piachu z przyczepką itd.Zadałem poważne pytanie, a tu żarty Na robaki to już nie pamiętam kiedy łowiłem. Już długie lata tylko spining. Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż konające już letnie niemal slicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Obstawiam, że 90% slipów i sytuacji ogarnie. Pozostałe 10% to już momenty, kiedy musiałbyś posiadać rasową terenówkę. Większość ludzi widząc teren lub sytuację, w której pomoże tylko rasowa terenówka po prostu się nie pcha w takie miejsca.Mówię też normalnej łódce, a nie jachcie motorowodnym ważącym 3 tony, bo jeśli masz tam 150 koni w tej Q5 to będzie problem.I to co kolega wyżej napisał - opony zimowe z dużą ilością bieżnika z pewnością sobie lepiej poradzą niż konające już letnie niemal slicki. No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 No w ekstremalne miejsca to ja się pchał nie będę.U mnie to łódka mniej waży niż przyczepka. 4,8 m długa i 1,2m szer. pewnie jakieś 100 kg taka bardziej na rzekę.Nie napisałęś czy quatro więc jeśli tak - to łatwiej. Jeśli ośka, to trawiaste slipy z poranną rosą, pod górkę mogą być trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Nie napisałęś czy quatro więc jeśli tak - to łatwiej. Jeśli ośka, to trawiaste slipy z poranną rosą, pod górkę mogą być trudneQuatro. Oponki Bridgestone Weather Control A005 Evo 235/65 R17 108 V XL całoroczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi