Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Mój już lat trochę ma. 2009rok. Ogólnie polecam tę auta. Ostatnio pozmieniałem trochę mapy i fajnie się odpycha. Nie wiem ile obecnie ma mocy. Fabryczne 184Km z rzędowej piątki też dawały radę. Mapa miała podnieść 15-20%. Była myśl czy nie zmienić na coś innego, ale na co...? I docelowo będę jeszcze Vołowinkę trochę męczył.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez fred88
  • Like 1

Jaki tam jest napęd ? Stały czy dołączany? Reduktor? Jaki silnik?

silnik 2.0 124km, 2.3 oraz 3.0 mają nieciekawe opinie. Napęd dołączany dołączany przyciskiem z kabiny. Pisze lock 4x4. Z tego co czytałem jest to blokada mostu i napęd przenoszony jest 50/50. Wczoraj byłem na kopalni piachu, wjeżdża tam gdzie wjeżdżam crossem. Dzisiaj nad Wisłą szedł po błocie jak zły, dostał nowe opony at i jest fajnie. Demonem prędkości nie jest, nawet go nie ciskam celem sprawdzenia od tego mam 535d. Ogólnie fajnie jeździ po asfalcie w terenie jeszcze lepiej.

Mój już lat trochę ma. 2009rok. Ogólnie polecam tę auta. Ostatnio pozmieniałem trochę mapy i fajnie się odpycha. Nie wiem ile obecnie ma mocy. Fabryczne 184Km z rzędowej piątki też dawały radę. Mapa miała podnieść 15-20%. Była myśl czy nie zmienić na coś innego, ale na co...? I docelowo będę jeszcze Vołowinkę trochę męczył.

W automacie masz czy w manualu?

Stoję przed wyborem i nie wiem na co się zdecydować

Trochę się obawiam o automat ale nie wiem czy słusznie

A ja bym sobie samej mapy nie zmieniał, szkoda by mi było samochodu. Uniwersalny program jest dla wszystkich i dla nikogo. Miałem kilka samochodów z turbo i każdy miał indywidualnie pisany program plus hamownia przed i po. Ogarnięty tuner skroi program pod konkretny stan silnika.  co zechcesz i masz spokój na wiele lat. Golf IV 1,9 ze 100 na 170, Alhambra ze 115 na 150, Audi 1,8 T ze 163 na 230 a teraz S-Max ze 163 na 200. Jak kiedyś wjedzie Q5 3,0 TFSi to z 270 będzie 400 i banan na gębie.

Plusem takiego rozwiązania jest to, że ukryte usterki często wyjdą i możemy je wyłapać zanim spowodują spustoszenie.

Edytowane przez godski

Mapa nie jest z niewiadomo jakiego źródła. Zrobił to odpowiedni człowiek, z odpowiednimi umiejętnościami.

Mapy powinny być pisane i poprawiane pod konkretny egzemplarz ale to moje zdanie. Tylko hamownia przed i po pokaże jak to wyszło. Często własnie przy pierwszej hamowni możemy wyłapać niedomagania.

• Like 1

Proszę o szczegóły dotyczące tej zabudowy bo fajnie wyszło - szczególnie ciekawa ta przesuwana półka górna. Gdzie robiłeś ta zabudowę i ile Cię wyniosła?

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka

https://namiotywyprawowe.pl/produkt/system-szuflad-ocean-cross-do-pickupa/

A czym zeslipować tego riba? Trzeba jeszcze wypożyczyć jakiegoś mercedesaG do wodowania, a takowe nie zawsze są do wzięcia w pobliżu slipów :lol: . Ogólnie, to trochę bez sensu ta koncepcja wożenia porsche i riba za kamperem, lepiej jeździć prosze911, wynajmować hotele i wypożyczać łodzie. Bo ta całość to tylko do miejsc mocno zurbanizowanych, wybetonowanych się nadaje, kompletnie nie dla wędkarza. A wędkarz jak wędkarz, potrzebuje miejsc z których bardzo trudno nawet mercedesem G wyjechać :D .

• Like 1