Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Z czystym sumieniem polecam: WinterContact TS 850 P SUV. Wg mnie idealny balans między trakcją, hamowaniem i trzymaniem bocznym. I opony radzę oceniać nie zaraz po zakupie ale po sporym przebiegu, najlepiej przed końcem ich życia.

Edytowane przez radeqs

Z czystym sumieniem polecam: WinterContact TS 850 P SUV. Wg mnie idealny balans między trakcją, hamowaniem i trzymaniem bocznym. I opony radzę oceniać nie zaraz po zakupie ale po sporym przebiegu, najlepiej przed końcem ich życia.

Kurde, ale te oponki jak i Michelinki, to 750 zł za sztukę.

Jak tu żyć, jak żyć ????????

Zadzwon do pamaru w kostomlotach. Poproś Maćka i powiedz ze ode mnie. Zawsze dobiera mi opony i jestem zadowolony. Kiedyś jakieś smicie kolega mi doradził dunlop f1 costam costam za 1000 za szt i 3 z 4 rozwaliłem. Maciek dobrał mi za połowę z plusem tej ceny i latały aż auto sprzedałem. Oni sprzedają setki kompletów mają na bieżąco opinie

• Like 1

Yokohama Geolandar ATS G015 zarówno na zimę jak i na lato, używam trzeci komplet na trzecim suvie.  :D

Zależy po czym się jeździ, ja dużo po polu, lesie ale 90% autostrady. Naprawdę polecam jak ktoś musi zjechać w głęboki śnieg lub błoto. 

Geolandar marka premium, długo dają radę na tylnej osi,daja radę w błocie, wodzie piachu, warte swojej ceny polecam . Mam jej w jeep xj .

W moim szybkim "autobusie" od dwóch sezonów mam Goodyear Ultra Grip Performance G1 235/50 R18 . Świetna trakcja na suchym, mokrym i zaśnieżonym, cisza i komfort, niskie opory toczenia ( spalanie ) . Póki co, po dwóch zimach , trwałe  :) .

Edytowane przez malinabar

• 2 tygodnie później...

Jakby ktoś z bliska (małopolska) szukał... Myślę, że warty oglądnięcia

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-outlander-2-0-4x4-28-tys-km-jak-nowy-bez-rdzy-oryginal-oplacony-ID6EcMkA.html

W takiej kasie i z tym silnikem to chyba jednak nie, ale dla miłośnika marki ... Edytowane przez Sławek Nikt

A zwróciłeś uwagę na stan i przebieg?

Zwróciłem. Jak masz czas to zapraszam w mazowieckie i pokaże ci c5 z przebiegiem około 330 tys. Oryginalny. Tylko fotel kierowcy na boczku lekko przygnieciony. Poza tym wyobraź sobie bez uwag. Mógłbym napisać, że ma 140 tylko zawodnik wagi ciężkiej nim jeździł. Nawet układ wydechowy poza siatka jest oryginalny choć już go troszkę słychać.

I opowiastka. Jak naprawiano mi klimę kilka lat temu to na parkingu stał Passat cc. Jeden z klientów serwisu zaczął się nim interesować. Okazało się, że był kumplem właściciela tego serwisu, więc i sam właściciel przybył na miejsce i tako rzecze: piękny to on by był jakby nie z dwóch zrobiony ...

Absolutnie nie neguję stanu tego mitsu, ale do takich ofert należy podchodzić z rezerwą. I tyle.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

Jeśli już o oponach to do mojego legacy trafiły wielosezonowe falken euro allseason as210 w foresterowym rozmiarze, więc troszkę prześwitu zyskał. Moje pierwsze uniwersalne felgi, przynajmniej sobie opinię wyrobię ;)

felgi :rolleyes: oczywiście opony, uniwersalne opony

Edytowane przez Jano

Falkeny mam na zimę, na lato również wziąłem Falkeny. Dla mnie rewela. Zobaczymy jak po dłuższym użytkowaniu.

Teść dał się skusić na letnie Falkeny, po kilku pierwszych miesiącach jest bardzo zadowolony.

Ja mam uniwersalne Falkeny do SMAXA i rewelacja. Już nie chcę opon zima/lato. Tyle że raczej jazda po mieście i zero gór w zimę.

• Like 2

Zwróciłem. Jak masz czas to zapraszam w mazowieckie i pokaże ci c5 z przebiegiem około 330 tys. Oryginalny. Tylko fotel kierowcy na boczku lekko przygnieciony. Poza tym wyobraź sobie bez uwag. Mógłbym napisać, że ma 140 tylko zawodnik wagi ciężkiej nim jeździł. Nawet układ wydechowy poza siatka jest oryginalny choć już go troszkę słychać.

I opowiastka. Jak naprawiano mi klimę kilka lat temu to na parkingu stał Passat cc. Jeden z klientów serwisu zaczął się nim interesować. Okazało się, że był kumplem właściciela tego serwisu, więc i sam właściciel przybył na miejsce i tako rzecze: piękny to on by był jakby nie z dwóch zrobiony ...

Absolutnie nie neguję stanu tego mitsu, ale do takich ofert należy podchodzić z rezerwą. I tyle.

Dlaczego do takich ofert należy podchodzić z rezerwą? Żona jeździ Subaru Foresterem z 2014 roku i ma ok. 45 000 km przebiegu. Codziennie do pracy dojeżdża i w sobotę na zakupy. Samochód jak nowy. Raz na dwa-trzy miesiące biorę go przegonić. I gdyby przyszło się go sprzedać to.... Do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie. 

• Like 1

Dlaczego do takich ofert należy podchodzić z rezerwą? Żona jeździ Subaru Foresterem z 2014 roku i ma ok. 45 000 km przebiegu. Codziennie do pracy dojeżdża i w sobotę na zakupy. Samochód jak nowy. Raz na dwa-trzy miesiące biorę go przegonić. I gdyby przyszło się go sprzedać to.... Do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie. 

Jeżeli masz tam silnik Diesla, to szkoda tylko tego auta.

Ja mam uniwersalne Falkeny do SMAXA i rewelacja. Już nie chcę opon zima/lato. Tyle że raczej jazda po mieście i zero gór w zimę.

Dobrze, że mi odradziłeś. Zajeb.... reklama opon  :lol:  Bieżnik w tych falkenach nie wygląda na zimowy. Czyli kup oponki tylko nie jedź po za miasto. Za miasto trzeba mieć inny komplet  :lol:  A w góry trzeci. Nad morze czwarty. hehe

• Like 2