Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że mi odradziłeś. Zajeb.... reklama opon  :lol:  Bieżnik w tych falkenach nie wygląda na zimowy. Czyli kup oponki tylko nie jedź po za miasto. Za miasto trzeba mieć inny komplet  :lol:  A w góry trzeci. Nad morze czwarty. hehe

To nie jest anty reklama, tylko najprawdziwsza prawda. Jeżdżąc 99% po aglomeracji takiej jak W-wa i jej okolice, opony wielosezonowe są naprawdę godne rozważenia, ale jak się mieszka na Zadupiu, to raczej kolego dwa komplety trzeba posiadać. Trzeci możesz sobie do offroudu nabyć, a czwarty jak lubisz drift. Za miasto, w góry i nad morze śmigniesz z Zadupia na oponach lato / zima  ;)

• Like 2

• 4 tygodnie później...

Czy są tutaj jacyś posiadacze V70 II generacji? Stałem się właścicielem poliftowej V70 z końcówki 2006 roku ze 185 konnym D5 pod maską. Czy sa jakieś rzeczy na które szczególnie zwrócić uwagę przy serwowaniu po zakupowym?

Edytowane przez Pawgas

Graty. Szukałem takiego samochodu, ale nic sensownego nie znalazłem. Jak ladnie wyglądał to czujnik się kończył albo może kiepski jest i myślał, ze to szpachla

Dzięki. Taki szybki strzał był. 216 tys km jeden właściciel od 2008 roku (kupiony z Avisa po roku) starszy Pan doktor - dentysta  :D . Nie mierzyłem miernikiem bo go nie mam ale całość okoliczności zakupu wskazuje że Pan nie kłamał mówiąc, że bezwypadek. Pan doktor przesiadł się do V90 bo ten się już mu znudził  :D. Ciekaw jestem jak to będzie jeździć bo przesiadam się z Passata B8. Jeszcze boxsik na dach i można śmigać na narty  ;)

Edytowane przez Pawgas
  • Like 1

Od ponad roku jeżdżę xc90 z 2007r z tym samym silnikiem. Po zakupie pełen serwis. Silnik rozkręcony, wyczyszczony. Wymienione tylko jakieś plastikowe przepustnice / klapy w silniku, bo pęknięte było. Wszystko śmiga pięknie. Będziesz zadowolony. Ten rocznik jest mocarny. Znajomy mojego kolegi miał coś ponad 500 tyś km na tym silniku, rocznika nie pamiętam, ale cos chyba delikatnie starszego niż nasze, jakoś 2005-2006??

Jezdzi dalej! :)

Gratuluję zakupu!

A! zwróć uwagę na paliwo jeszcze. Kilka miesięcy jeździłem na bio i było OK. Ale ostatnio jak zalałem niemal pusty bak zerówką to czuć pod nogą że mocy przybyło. Czystego diesla ciężko teraz trafić, ale porównaj między stacjami. Lotos ma bio, ale lepszej jakości. Na małych prywatnych stacjach czasem się trafi czyste, ale różnie to bywa...

• Like 1

Od ponad roku jeżdżę xc90 z 2007r z tym samym silnikiem. Po zakupie pełen serwis. Silnik rozkręcony, wyczyszczony. Wymienione tylko jakieś plastikowe przepustnice / klapy w silniku, bo pęknięte było. Wszystko śmiga pięknie. Będziesz zadowolony. Ten rocznik jest mocarny. Znajomy mojego kolegi miał coś ponad 500 tyś km na tym silniku, rocznika nie pamiętam, ale cos chyba delikatnie starszego niż nasze, jakoś 2005-2006??

Jezdzi dalej! :)

Gratuluję zakupu!

A! zwróć uwagę na paliwo jeszcze. Kilka miesięcy jeździłem na bio i było OK. Ale ostatnio jak zalałem niemal pusty bak zerówką to czuć pod nogą że mocy przybyło. Czystego diesla ciężko teraz trafić, ale porównaj między stacjami. Lotos ma bio, ale lepszej jakości. Na małych prywatnych stacjach czasem się trafi czyste, ale różnie to bywa...

Zapewne  chodziło o klapy wirowe w kolektorze dolotowym. Pękają często ale to temat znany i do ogarnięcia w niedużych pieniądzach. 

cześć koledzy

potrzebuję oponki na zimę dla Pani do Tuscona 215/65 R17

80 %  jazdy w mieście Nowy Sącz, 20 % poza, ale to już górki - Mszana, Muszyna, Krynica, Limanowa i okolice

coś możecie polecić? 

bo ja to zieloniutki jestem, a w necie milion opinii i to zazwyczaj sponsorowanych....

Edytowane przez jabadaon

cześć koledzy

potrzebuję oponki na zimę dla Pani do Tuscona 215/65 R17

80 % jazdy w mieście Nowy Sącz, 20 % poza, ale to już górki - Mszana, Muszyna, Krynica, Limanowa i okolice

coś możecie polecić?

bo ja to zieloniutki jestem, a w necie milion opinii i to zazwyczaj sponsorowanych....

Ze swojej strony polecę Nokian WR4. Fajnie się wgryzają. Założone do XC60 AWD. Lato też mam Nokiany i jestem zadowolony.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka