Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

a dlaczego skarbonka? a może wskażesz jakiekolwiek auto co skarbonką nie jest? ja takowego nie znam .

Serio porównujesz koszt części i skomplikowanie konstrukcji między proponowanym wcześniej A6 C4 a A6 C5 Allroad?

Skarbonka a serwisowanie to dla mnie dwa różne opisy eksploatacji samochodu.

• Like 3

Serio porównujesz koszt części i skomplikowanie konstrukcji między proponowanym wcześniej A6 C4 a A6 C5 Allroad?

???? Głos rozsądku. Audi na pneumatyce w napędach za 10tys.. Rózgaś też głupoty piszesz.. Szanuje Cię bardzo jako wędkarza, ale o autach.. Żaden współczesny samochód to nie jest auti na dożywocie.. ???? No dobra.. jest. Land Cruisera serii 7 jeszcze robią. Ale takiego "na dożywocie" nie zarejestrujesz w europie.
  • Like 1

Ja niczego nie porôwnuje ale to solidne konstrukcje i masz sporo zamiennikôw.oczywiście nie myślé nawet o serwisie Audi bo ceny w serwisach to zawrôt glowy i nie jest wazne Jaki to serwis .

Bolesław o dozywotke chodziło mi bardziej o to że jest to auto które na tyle spełnia moje oczekiwania że nie mam zamiaru na razie myśleć o niczym innym. Nie jestem w stanie go zakatować. 100tys na sprzęgle gdzie wyciąganie przyczepy po dzikich slipach to sam wiesz co to jest. Na polsprzegle itp...4x4 jest na tyle dobre że ciężko mi się poślizgnąć na drodze, po błocie idzie dopóki nie zwątpię, jak chce to pali 6.5 jak chce jechać na budowę z toną towaru na przyczepie to nie dyskutuje. Jak chce lecieć całą trasę 180 to spoli z 11 ale jedzie. Generalnie mając otwarty budżet na auto na ryby nie chce nic innego. Jak coś zdechnie to naprawie. Jak silnik zarżne zrobie kapitalke. Nie mam pomysłu na co mógłbym scouta zamienić. Jeździłem wieloma autami a to bydle zrobilo na mnie największe wrazenie

• Like 2

Bolesław o dozywotke chodziło mi bardziej o to że jest to auto które na tyle spełnia moje oczekiwania że nie mam zamiaru na razie myśleć o niczym innym. Nie jestem w stanie go zakatować. 100tys na sprzęgle gdzie wyciąganie przyczepy po dzikich slipach to sam wiesz co to jest. Na polsprzegle itp...4x4 jest na tyle dobre że ciężko mi się poślizgnąć na drodze, po błocie idzie dopóki nie zwątpię, jak chce to pali 6.5 jak chce jechać na budowę z toną towaru na przyczepie to nie dyskutuje. Jak chce lecieć całą trasę 180 to spoli z 11 ale jedzie. Generalnie mając otwarty budżet na auto na ryby nie chce nic innego. Jak coś zdechnie to naprawie. Jak silnik zarżne zrobie kapitalke. Nie mam pomysłu na co mógłbym scouta zamienić. Jeździłem wieloma autami a to bydle zrobilo na mnie największe wrazenie

Rozumiem..???? W ten sposób definiując.. ok???? Mam Land Cruisera w benzynie, Patrola 4.2d.. ale kocham bardzo peugeota partnera 1.6 hdi.. w ten właśnie sposób. Dymi oponami na slipie, koła w górę podnosi w terenie, ale spałem w nim tydzień na mazurach, łódka obok, pali mało, zapitala z przyczepą, psuje się nic albo tanio.. tak da radę gdyby miał 4x4 jak skoda.
  • Like 1

Też myślałem o tym modelu volvo, co byscie polecili xc70 czy A6C5 quattro?

wiesz co jeżeli chodzi o mnie zdecydowanie xc70 chociaż cena eksploatacji bardzo zbliżona, ale jest poprostu większe, no i jak trzeba składasz fotele i idoba 180 spi komfortowo, ja rozważałem a6c6 allroad 3.0 ale przestraszyła mnie wymiana rozrządu, i koszt ewentualnej naprawy zawieszenia

Ludzie ja zapytałem tylko o zakup pojazdu do 10tys spełniającego pewne podstawowe wymagania do wodowania, bez kosztów serwisowych. Opamiętajcie się bo te tematy zaczynają mieć dziesiątki stron i jedynie kilka sensownych komentarzy.

Outlander I 2.016v 4WD, najlepiej z gazem. Można znaleźć dobry egzemplarz, choć pewnie trzeba będzie ciut dołożyć

Nakręcanie filmików z takim terenem który można pokonać zwykłym autem osobowym z napędem na jedna oś mija się z celem i ośmiesza w tym wypadku Volvo :)

Chodzi o prosty lift wyłącznie ???? A na YT można znaleźć co nas interesuje czyli jak sobie fabryczne volvo radzi z całkiem poważnym błotem.

Koledzy czy ktoś z was próbował już wodowac łódkę elektrykiem?

Kumpel ubił swoją vitare wędkarska ale ma też w domu kia niro elektryczna. I tu nastręcza się pytanie, bo importer kia średnio kwapi się z odpowiedzią...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

A można do tego założyć hak? Pytanie też z jakiego slipu elektryk wyjedzie Ja Mazda elektryczna bym do wody wjeżdżał śmiało, budowę innych elektryków znam słabo jednak z tego co kojarzę baterie są dobrze obudowane a przewody wysokiego napięcia raczej z przodu i wysoko

Ja tez, poki co, zmienilem wedkarski holownik na Volvo. Ciaga lodke od roku i jestem super zadowolony. Wczesniej bylo Suzuki, potem Jeep a teraz xc70

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co masz za silnik w tym Volvo ? Manual czy AT ? Zastanawiam się właśnie nad XC60 lub XC70 ewentualnie Tiguan.

Siedzi się jak w klasycznym kombi czy bardziej jak w SUV-ie (XC-60 , CRV, Tiguan etc ) ?

A można do tego założyć hak? Pytanie też z jakiego slipu elektryk wyjedzie Ja Mazda elektryczna bym do wody wjeżdżał śmiało, budowę innych elektryków znam słabo jednak z tego co kojarzę baterie są dobrze obudowane a przewody wysokiego napięcia raczej z przodu i wysoko

Niestety hak przewidziany przez kia to raczej mały żart...

Ładowność maksymalna to 300kg więc kumpel sobie na nim wozi uchwyt na 3 rowery.

No nic vitare zna więc czas zacząć polowanie[emoji6]...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk