Piotrekdk Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Pytanie jaka masę przyczepy może ciągać Octavia jednak chyba nie powinno być problemu by w 700kg się zmieścić.1500kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Podpowiem ,że w DR mamy dwie pozycje odnośnie przyczepy : O.1 maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem (w kg)O.2 maksymalna masa całkowita przyczepy bez hamulca (w kg) zapewne ta 700kg będzie bez hamulca najazdowego- o której napisał @dekosz a ta 1500 kg będzie miała hamulec najazdowy - o której napisał @ Piotrekdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Panowie, mam łódkę Romanę, myślę że wraz z przyczepą waży max 500kg. Pojawił mi się od rodzinki w DE passacik b5 z silnikiem 1.9 na zwykłej pompie, 110KM z napędem na 4 koła. Czy takie auto na normalnych, ale czasem śliskich slipach poradzi sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Podpowiem ,że w DR mamy dwie pozycje odnośnie przyczepy : O.1 maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem (w kg)O.2 maksymalna masa całkowita przyczepy bez hamulca (w kg) zapewne ta 700kg będzie bez hamulca najazdowego- o której napisał @dekosz a ta 1500 kg będzie miała hamulec najazdowy - o której napisał @ PiotrekdkJak szukałem scouta - to bez hamulca najazdowego potrafią mieć 600kg - 650 - 750 kg. Kwestia silnika i rocznika , radzę uważnie szukać bo można się zdziwić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Jak szukałem scouta - to bez hamulca najazdowego potrafią mieć 600kg - 650 - 750 kg. Kwestia silnika i rocznika , radzę uważnie szukać bo można się zdziwić .Dokładnie tak jest. I nigdy nie można sugerować się tym ile kumpel ma praktycznie w takim samym samochodzie.Gorzej jest gdy mamy przyczepę o DMC 750 kg a samochód kupimy ,który ma w DR 600 kg. Tu mam na myśli przyczepę bez hamulca a w DR poz. - 0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Matteo nie bierz tego passata. To szrot. Ale możesz załatwić kontakt? Chętnie kupię. Jeheh. Bier. Da radę z palcem. Do tego całoroczne na wiosnę lato jesień i jazda. Trochę niski. I miska nisko. Ale fajne auto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Matteo nie bierz tego passata. To szrot. Ale możesz załatwić kontakt? Chętnie kupię. Jeheh. Bier. Da radę z palcem. Do tego całoroczne na wiosnę lato jesień i jazda. Trochę niski. I miska nisko. Ale fajne autoPewnie można podnieść. Kiedyś miałem Golfa 4 kombi j jak ze dwa razy urwałem osłonę silnika to założyłem grube opony, felgi o innym ET i podniosłem zawieszenie o kilka cm. Jak allroad wyglądał i jeszcze do tego silnik ze 100 na 170 KM zrobiony. Rakieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Teraz kupno auta to jedno a utrzymanie to drugie i nie chodzi o same finanse a bardziej o dostęp do mechanika. Niedawno musiałem sprzedać volvo xc70 D5 po ponad 2 latach i prawie 60 tys.km. A sprzedałem bo na mechanika który można powiedzieć specjalizuje się w podobnych autach musiałem czekać 1,5 miesiąca.Jeździłem z jakimś tam wyskakującym błędem. Dobrze że auto jeździło bo do pracy prawie 40 km. Auto naprawiłem i sprzedałem, zamieniłem na bardzo popularne 2.0 TDI w alltracku. Do vaga mam znajomego fachowca. Ale Volvo będę dobrze wspominał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Panowie, mam łódkę Romanę, myślę że wraz z przyczepą waży max 500kg. Pojawił mi się od rodzinki w DE passacik b5 z silnikiem 1.9 na zwykłej pompie, 110KM z napędem na 4 koła. Czy takie auto na normalnych, ale czasem śliskich slipach poradzi sobie? Matteo nie bierz tego passata. To szrot. Ale możesz załatwić kontakt? Chętnie kupię. Jeheh. Bier. Da radę z palcem. Do tego całoroczne na wiosnę lato jesień i jazda. Trochę niski. I miska nisko. Ale fajne autoRobert, jak Krzysiek nie weźmie to jestem następny w kolejce do tego Syncro pod warunkiem ,że jest to Variant /Kombi z hakiem. Szukam usilnie modelu po lifcie 2004/2005 rok..... jak na razie bezskutecznie ????. Zrodził się więc pomysł, aby pomyśleć o wersji przedliftowej w dobrym stanie z napędem. Jak napisał Andrzej @Godski, można by było nieznacznie go podnieść....ale chyba samymi balonami opon. Wersje obniżone na dobrym, gwintowanym zawieszeniu widziałem i prawie kupiłem. Podniesionych nie spotkałem. Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) tak robiłem z przodem w octavii 1 w 1,9 tdi https://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69do tego sprężyny na przód i tył lesjofors hd plus gumy podwyższające pod sprężyny na tył i amorki blistein b4 i można było śmigać po wertepachjeśli jest tak samo w VW ,to załóż taki zestaw Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Bierz go kolego będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 tak robiłem z przodem w octavii 1 w 1,9 tdi https://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69do tego sprężyny na przód i tył lesjofors hd plus gumy podwyższające pod sprężyny na tył i amorki blistein b4 i można było śmigać po wertepachjeśli jest tak samo w VW ,to załóż taki zestawNie jestem pewien czy takie rozwiązanie da się zastosować w Passacie. Octawia to konstrukcyjnie /zawieszeniowo praktycznie Golf IV. Prosty, nieskomplikowany zawias. Passat to trochę inna bajka i rozwiązania zawieszenia (wielowahacz, inne amortyzatory ).Tutaj odpowiednikiem jest Superb i Audi A4 /A6. Niemniej, jak będę wymieniał amortyzatory w swoim,25 letnim B5, sprawdzę czy da się bezpiecznie zainstalować taką lub podobną tulejkę. Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Passat b5 syncro targa moją octavie z piachu . Dzielny ale niski. Ale mocno rozwojowy. Aut z napędem na ośkę już nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 rózgaś, ale te Kuboty to limitowana wersja a'la Ferdynad Kiepski? Szkoda przy tym wszystkim, że nie miałeś do nich skarpet założonych. Wracając do filmu, to tam gdzie stał passat to prawie wszystko by Cię wyciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Uwierz mi że spod leżał cały. Pierwsze próby były wieczorem..Potem ze 2 h odkopywania. Jakieś wycieraczki pod koła. Cuda. Za którymś razem wyrwał dopiero. Brrr nie jadę już tam heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jadę jutro po paska 2000r, z silnikiem 1.9tdi 115km, przebieg 300tkm, ale wymieniony rozrząd, dwumas, ogólnie cały ogarniany na bieżąco, troszkę brudny. Czy warto takie cudo techniki przed liftem kupić za 6tys. ? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 1,9tdi to raczej spoko. Ciekawe tylko ile tego przebiegu, tak realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Tego nie wie nikt, nawet obecnie jak masz auto z importu to turcy kręcą. Nasze z salonu dosyć świeże to już ok. Wracając do paska to cena nie za wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jak zadbany to warto. Ja właśnie ogarnąłem od znajomka Skodę Octawię I z takim silnikiem, bogata wersja, wypieszczona, ususnięta dwumasa za 5 tys.Teoretycznie dla żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Matteo nie bierz tego passata. To szrot. Ale możesz załatwić kontakt? Chętnie kupię. Jeheh. Bier. Da radę z palcem. Do tego całoroczne na wiosnę lato jesień i jazda. Trochę niski. I miska nisko. Ale fajne autoRózgaś, jak byś był bliżej to ..., wróżbita cholerny. Ludzie, takiego gówno-wozu dawno nie widziałem, a sam nie jestem pedantem. Cały naokoło wyglądał jak by miał nalepki tvn i trafił na zjazd fanów znanego ojca. Q śroku tak był zniszczony i porwany jak by świnie chował, do tego zapach, u mnie z kanalizy ładniej pachnie. Mogę dać komuś namiary na to auto bo mechanicznie ok, a jak ktoś nadal ma powikłania covidowe to zapach nie będzie mu przeszkadzał. Znalazłem a4 w quattro i muszę być zadowolony. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Pochwal się tą A4.Z jakim silnikiem? Rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 2005, 1.9 131km, powinien chyba wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 2005, 1.9 131km, powinien chyba wystarczyćChyba jeden z ostatnich słynnych 1,9tdi???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Chyba jeden z ostatnich słynnych 1,9tdiZmiana programu o masz lekko 170-190 KM. Warto.Tylko IC by się przydał bo tam niewielki tylko w nadkolu zdaje się siedzi.Inna jazda a przy rozsądnej jeździe spalanie nie wzrośnie i szkody dla silnika nie będzie.Warunek to ogarnięty tuner a nie żaden chip. Ten już na pompkach a nie na pompie - jak dla mnie plus. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi