Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Teściu ma z 2003 chyba. 1,9tdi quattro.

Super maszyna! Skrzynia manual 6-biegowy. Wolałbym automat. Czekam aż będzie chciał sprzedać, ale się nie zanosi... Jeździ nim od ok 2007r. Nigdy nigdzie się nie zakopał. Jak TIR miał problem na parkingu w zimie to podpiął linę i go przesunął...

Spalanie śmiesznie niskie.

Dziękuję za słowa wsparcia, mam nadzieję, że nie skończy jako zakupowóz tylko będzie targał moją łódkę, a da radę to lekko podnieść oczywiście jeżeli jest sens, bo slipy mam czasem ślizgie, ale nie dziurawe

Moja była s-line, obniżona fabrycznie o 30mm,fajnie jeździła????????

Wybierając samochód pod tego typu przeznaczenie i dodatkowo użytkując go na codzień każdy rozsądny i oszczędny szuka cech złożonych z ekonomii, użytkowości, wizualizacji i przydatności. Mogłem w tych drobnych kupić duży wóz typu ML, lub santa fe, ale czy po za większą przestrzenią nad głową byłbym bardziej zadowolony? Może i tak, ale chyba tylko do pierwszej awarii ????

Ważne żebyś ty był zadowolony bo opinie to są i będą różne .Jeden woli manuala a inny automat .Ja osobiście nic bym nie zmieniał w mocy  bo te 130 kucy starczy.Po co dodatkowe koszty.A auto zawsze będzie małe ,kupisz większe i po pewnym czasie też zrobi się małe .Z łodzią jest to samo ,to takie gonienie królika .

Niech ci dobrze służy .

• Like 2

Rózgaś a tak zaczepnie zapytam, ktore to dla Ciebie dobre paliwo ?

I czy masz swiadomosc, ze i tak wiekszosc paliwa na stacjach pochodzi z orlenu i lotosu. Tankujesz na BP - tankujesz paliwo orlen, tankujesz na shell - tankujesz paliwo orlen

A te dobrze shelle mają, tak samo jak dobra verva, dodane tylko i wyłacznie jakies dodatki uszlachetniające

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Paliwo Lotosu jest lepsze. Również ma 7% bio, ale mieszane na gorąco i to jednak robi różnicę.

Orlen miesza ON czyste z bio na każdej bazie. Lotos miesza w Gdańsku /chyba/ i na każdą bazę jedzie już gotowy produkt. Mają większą kontrolę nad tym i na każdej stacji w PL jest dokładnie ten sam produkt.

Prywatne stacje mają bardzo różnie.

Bywa, że pilnują paliwa bardziej niż Orlen.

Sam leję zawsze paliwo na małej prywatnej, gdzie pracuję i jestem pewny tego paliwa, a w trasie dolewam na Lotosach.

• Like 1

Rózgaś a tak zaczepnie zapytam, ktore to dla Ciebie dobre paliwo ?

I czy masz swiadomosc, ze i tak wiekszosc paliwa na stacjach pochodzi z orlenu i lotosu. Tankujesz na BP - tankujesz paliwo orlen, tankujesz na shell - tankujesz paliwo orlen

A te dobrze shelle mają, tak samo jak dobra verva, dodane tylko i wyłacznie jakies dodatki uszlachetniające

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rózgasiowi pewnie chodziło o to żeby nie tankować na stacjach no name . Sam wystrzegam się takich stacji . Tankuje praktycznie na jednej bo zasięg wystarcza mi i do pracy i na ryby .Pojechałem na zmianę filtra gazowego i gaziarz pokazał mi że filtr wygląda jak nowy . Pojechałem na Chorwację gdzie byłem 2 tygodnie i było jazdy sporo ( wypad do Włoch etc. ) i jak przyjechałem na wymianę filtra to był zaj..bany na maxa .

Pewnie o to chodziło ;)

A ws gazu - na gazie z jednej stacji robisz więcej km niż na gazie z innej. Sprawdzone przez wieeele osób.

Ws filtrów od gazu się nie wypowiem bo nie mam pojęcia jak to wygląda.

Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność... ????

Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność... ????

Ja miałem tak nieraz :)

Dlatego tankuję na jednej stacji od lat …

Edytowane przez sero1975
  • Like 1

Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność...

LPG to skład mieszanki propan i butan procentowo powinno być 40 i 60 a w zimowej porze odwrotna proporcja,

Czy tak jest zawsze jak powinno być ? Cała mieszanka to loteria składników bo czasami spaliny bardziej śmierdzą a innym razem mniej i po części też wpływają na przejechane km.

Na gazie od jednego dostawcy klienci zachwalają że zasięgi dużo lepsze a i osiągi super.

Zmiana dostawcy - zaczynają się pojawiać zapytania co z tym naszym gazem....

Powrót do poprzedniego - żadnych uwag.

Myślę, że coś w jakości gazu musi być.

Z ropą też tak jest . Na niemieckiej więcej się robi km.

Niedaleko Szczecina po Niemieckiej  stronie  a dokładnie w Schwedt  jest rafineria  (  bliżej jak np. do Płocka czy też innych )  i dużo tego niemieckiego paliwa jedzie do PL i już  mamy te niemieckie paliwo i jakoś więcej kilometrów licznik nie pokazuje :) 

• Like 1