Tabor Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Cornel mam Kuge 2008 r 2.0 TDCi 136 KM .Na zimówkach bo przymus jako tako za to na letnich Crosach super jak dla mnie .Nie wiem dlaczego znajomego pali 10 l ON moja 7 l On /100 km w trasie spalenie do 6 l ON .Ciągam przyczepkę 650 kg nad Bug i woduje bez problemu zero betonowych slipów .Ceny części śmieszne , naprawy proste , komputer sprawdzi każdy mechanik .Jak na razie nikt mnie z błota nie wyciągał bo to nie 4x4 ale niektórzy nie rozróżniają SUV-a od terenówki .Terenówka to samochód do którego można zamontować wyciągarkę Teraz myślę nad zakupem staruszka do remontu pewni Vitara Long V6 lub coś podobnego .Na emeryturce będzie co robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Kacper renówek nie poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Może i tak ale przestałem lać na orlenie jak mi z wodą paliwo zalali. Tak dla zasady.Janek,tam było chrzczone..pod Niemców ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Podczas spaceru nad jeziorko Czerniakowskie w Warszawie, wypatrzyłem takie autko. Idealne dla wędkarzy łowiących na trawele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Na szybkie wypady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Bulwarowe chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 https://www.youtube.com/watch?v=TKhynVlBafk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_S Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ilekroć oglądam takie filmiki oczami wyobraźni widzę te rozjechane tarliska, ostoje zwierząt wodnych wszelakich. Rzeki to nie tylko pstrągi ale też kozy, piskorze i wiele innego maleństwa... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ilekroć oglądam takie filmiki oczami wyobraźni widzę te rozjechane tarliska, ostoje zwierząt wodnych wszelakich. Rzeki to nie tylko pstrągi ale też kozy, piskorze i wiele innego maleństwa...Bo normalni ludzie tak się nad rzekami i innymi wodami nie zachowują. Na swoim podwórku nich rozpiździej robią. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 To nie jest giełda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 U mnie do (wy)ciągania łódki (acz nie wyłącznie) zawitało Volvo V60 CC D4 (czyli 5-cylindrowy diesel 2,4l) z napędem 4x4.Testy z łódką dopiero maj/czerwiec, ale nie mam wątpliwości, że otwierają się nowe możliwości vs. dotychczasowe auto z napędem na 'ośkę'. 20220128_135342.jpg@mario Pojeździłeś już troche nim aby powiedzieć jak w wędkarsko-tripowym życiu się sprawuje? Zastanawiam się mocno nad tym modelem a na internecie opinie dosyć skrajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Sezon coraz bliżej na coś się będzie trzeba zdecydować .Mitsubishi sprawdzone jest ok .Ale volviaki kuszą wyposażeniem i komfortem podróżowania Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez MARIUSZ 69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 @mario Pojeździłeś już troche nim aby powiedzieć jak w wędkarsko-tripowym życiu się sprawuje? Zastanawiam się mocno nad tym modelem a na internecie opinie dosyć skrajne. Trochę pojeździłem, ale jeszcze niewędkarsko (nie zapinałem przyczepki).Auto prowadzi się doskonale - twarde (wzmocnione) zawieszenie i stały napęd 4x4 robią różnicę (nie udało mi się po śnieżycach pod koniec złapać uślizgu na letnich oponach, a mocno się starałem na bocznych drogach). Mega wygodne fotele. Przestrzennie dla kierowcy i pasażera. Wysokiej jakości materiały wykończeniowe (nic się nie rysuje, nie skrzypi, etc.). Świetne brzmienie i zachowanie silnika na wyższych obrotach (można zapomnieć, że to jednostka wysokoprężna).Minusy: Nieco twardo zestrojone wspomaganie kierownicy przy manewrach parkingowych może irytować (ale w trasie to zaleta). Mało miejsca z tyłu dla pasażerów. Niezbyt pojemny bagażnik (dopiero rozłożenie tylnych siedzeń daje fajną przestrzeń - fotele tworzą z podłogą bagażnika płaską powierzchnię). 'Tradycyjny' (czyli przestarzały) system informacyjno-rozrywkowy. 6-biegowa automatyczna skrzynia mogłaby szybciej reagować. Klekot na niskich obrotach (jak to w silniku wysokoprężnym)Spalanie w okolicy 8l (50/50 trasa i miasto). Zapraszam na obejrzenie i przejażdżkę - to najlepszy sposób na weryfikację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Dzięki za szczegółową odpowiedź sporo mi rozjaśnia Przy okazji może zapytam szerzej, pewnie troche osób stało przed podobnym wyborem. Szukam czegoś na tripy po europie czyli priorytetem było by to aby wygodnie i przyjemnie sie jechało po autostradach. Aspekt terenowy ma o mniejsze znaczenie ale miło by aby nie przejmować się pogodą czy leśną ścieżką w np. północnej Szwecji czy ciężkim dojazdem pod miejscówke. Przyczepki nie będę w ogóle ciągał . Reasumując jakiś "autostradowy wyprawowiec" Lubie duże samochody i wysoko w nich siedzieć także wszelkie combi odpadają. Mam do wydanie 60-80k być może więcej jeśli bedzie tego warte auto.Z tego co patrzyłem pasowało by mi:- xc60- wyzej wymienone, troche martwi mnie bagażnik i ponoć słabe właściwości terenowe- Forester 2.0 xt - na papierze idealny ale obawiam się że troche za mały, musze się nim jeszcze przejechać i na zywo zobaczyc wnetrze- Discovery 4 - wydaje mi się idealny ale landrowery troche kojarza mi sie z usterkowoscia, pewnie blednie ale w glowie zostaje - grand cheeroky IV- sam nie wiem co o nim myśleć ale wydaje się ciekawyObecnie mam xtraila 2.2 z '06 i najchętniej kupiłbym jego nowsza, wiekszą, mocniejsza kopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchalp Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Ja mam xtriala z 2017 z napędem 4x4. Jeszcze tego przed liftingiem. 1.6 dCi 130 KM. I powiem, że napęd super. W zimie zero problemów. Byłem w Krynicy i podjazdy po śniegu z ustawionym napędem w auto pestka. Ruszanie to samo. Z wykończeniem już tak sobie. Coś tam skrzypi, coś się porysowało ale tragedii nie ma. Bagażniki daje radę. Na wakacje z dwójka dzieci daje się zapakować i jeszcze kurtynę zamknąć. Tylko koni troszkę mało. Ale za to spalanie średnio 6.3 w cyklu mieszanym ( autostrada tak 135 km/h licznikowo) z 2 rowerami na haku. Ze zwrotnością też ok, żona jeździ i wszędzie się mieści i nie narzeka że duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dzięki za szczegółową odpowiedź sporo mi rozjaśnia Przy okazji może zapytam szerzej, pewnie troche osób stało przed podobnym wyborem. Szukam czegoś na tripy po europie czyli priorytetem było by to aby wygodnie i przyjemnie sie jechało po autostradach. Aspekt terenowy ma o mniejsze znaczenie ale miło by aby nie przejmować się pogodą czy leśną ścieżką w np. północnej Szwecji czy ciężkim dojazdem pod miejscówke. Przyczepki nie będę w ogóle ciągał . Reasumując jakiś "autostradowy wyprawowiec" Lubie duże samochody i wysoko w nich siedzieć także wszelkie combi odpadają. Mam do wydanie 60-80k być może więcej jeśli bedzie tego warte auto.Z tego co patrzyłem pasowało by mi:- xc60- wyzej wymienone, troche martwi mnie bagażnik i ponoć słabe właściwości terenowe- Forester 2.0 xt - na papierze idealny ale obawiam się że troche za mały, musze się nim jeszcze przejechać i na zywo zobaczyc wnetrze- Discovery 4 - wydaje mi się idealny ale landrowery troche kojarza mi sie z usterkowoscia, pewnie blednie ale w glowie zostaje - grand cheeroky IV- sam nie wiem co o nim myśleć ale wydaje się ciekawy Obecnie mam xtraila 2.2 z '06 i najchętniej kupiłbym jego nowsza, wiekszą, mocniejsza kopie Polataj XT ja smigalem trochę xc60 w D5 a teraz mam forka xt , dużo dynamiczniejszy forek,miejsca więcej,skrzynia nie wyje w 2018 modelu (nowe oprogramowanie) no z 14 roku jest wyjec???? , napędy mega. Na minus materiały wnętrza- w forku więcej plastiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dzięki za szczegółową odpowiedź sporo mi rozjaśnia Przy okazji może zapytam szerzej, pewnie troche osób stało przed podobnym wyborem. Szukam czegoś na tripy po europie czyli priorytetem było by to aby wygodnie i przyjemnie sie jechało po autostradach. Aspekt terenowy ma o mniejsze znaczenie ale miło by aby nie przejmować się pogodą czy leśną ścieżką w np. północnej Szwecji czy ciężkim dojazdem pod miejscówke. Przyczepki nie będę w ogóle ciągał . Reasumując jakiś "autostradowy wyprawowiec" Lubie duże samochody i wysoko w nich siedzieć także wszelkie combi odpadają. Mam do wydanie 60-80k być może więcej jeśli bedzie tego warte auto.Z tego co patrzyłem pasowało by mi:- xc60- wyzej wymienone, troche martwi mnie bagażnik i ponoć słabe właściwości terenowe- Forester 2.0 xt - na papierze idealny ale obawiam się że troche za mały, musze się nim jeszcze przejechać i na zywo zobaczyc wnetrze- Discovery 4 - wydaje mi się idealny ale landrowery troche kojarza mi sie z usterkowoscia, pewnie blednie ale w glowie zostaje - grand cheeroky IV- sam nie wiem co o nim myśleć ale wydaje się ciekawy Obecnie mam xtraila 2.2 z '06 i najchętniej kupiłbym jego nowsza, wiekszą, mocniejsza kopie Może Land Cruiser? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Myślałem troche o tym ale nie przeszedł wstepnej selekcji przez :-"starosc" chciabym miec w koncu samochod młodszy z bajerami ulatwiajacymi zycie (automat nowszej generacji, troche elektroniki itd. być może dla kogoś trywialne ale chciałbuym coś nowszego)- wlasciwosci drogowe- chyba niespecjalnie sie tym jeździ a autostradowych okolicach 140 km/h i wyprzedzankach, dolaczeniach do ruchu itp.Być może jestem w ogromnym błędzie, takie mam wrażenie o tym modelu na podstawie internetów. Chętnie wyjde z błędu bo wizualnie podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Fakt, najnowszego nie kupisz, 2008-2009, za to twardy z niego zawodnik Jeśli chodzi o własności jezdne, to zdecydowanie nie zgodzę się z Tobą. Posiadam staruszka z 2005 roku i nie mam najmniejszego problemu na autostradzie. Faktem jest, że mocy ma niewiele, jak na gabaryty i masę, ale momentu obrotowego mnóstwo. Przy prędkościach 140-160 km/h nie przyspiesza, ale czego wymagać od pojazdu mającego aerodynamikę cegły i 173 kM? Niewiele jest aut godzących dzielność w terenie i komfort na asfalcie, a LC taki jest.Wśród takich aut widzę jeszcze Wranglera w wersjach specjalnych i mercedesa G klasy, może jeszcze grand cherokee 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Faktem jest, że mocy ma niewiele, jak na gabaryty i masę, ale momentu obrotowego mnóstwo. Przy prędkościach 140-160 km/h nie przyspiesza, ale czego wymagać od pojazdu mającego aerodynamikę cegły i 173 kM? To własnie dla mnie są kiepskie właściwości drogowe a przy tych 140-160 na ile rpmach jesteś? da się jechać tak dłuższczy czas czy to pali na potege i w kabinie głośno?Właśnie jakbym potrzebował tej dzielności w terenie pewnie by to była idealna propozycja. edit: "kiepskie" dla mnei żeby była jasność ogólnie nie są złe, wymagam tylko troche więcej Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez Sleepy Jeezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dzięki za szczegółową odpowiedź sporo mi rozjaśnia Przy okazji może zapytam szerzej, pewnie troche osób stało przed podobnym wyborem. Szukam czegoś na tripy po europie czyli priorytetem było by to aby wygodnie i przyjemnie sie jechało po autostradach. Aspekt terenowy ma o mniejsze znaczenie ale miło by aby nie przejmować się pogodą czy leśną ścieżką w np. północnej Szwecji czy ciężkim dojazdem pod miejscówke. Przyczepki nie będę w ogóle ciągał . Reasumując jakiś "autostradowy wyprawowiec" Lubie duże samochody i wysoko w nich siedzieć także wszelkie combi odpadają. Mam do wydanie 60-80k być może więcej jeśli bedzie tego warte auto.Z tego co patrzyłem pasowało by mi:- xc60- wyzej wymienone, troche martwi mnie bagażnik i ponoć słabe właściwości terenowe- Forester 2.0 xt - na papierze idealny ale obawiam się że troche za mały, musze się nim jeszcze przejechać i na zywo zobaczyc wnetrze- Discovery 4 - wydaje mi się idealny ale landrowery troche kojarza mi sie z usterkowoscia, pewnie blednie ale w glowie zostaje - grand cheeroky IV- sam nie wiem co o nim myśleć ale wydaje się ciekawy Obecnie mam xtraila 2.2 z '06 i najchętniej kupiłbym jego nowsza, wiekszą, mocniejsza kopie Mam Forestera XT z 2014 i wielkość wnętrza z wyjątkiem bagażnika bije na głowę samochody swojej klasy jak i większość samochodów pozycjonowanych klasę wyżej. Drugim samochodem który posiadam jest Nissan Pathfinder R51 i wszystko dotyczące wielkości wnętrza w porównaniu do Forestera się potwierdza. Układ napędowy Forestera bardzo dobry ale już nie taki jak kiedyś ale i tak lepszy od większości obecnie oferowanych samochodów. Radość z jazdy przeogromna. Były dwie wersje XT jedna na Europę druga na USA. Silnik niby taki sam EU - 241KM USA-250KM moment w obu po 350 Nm ale zakres w którym jest dostępny jest o ok. 2000 obr./min większy w wersji US i to się czuje. Do zalet zaliczyłbym również wysoki prześwit czy widoczność z kabiny. Wada to w jakimś stopniu "banerkowatość" czyli wrażenie jazdy w puszce. Oczywiście dałoby się wygłuszyć. Tego w Pathfinderze nie uświadczysz. Jakość wnętrza przeciętna ale nie taka znowu zła.Chcesz się cieszyć z jazdy to nie zastanawiaj się bież Forestera 2.0 XT wady ma ale.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Polataj XT ja smigalem trochę xc60 w D5 a teraz mam forka xt , dużo dynamiczniejszy forek,miejsca więcej,skrzynia nie wyje w 2018 modelu (nowe oprogramowanie) no z 14 roku jest wyjec , napędy mega. Na minus materiały wnętrza- w forku więcej plastiku.Nic mi ta skrzynia nie wyje. Wersja XT z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Ciekawostka- sprawdzałem z 5 ogłoszeń na otomoto Forestera XT, w żadnym z nich nie było zdjęcia bagażnika mimo 5 ujec na tylną kanapę... jest tak aż źle? Na papierze ma większą pojemność niż xc60 a na zdjęciach spoza ogłoszeniami wyglada normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Ciekawostka- sprawdzałem z 5 ogłoszeń na otomoto Forestera XT, w żadnym z nich nie było zdjęcia bagażnika mimo 5 ujec na tylną kanapę... jest tak aż źle? Na papierze ma większą pojemność niż xc60 a na zdjęciach spoza ogłoszeniami wyglada normalnie W linku znajdziesz wymiary bagażnika.......w calach. 2014 Subaru Forester (cars101.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dzieki wymiary widziałem, zastanawia mnie tylko brak chęci pokazania tego w ogłoszeniach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi